به گزارش کردپرس، خسارت به بخش کشاورزی استان آذربایجان غربی تنها در دو روز دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری بر اثر سرمای دیررس بهاره 300 میلیارد تومان برآورد شد و بررسی ها برای تعیین میزان دقیق خسارت به این بخش هنوز ادامه دارد.
با وجود این حجم از خسارت اما 75 درصد کشاورزان استان آذربایجان غربی تحت پوشش بیمه نیستند و تنها کشاورزانی می توانند امیدوار به دریافت خسارت محصولاتشان باشند که دارای بیمه جهاد کشاورزی هستند.
دلیل عدم رغبت کشاورزان به بیمه کردن محصولات شان در سال های اخیر عدم وایز حق بیمه توسط دولت به صندوق بیمه کشاورزی بوده است. مطابق قانونی حدود ۷۰ درصد صندوق بیمه کشاورزی باید توسط دولت تامین شود که در چند سال اخیر مبلغی به این صندوق پرداخت نشده است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی سه شنبه (10 اردیبهشت) در سفر به مهاباد و در نشستی با فعالان بخش کشاورزی این شهرستان گفت: بودجه صندوق بیمه محصولات کشاورزی طی سال جاری نسبت به سال گذشته 1.5 برابر شده و به 15 هزار میلیارد ریال رسیده است.
احمد کیخا افزود: با توجه به اینکه در سال های گذشته کشاورزان در سطح کشور دچار خسارات زیادی شدند و درصد بسیار زیادی از مطالبات کشاورزان در حوزه بیمه محصولات کشاورزی پرداخت نشده بود، امسال تصمیم گرفتیم که بودجه این صندوق را برای جبران خسارت ها افزایش دهیم.
وی ادامه داد: با افزایش پنج هزار میلیارد ریالی اعتبار این صندوق و تاکید در خصوص تخصیص ۱۰۰ درصدی و نقدی اعتبارات، مشکلات حوزه پرداخت خسارات کشاورزان به واسطه حوادث غیرمترقبه کاهش می یابد.
به گزارش کردپرس، علیرغم افزایش بودجه صندوق بیمه کشاورزی هنوز 75 درصد کشاورزان آذربایجان غربی از بیمه این صندوق برخوردار نیستند و باید چشم امیدشان به صندوق خالی حوادث غیر مترقبه ایی باشد که از محل ماده 10 و 12 در نظر گرفته شده و چندین سال است مبلغی به کشاورزان بابت خسارت نپرداخته نکرده است.
شاید افزایش بودجه صندوق بیمه محصولات کشاورزی که رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در مهاباد وعده آن را داد بتواند انگیزه ایی در کشاورزان برای بیمه کردن محصولاتشان شکل دهد.
نظر شما