به گزارش کردپرس، کردهای سوریه با همراهی ائتلاف جهانی مبارزه با داعش پس از مبارزه ای 5 ساله با داعش حدود یک چهارم خاک سوریه را تحت کنترل خود در آورده اند و به طور وسیعی تهدید داعش را از میان برداشته اند. با این حال، با توجه به این که هم ترکیه کردها را به تصرف این مناطق تهدید کرده و هم دولت سوریه به دنبال کنترل بر تمام خاک سوریه است، انتظار می رود کردهای سوریه در آینده با تقابلات جدیدی روبه رو شوند.
دو کارشناس مسائل خاورمیانه هشدار داده اند از بین رفتن خلافت داعش در شمال سوریه به معنی تمام شدن تقابل در مناطق تحت کنترل کردها نیست و آنها ممکن است در آینده ای نزدیک با تهدیدهای جدیدی روبه رو شوند.
آرون لوند، پژوهشگر بنیاد سنچری به نشریه آی تی ای ایرلند گفته است تقابلات در سوریه تا حد زیادی حل نشده است.
وی در تشریح تقابلات حل نشده در داخل سوریه و بویژه در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه افزود: اختلافاتی میان کردها و اعراب در شمال شرق سوریه وجود دارد. تقابل و اختلاف میان دمشق و کردها را نیز باید به آن اضافه کرد. علاوه بر اینها، رقابت ترکی-کردی نیز در این مناطق وجود دارد. بنابراین، هر چیزی می تواند در این منطقه به تقابل تبدیل شود.
رندا سلیم، مدیر بخش حل تقابلات در موسسه خاورمیانه نیز به این نشریه گفته است مناطقی را که سابقا تحت کنترل داعش بوده نباید به حال خود رها کرد در این مناطق زمینه تقابلات جدید وجود دارد.
خانم سلیم با اشاره به این که بیشتر منابع آبی، کشاورزی و نفت و گاز سوریه در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه قرار دارد گفت: دولت مرکزی سوریه به این منابع برای بازسازی کشور نیاز دارد بنابراین، این احتمال وجود دارد که دمشق بخواهد یا با زور و یا از طریق مسالمت امیز این مناطق را دوباره تحت کنترل خود در بیاورد.
اما وی حضور حدود 400 نیروی نظامی آمریکا در کوتاه مدت برای جلوگیری از تقابل ترکیه با کردها در شمال سوریه و یا اقدام قهریه دمشق علیه کردها کافی است.
کدخبرنگار:40101
نظر شما