به گزارش کردپرس، نمایندگی های جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان همچون دیگر نمایندگی های ایران در عراق از روز دوشنبه 12 فروردین 1398 همزمان با سالروز جمهوری اسلامی نسبت به صدور روادید رایگان برای شهروندان اقدام کردند و این در حالی بود که اقلیم بر خلاف توافق بغداد - تهران از شهروندان ایرانی هزینه ای برای ورود دریافت می کرد.
توافق بر سر ویزای رایگان میان ایران و عراق، در سفر اخیر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به عراق و در اسفند ماه سال گذشته، صورت گرفت.
عدم اجرایی شدن توافق از سوی اقلیم کردستان انتقاد طرف ایرانی را به دنبال داشت و سرکنسول ایران در اربیل در گفتگو با یکی از رسانه های اقلیم کردستان ضمن اعلام اینکه اقلیم در اجرای توافق صدور ویزای رایگان برای شهروندان دو طرف، کارشکنی می کند، تاکید نمود که ایران نیز در صورت تداوم این روند، صدور ویزای رایگان برای شهروندان اقلیم را متوقف می سازد.
عبدالله آکره یی مسئول روابط با ایران در نهاد روابط خارجی اقلیم کردستان در گفتگویی با کردپرس، ضمن تایید اظهارات سرکنسول ایران در اربیل، بر پایبندی به این توافق تاکید کرد و گفت: نهادها و سازمان های مرتبط با این موضوع در اقلیم کردستان در حال انجام اقدامات لازم برای اجرایی کردن صدور ویزای رایگان برای شهروندان ایرانی هستند و با قاطعیت می گویم که این توافق از سوی اقلیم، اجرایی می شود و هم اکنون رفع برخی مشکلات فنی در این رابطه باقی مانده است.
مرتضی عبادی سرکنسول ایران در اربیل در مصاحبه با کردپرس در خصوص هزینه دریافتی اقلیم کردستان عراق از مسافرین ایرانی، از گفتگوهای خود با مقامات اقلیم کردستان از جمله نچیروان بارزانی نخست وزیر، خبر داد و در این باره اظهار کرد: تعیین هزینه فوق مربوط به زمانی است که روادید ایران نیز با دریافت هزینه صادر می شد، لذا در دیداری که روز چهارشنبه (28 فروردین 1398) با نخست وزیر اقلیم کردستان عراق انجام شد؛ ایشان دستور لغو دریافت مبلغ بیست وپنج هزار دیناری ورودی ایرانیان را صادر کرد، لذا برابر دستور نخست وزیر حداکثر ظرف یکی دو روز آینده هزینه بیست وپنج هزار دیناری که از ایرانیان دریافت می شد حذف می شود.
عبادی ضمن اشاره به توافقات تهران - بغداد برای صدور ویزای رایگان خاطر نشان کرد: با توجه به توافقات اخیر مقامات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، صدور ویزای رایگان از تاریخ 12فروردین 1398 در نمایندگی های ایران برای شهروندان اقلیم آغاز شد و این روند ادامه خواهد یافت. براین اساس نمایندگی های ایران در عراق بدون دریافت هزینه ای نسبت به صدور روادید اقدام می نمایند .
وی در زمینه تاثیر حذف هزینه ها بر افزایش تعداد گردشگران، گفت: بی شک حذف و کاهش هزینه ها در افزایش سفر گردشگران تاثیر بسزایی دارد، از این رو گردشگری خانوادگی به ایران افزایش و از متوسط روزانه سه هزار نفر در کردستان عراق گذشت.
عبادی افزود: طبیعی است این تعداد از گردشگران به مقاصد مختلف از جمله سفرهای زیارتی، سیاحتی و سلامت و همچنین ترانزیت و اقتصادی و بازرگانی به ایران مسافرت می نمایند که با توجه به افزایش تعداد گردشگران و ارزانی کالا و خدمات در ایران نسبت به عراق منافع هر دو طرف را تامین می نمایند و این تعداد در صورت برنامه ریزی دقیق در ایام تابستان افزایش چشمگیر تری خواهد داشت.
عبادی در خصوص ضرورت های توجه به گردشگری گفت: ارزش گردشگری بر کسی پوشیده نیست و امروزه از آن به عنوان صنعت بدون دود یا پاک نام می برند که بخش بالایی از بودجه برخی از کشورها را تامین می کند. این صنعت بی استثناء در رونق اقتصادی و تبادل فرهنگی طرفین تاثیر بسزایی دارد فلذا باید جاذبه ها و موانع کوچک و بزرگ آنرا شناسایی و در ساماندهی آن تلاش کرد.
سرکنسول ایران در توضیح مصادیق مد نظر، گفت: شناخت و معرفی جاذبه ها و طریقه ارتباطی سازمان ها و دفاتر و مراکز گردشگری، زیارتی و سلامت و کاهش هزینه های اضافی تحمیلی از جمله مصادیق مورد نظر است، نمی توان سخن از استفاده از ظرفیت گردشگری داشت و گردشگران را تنها برای دریافت پلاک خودروی شخصی به دلیل عدم حضور دفتر تحویل پلاک راهنمایی و رانندگی در مرز تمرچین و فعالیت اداری این دفاتر، در پیرانشهر و ارومیه، برای دو یا سه روز معطل و خاطره تلخی را بر مسافران تحمیل کرد و از سوی دیگر در مورد بهره مندی از این صنعت سخن گفت.
عبادی در خصوص انواع ویزای صادره، گفت: هم اینک صدور انواع ویزا ی رایگان از جمله زیارتی، گردشگری، خانواده، سلامت، ورود، تحصیلی ... در حال انجام است و علی رغم افزایش مراجعات، ویزای درخواستی ظرف همان روز صادر و تحویل می گردد.
وی در زمینه چگونگی دریافت ویزا، گفت: سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل در جهت افزایش صورت خدمات، فرصت های متعددی را برای متقاضیان سفر به ایران بوجود آورد تا مردم به سهولت بتوانند نسبت به اخذ روادید اقدام نمایند از این رو متقاضیان روادید می توانند با مراجعه به دفاتر مجاز گردشگری، ادارات پست استان اربیل یا با ثبت اینترنتی تقاضا و مراجعه مستقیم به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل نسبت به تایید ویزا اقدام نمایند.
سرکنسول ایران در خصوص توافقات با سازمان پست اقلیم کردستان گفت: سازمان پست اقلیم کردستان توانمندی و ظرفیت خدمات رسانی خوبی را در اختیار دارد و بر این اساس در توافق اینجانب با وزارت حمل و نقل و اتصالات اقلیم کردستان عراق به بهره مندی از توانمندی آن توجه ویژه ای شد. لذا مردم می توانند با مراجعه به دفاتر پست استان اربیل نسبت به تحویل گذرنامه و تقاضای ویزا اقدام نمایند و اداره کل پست نیز برابر توافق نسبت به ثبت و دریافت تایید ویزا بطور الکترونیکی از سرکنسولگری اربیل اقدام و در صورت تمایل متقاضیان، ویزا به آدرسشان تحویل خواهد شد. در این روش اداره کل پست تنها هزینه جزیی خدمات ثبتی و تحویل درب منزل را از متقاضیان دریافت می کند و در هیچ یک از انواع ارایه خدمات، هزینه ای توسط سرکنسولگری اربیل اخذ نخواهد شد.
* مصاحبه: حسن صالحی - سرویس عراق و اقلیم کردستان خبرگزاری کردپرس
بیشتر بخوانید؛
نظر شما