به گزارش کردپرس، مرکز آمار ایران این بار در تازه ترین آمار خود درباره بیکاری استان های کشور نام کردستان را به عنوان دومین استان اعلام کرده است. کردستان علاوه بر اینکه رکورد بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه را در میان سایر استان های دیگر به نام خود ثبت کرده در جدول بیشترین آمار بیکاری هم از سایر استان ها پیشی گرفته و پس از استان کرمانشاه رتبه دوم را از آن خود کرده است. بر اساس این آمار، کردستان در فصل زمستان 97 با 19.6 درصد بیکاری پس از کرمانشاه با 20.9 درصد در راس جدول ایستاده است.
همچنین در آمار منتشر شده سهم اشتغال در بخش های عمده اقتصادی هم به تفکیک استان اعلام شده که نکته قابل تامل آن این است که کردستان با وجود آنکه یک استان حاصلخیز و دارای یک میلیون و 240 هزار هکتار اراضی کشاورزی است، تنها 24.8 درصد از مردم استان در این بخش اشتغال دارند. همچنین با توجه به اینکه کردستان یک استان صنعتی هم نیست تنها 24.3 درصد از مردم استان در بخش صنعت اشتغال دارند و 51درصد باقی هم در بخش خدمات هستند.
این آمارها در حالی است که کردستان رتبه اول تولید توت فرنگی و رتبه دوم تولید گندم را در کشور داراست و با توجه به وجود چنین ظرفیت هایی به نظر می رسد ضعف اشتغال در بخش های کشاورزی و صنعتی به علت تداوم روش های سنتی در کشاورزی و عدم وجود صنایع تبدیلی باشد.
اگرچه توت فرنگی کردستان در کشور حرف اول را می زند اما عدم استفاده از تکنولوژی روز و مدیریت ضعیف پس از برداشت این میوه و نبود بسته بندی مناسب برای جابه جایی این محصول مهمترین ضعف این حوزه است که کشاورز را با خسارت های زیادی مواجه می کند و مانع ایجاد یک اشتغال پایدار در این بخش می شود.
با وجود چنین ظرفیت های گسترده ای در کردستان، سال هاست که غبار محرومیت بر چهره این استان نقش بسته و مردم از بیکاری رنج می برند. حال آنکه استفاده درست از چنین ظرفیت هایی می تواند اشتغال گسترده ای در استان ایجاد کند و به جای آنکه در قعر جدول بیشترین اشتغال در کشور باشد به راس جدول بیاید و مردم را از این محرومیت نجات دهد.
نظر شما