به گزارش کردپرس، جوی هود، کاردار سفارت آمریکا در بغداد شامگاه شنبه در مصاحبه با شبکه ماهواره ای دجله تاکید کرد که شمار نیروهای کشورش در عراق بین پنج تا شش هزار نفر است که حضور آنها با هماهنگی میان واشنگتن و بغداد و برای آموزش نیروهای این کشور می باشد.
هود ضمن تاکید بر این که نیروهای آمریکایی دارای هیچ گونه پایگاه نظامی در عراق نیستند بلکه در پایگاه های نیروهای این کشور و با همکاری آنها فعالیت می کنند، اظهار داشت: حضور و نقش ما در عراق در راستای تقویت دولت فدرال جهت تکمیل شکست گروه تروریستی داعش و توانمندسازی آن برای گسترش قدرت خود در سراسر کشور می باشد.
کاردار سفارت آمریکا در عراق در این باره افزود: به نیروهای گارد مرزی عراق در زمینه های آموزش و تسلیحات یک میلیارد دلار دادیم و برای نیروهای عراقی به ویژه فرماندهی نیروی هوایی نیز اطلاعات لجستیک و مهمی فراهم می کنیم.
هود همچنین تصریح کرد: نیروهای آمریکایی خارج شده از سوریه، وارد عراق نشدند بلکه به کشورهای دیگری در منطقه و خارج از آن رفتند، با این حال ما برای پاسخگویی به هر گونه درخواست دولت عراق جهت تقویت نیروهای خود در این کشور و یا کاهش شمار آنها آمادگی کامل داریم.
کاردار سفارت آمریکا در بغداد ضمن اعلام این که روسای قوای سه گانه در عراق خواهان ادامه همکاری میان نیروهای دو کشور می باشند، تاکید کرد که با برخی رهبران و جریان های سیاسی عراقی صحبت کرده و آنها نیز می خواهند نقش آفرینی ائتلاف بین المللی ضد داعش در این کشور در چارچوب توافقنامه راهبردی میان بغداد و واشنگتن ادامه یابد.
هود با تاکید بر این که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق از ادامه حضور نیروهای آمریکایی در کشورش برای ارائه کمک پشتیبانی می کند، افزود: عبدالمهدی اعلام کرد که حضور نیروهای آمریکایی با درخواست دولت عراق است و روابط میان بغداد و واشنگتن نیز مهم و اساسی است.
این دیپلمات آمریکایی در رابطه با موضع برهم صالح و محمد حلبوسی، روسای جمهوری و پارلمان عراق در قبال حضور نیروهای کشورش نیز اظهار داشت: حلبوسی در جریان سفر خود به ایران گفت که حضور ائتلاف بین المللی در عراق ضروری است و صالح نیز تاکید کرد که روابط بغداد با واشنگتن باید مستحکم شود.
هود در بخش دیگری از این مصاحبه نیز ضمن تاکید بر این که بغداد در جریان سفر چهار ماه پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به پایگاه هوایی عین الاسد در استان مرزی الانبار در غرب عراق بوده، مدعی شد که در تفسیر اظهارات ترامپ در رابطه با زیر نظر گرفتن ایران از خاک عراق و واکنش به آن نیز اغراق شده با این حال وی در زمینه لزوم نظارت و کنترل "نقش منفی ایران در منطقه" حق داشته است.
کاردار سفارت آمریکا در بغداد در رابطه با سفر رسمی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به عراق و مقایسه آن با سفر ناگهانی و اعلام نشده ترامپ به پایگاه عین الاسد نیز تصریح کرد: این اقدامات امنیتی است و حق داریم آن را اتخاذ کنیم در حالی که هیچ کسی رئیس جمهوری ایران را در عراق تهدید نمی کند و به همین دلیل نیز بدون تدابیر امنیتی به این جا می آید.
هود ضمن اعلام این که رئیس جمهوری آمریکا به عبدالمهدی توصیه کرده که به کشورهای منطقه سفر کند، تاکید کرد که واشنگتن از اقدامات وی و گسترش روابط عراق با عربستان سعودی، مصر و دیگر کشورهای جهان عرب پشتیبانی می کند.
کاردار سفارت آمریکا در بغداد در این باره افزود: به دنبال سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن هستیم جایی که مسائل زیادی برای بحث و بررسی وجود دارند؛ عبدالمهدی خواهان یک عراق قدرتمند از نظر اقتصادی است و سیاست درهای باز به روی کشورهای همسایه نیز به وی این امکان را می دهد که در برخی زمینه ها از جمله واردات انرژی از آنها کمک بگیرد.
هود همچنین تصریح کرد: می خواهیم عراق در زمینه انرژی مستقل باشد و به دولت فدرال نیز معافیت های کوتاه مدت از تحریم های علیه تهران در رابطه با واردات انرژی از ایران اعطا کردیم، می خواهیم عراق بدون کمک دیگران اقدام به تولید انرژی و گاز بکند و برای انجام این ماموریت نیز دارای وزرای توانمندی است.
این دیپلمات آمریکایی با این حال هشدار داد که در صورت عدم پایبندی عراق به تحریم های علیه ایران، امکان دارد واشنگتن دست به اقدامات دیپلماتیک علیه بغداد بزند و در این باره افزود: ایران به عراق فشار می آورد تا تحریم های آمریکا را نقض کند، ما نیز از نزدیک این مسئله را زیر نظر داریم، اقدامات لازم در این زمینه را اتخاذ می کنیم و هر گونه انتقال پول از ایران برای افراد و شرکت هایی در عراق به ویژه آنهایی که با برخی نهادهای ایرانی از قبیل سپاه پاسداران در ارتباط هستند را متوقف می سازیم.
هود همچنین ادعا کرد که دولت آمریکا در تلاش است تا اختلافات خود با ایران را از راه مسالمت آمیز حل و فصل کند و اقدامات اخیر آن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی است نه نظامی جایی که واشنگتن با این کار می خواهد تهران را پای میز مذاکره بیاورد.
کاردار سفارت آمریکا در بغداد با این حال ضمن ادعای این که سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است و این مسئله قابل مذاکره نیست، اظهار داشت: اگر در معرض تهدید نظامی سپاه پاسداران قرار بگیریم، بدان پاسخ خواهیم داد.
هود همچنین مدعی شد که سپاه پاسداران سالانه یک میلیارد دلار را در اختیار گردان های حزب الله و جنبش نجباء عراق، حزب الله لبنان و جنبش انصارالله یمن قرار می دهد با این حال اذعان کرد که هیچ گونه اطلاعاتی در رابطه با ادعای اقدام سپاه در تحویل موشک های بالستیک به گروه های عراقی در اختیار ندارد.
این دیپلمات آمریکایی ضمن ادعای این که تهران از طریق سپاه پاسداران در عراق دخالت می کند، تاکید کرد که ایران در شهرستان ایزدی نشین شنگال در شمال استان مرزی نینوا در شمال غرب عراق موشک شلیک کرده و چنین فعالیت هایی را نیز در سراسر این کشور انجام می دهد.
هود در ادامه ادعاهای خود نیز تصریح کرد: گروه های مسلحی که در عراق در برابر داعش مقاومت کردند و با سپاه پاسداران در ارتباط هستند، در حال حاضر از شهروندان عراقی باج می گیرند و از بازگشت آنها به مناطق محل سکونت خود جلوگیری می کنند؛ چند روز پیش در شهرستان فلوجه در استان الانبار بودم و آوارگانی را دیدم که از اهالی جرف الصخر (جرف النصر) در شمال استان بابل بودند و وضعیت فاجعه باری داشتند، گردان های حزب الله مانع از بازگشت مردم این منطقه به خانه و کاشانه خودشان می شود.
نظر شما