«کاروان انور»رییس سندیکای روزنامهنگاران سلیمانیه در اقلیم کُردستان عراق طی گفتوگویی با کُردپرس با اشاره به صدوبیست و یکمین سالگرد چاپ اولین روزنامه کُردی، اظهار کرد:پس از ۱۲۱ سال از تاریخچه روزنامهنگاری کُردی مایه مباهات است که بگوییم کُردها توانستند با همه سختیها اولین روزنامه کُردی را در غربت به چاپ برسانند.
وی ادامه داد:کُردها در شرایط سخت مبارزه نه تنها از خود در غارها حراست کردند بلکه از هوش و حافظه تاریخی خود نیز پاسداری کردند،همچنانکه در غاری مانند(جاسَنا)،«شیخ محمد حفید» توانست، روزنامهای کُردی را به چاپ برساند.
رییس سندیکای روزنامهنگاران سلیمانیه ضمن بیان این مطلب که روزنامهنگاری کُردی دارای تاریخ پرافتخاری است،خاطرنشان کرد:نکات پر از افتخاری در تاریخ روزنامهنگاری کُردی وجود دارد اما مشکلات فراوانی نیز سر راهش قرار دارد که با وصف آنکه ۱۲۱ سال از انتشار اولین روزنامه کُردی میگذرد باید از خود بپرسیم که آیا توانستهایم همگام با همه دنیا در این مسیر پیشرفت کنیم یا خیر.
وی تصریح کرد:علی رغم این تاریخ پرافتخار اما پیشرفت ما کامل نبوده است هرچند بخشی از این عدم موفقیت به تاثیر جبر حکومتهای مرکزی و بخش دیگر آن به انتشار در غربت بازمیگردد،اما جا دارد که مشکلات را هم ببینیم.
کاروان انور با اشاره به تجربه اقلیم کُردستانعراق در حوزه رسانه گفت: پس از سال ۹۱ و ۲۰۰۳ در اقلیم کُردستان روزنامهنگاری کُردی توانست آزمونخوبی را تجربه کند اما واقعیت این است رسانههای اقلیم میتوانستند از امروزی که هستند،حرفهایتر،ملیتر،تاثیرگذارتر و غیرحزبیتر باشند،اما اینگونه نبوده است.
وی افزود:درست است رسانههای کُردی رنگ و نمای زیبایی دارند اما میتوانستند از لحاظ محتوا سیراب کننده نیاز مردم کُرد در کرمانشاه و دیاربکر و قامیشلو و حلبچه باشند در صورتی که رسانههای کُردی تنها در منطقه مشخص محدود شدهاند و این به پراکندگی آنها دامن زده است.
وی ادامه داد: ما نیازمند رسانهای ، همچون رسانههای مطرح دنیا هستیم تا بتوانیم مخاطبین مختلف کُردستان را دور خود جمع کنیم.
نظر شما