به گزارش خبرگزاری کردپرس، در بخش دوم این کارگاه که با حضور اصحاب رسانه استان و به همت استانداری ایلام، ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات استان در محل جهاد دانشگاهی ایلام برگزار شد، دکتر محمد نوذری گفت: اعتقاد دارم که تاب آوری اجتماعی نه فقط در ایلام بلکه در نواحی مختلف زاگرس به دلایل مختلفی پایین است.
معاون استاندار ایلام از تدوین سند توسعهی اجتماعی استان خبر داد و گفت: در این سند سه رویکرد کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت دیده شده و کارهای خوبی از جمله تشکیل هیئتهای اندیشهورز با حضور دانشگاهیان در زمینهی آسیبهای مختلف تشکیل شده است.
نوذری 4 آسیب اولویتبندی شدهی استان را برای مقابله، اعتیاد، طلاق، خودکشی و حاشیهنشینی اعلام و اظهار کرد: در اعتیاد در رتبه 26 کشوری هستیم و برای درمان معتادان 50 مرکز در استان فعال است و برنامههای دیگری از جمله ساماندهی معتادان و توانمندسازی آنان انجام شده و برنامههایی اجرا شده که 130 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است.
وی گفت: ایلام در زمینه طلاق در رتبه 30 کشور قرار دارد و از هر 5.1 ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق میشود ، اما در 5 سال اخیر شیب طلاق 2 برابر شده است.
نوذری در بارهی مسئله خودکشی در استان هم گفت: دلیل وجود این مسئله تابآوری اجتماعی پایین است و استان ایلام در این زمینه نسخهی اجتماعی خاص خود را میطلبد.
وی از کاهش 10 درصدی اقدام به خودکشی و کاهش 11 درصدی خودکشی منجر به فوت خبر داد.
معاون استاندار ایلام با بیان اینکه نقش رسانهها در این موضوع خیلی مهم است، تصریح کرد: دولت در این زمینه به نقش سمنها اعتقاد کامل دارد و به تبع در استان ایلام نیز به خوبی زمینه ورود سازمانهای مردمنهاد فراهم شده است چرا که هر جا کار به مردم واگذار شده موفق بودهایم.
نوذری درباره حاشیهنشینی هم گفت: 7 درصد جمعیت استان حاشیهنشین است که عمدتا در مرکز استان زندگی میکنند و در مجموع بسیاری از آسیبهای اجتماعی از حاشیهها به مرکز سرایت میکنند و برای حل این مشکلات دو دفتر تسهیلگیری اجتماعی به عنوان شهرداران اجتماعی فعالیت میکنند.
وی از رسانهها خواست در زمینه پیشگیری، آگاه سازی و تولید فکر در مقابله با آسیبها مسئولان را یاری کنند.
نظر شما