تهدید خبرنگاران در شورای شهر قروه/ترمز قطار اختلافات کشیده شود

سرویس کردستان- تأکید بر پایان دادن به اختلافات داخلی در کنار انتقاد از نبود برنامه بلند مدت و نداشتن نظارت در امور شهری از جمله مواردی بودند که در نشست شوراهای ادوار قروه به آن اشاره شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه جمعه نشست شوراهای ادوار قروه به مناسبت گرامیداشت هفته شوراها در حالی برگزار شد که اعضای شورای فعلی با اختلافات داخلی خود تمام فضا را تحت شعاع قرار داده بودند به طوری که غیبت یکی از اعضا این مسئله را پر رنگ تر می کرد.

گرچه تمامی اعضای چهار دوره قبل شورا دعوت شده بودند اما بسیاری نیامده و آنانی هم که آمدند بیشتر سخنانشان انتقاداتی بود گاهی تیز و برنده و گاهی زیرپوستی می رفت تا اصل مقصد و در این میان تمامی دعوت شدگان روی سخنشان به اختلاف میان شورای فعلی بود و به هر طریقی که می شد هرکدام در این مورد اشاره ای داشتند.

اختلاف میان اعضای شورای شهر شاید در همه جا وجود داشته باشد اما گویا رنگ و بوی این اختلاف در شورای شهر قروه کمی متفاوت است. از زمان روی کار آمدن شورای پنجم مدام صحبت از اختلاف و چند دستگی میان اعضا مطرح می شد یک روز 4 به 3 بودند و یک روز 3 به 4 و یک روز یک به 6 و همین روند همچنان ادامه دارد و این اواخر هم با وجود اینکه انتخابات هیئت رئیسه سال دوم شورا پس از سه بار برگزار شدن و اعتراض کردن در نهایت مهر تأیید گرفت اما بعد از گذشت 7 ماه با شدت گرفتن اختلافات بار دیگر انتخابات با این بهانه که دفعه قبل مطابق قانون نبوده! برگزار و این بار با تغییراتی که لحاظ شد اختلافات اعضا با 6 به یک ادامه پیدا کرد. حال این وضعیت به گونه ای شده که همچنان تنش در شورای شهر را نه تنها کاهش نداده بلکه پیش بینی می شود افزایش هم پیدا کند.

در هر صورت در نشست شورای ادوار نیامدن اعضای دوره های قبل شاید چندان مهم نباشد اما اینکه رئیس سابق شورا باتوجه به شرایط پیش رو حضور نداشت خود خبر از حقایقی می داد که همه دعوت شدگان از آن سخن می گفتند.

مدعیان دیروز؛ منکران امروز

در این نشست دعوت نشدن خبرنگاران از طرف شورای شهر و دعوت از جانب فرمانداری مورد جالبی بود چرا که شورای پنجم همیشه دم از شفاف سازی و برگزاری جلسات علنی با حضور خبرنگاران می زدند اما در کمال تعجب وقتی متوجه حضور خبرنگار کردپرس شدند همه حالت خاصی پیدا کردند به طوری که به وضوح استرس را در وجودشان می شد دید.

در این میان برخورد عجیب رئیس جدید شورا؛ «حوریا کلوندی» با خبرنگار کردپرس در نوع خود بی نظیر بود. رئیسی که با هزار و یک مکافات از دل اختلافات داخلی بیرون آمد و با کنار گذاشتن رئیس قبلی یعنی «پرستو شکری» بر کرسی شورا نشست در پاسخ به سؤال خبرنگار کردپرس مبنی بر اینکه چرا انتخابات دوباره برگزار شد و اگر انتخابات هیئت رئیسه قبل غیرقانونی بود چرا این همه مدت سکوت کرده بودید و آیا حالا تأیید شده یا نه؟ بسیار تند و با حالتی عصبانی و استرس مانند واکنش نشان داد و با تهدید اظهار داشت که «هرچه از جانب من بگویید و انتشار دهید شکایت خواهم کرد!». این در حالی است که همین عضو شورا بارها و بارها از خبرنگار کردپرس درخواست حضور در نشست های علنی شورا را داشته و مدعی شفافیت در کار بود! اما گویا تغییرات در پست ها منجر به تغییر رفتار هم می شود.

همچنین دیگر اعضای شورا هم در پاسخ به همین سؤال به جای بیان دلیل منطقی و روشن کردن افکار عمومی دنبال مقصر بودند و یکبار می گفتند فرمانداری مقصر است و یکبار هم استانداری را وارد میدان می کردند و هیچکدام جسارت بیان حقیقت و اینکه در شورا واقعاً چه می گذرد را نداشتند.

تمامی این موارد در حالی اتفاق افتاده که اگر انتخابات قبل باتوجه به قانون شوراها خارج از محل شورا و غیرقانونی بوده چرا مدت 7 ماه تمام سکوت کرده و زیربار این کار رفته اند؟ حال چطور شده که یادشان افتاده کار خلاف است؟ آیا به این دلیل نیست که اعضای مخالف نمی توانستند مثل سابق رفتار کنند؟!

جای خالی یک مُهر

نکته جالب توجه در این نشست مهر نشدن دعوت نامه ها بود. دعوت نامه هایی که به گفته تعدادی از اعضای شورای ادوار مهر نداشتن آن ها رسمیت شورا را زیر سؤال می برد و به نوعی نسبت به این مسئله معترض بودند و شاید همین علتی باشد برای حضور نیافتن دیگر دعوت شدگان.

معمولاً در همه ارگان ها مُهر اداری بسیار مهم است به طوری که رسمیت دادن به نامه ها و مصوبات و دستورالعمل ها با مُهر زده شده صورت می گیرد. اما گویا این مقوله در شورای شهر چندان وجود ندارد چرا که پس از انتخاب هیئت رئیسه جدید بنا به گفته های «مهدی ملکی»؛ نایب رئیس شورای شهر قروه، مُهر شورا هنوز دست رئیس قبلی است و بنا به یکسری مسایل که شاید نامش را بتوان اعتراض و یا تأیید نشدن رسمی گذاشت تحویل رئیس جدید داده نشده و همین سردرگمی مردم و سرگردان کردن آنان را به همراه دارد.

حال سؤال اینجاست شورایی که خود را از جنس مردم می داند چرا به جای رفع مشکلات مردم، اختلافات داخلی را دامن زده و وضعیت نابسامان شهروندان را تشدید می کند؟ آیا کسی که کارش در عرض یک ساعت حل می شود سزاوار است برای یک مُهر که بازیچه اختلافات شده به پروسه «برو فردا بیا» بپیوندد؟!

تأکید بر توقف قطار اختلاف ها

در این نشست تمامی اعضای چهار دوره قبل شورا همه به نوعی اصل سخنان خود را به اختلاف میان شورای فعلی ربط می دادند و معتقد بودن اختلاف همیشه هست اما نباید بزرگ شود و به بیرون برسد بلکه همان لحظه خاتمه یابد و حتی به فردا هم نرسد.

برای مثال «ناصر خادمی» از اعضای شورای دوره دوم معتقد بود که اختلافات در شورا نباید باعث خدشه دار شدن خدمات شود و اگر شدت پیدا کند آزار دهنده است و مانع پیشرفت کار خواهد بود.

به گفته او اگر یکی از اعضای شورا دچار رنجش شده و 6 نفر تصمیم گرفته اند که روال تغییر کند باید مشکل با آن شخص حل شده و نشاط به میان جمع باز گردد.

همچنین «علیرضا میمنت آبادی» به عنوان نماینده فرماندار هم در خصوص اختلافات شورا گفت که درگیری و اختلاف سلیقه در شورا همیشه هست و به نظر من ناشی از جوانی است و طوری نیست که حل نشود.

در ادامه به نظر «نصرت اله سعیدی» یکی دیگر از شوراهای دوره گذشته باید تنش ها کنار گذاشته شود چرا که شورا همیشه زیر ذره بین است و فراموش کردن اختلافات بهترین راه برای موفقیت است.

تک تک شوراهای سابق در خصوص تنش ها بسیار گفتند اما شاید حرف مهم تر را «مظفر غلامی» زد. او از صادقانه کار کردن، سالم حرکت کردن و دوری از فساد با هدف شفافیت سازی گفت. مقوله ای که برای افکار عمومی بسیار مهم قلمداد می شود. اما شورای شهر تنها شعار آن را سر می دهد و در عمل چیزی دیده نمی شود.

تشریفات به جای مدیریت

در هر صورت این نشست با تمامی حاشیه هایی که داشت در غیبت بسیاری برگزار شد. در این میان اما میزان تشریفاتی که شده بود به نوعی اصراف در هزینه را شامل می شد. از پذیرایی میوه های گران شده همانند موز تا تهیه کیک و تدارک ناهار و لوح تقدیر و تندیس گرفته تا کرایه کردن صندلی آن هم از سنندج، همه و همه نوعی نگاه منتقدان را به همراه داشت که چه لزومی به این شیوه هزینه کرد و تجملات بود؟ آن هم در این وضعیتی که مردم با دغدغه معیشت و گرانی دست و پنجه نرم می کنند. مگر نه اینکه شعار اصلی شورا با مردم بودن است؟!

همچنین شورا برگزاری این نشست را اقدامی زیبا از نظر خود تلقی کرد در حالی که از نظر شهروندان اقدام زیبا یعنی عملکردی که باید ملموس و مشهود در سطح شهر باشد. عملکردی که با نظارت و نگاه اصولی مانع از بی قانونی همانند افزایش نادرست کرایه های تاکسی آن هم وقتی که هنوز مصوب نشده است، شود.

انتظار می رفت شورا به جای این برنامه تشریفاتی و تبلیغاتی کمی از عملکرد نداشته اش در این مدت می گفت و با شفافیت در راستای اجرای مدیریت شهری قدم بر می داشت. مدیریتی که از نظر شوراهای گذشته بدون برنامه بلند مدت و نظارت صحیح حرکت کرده و ادامه دارد، لذا نیاز است اصلاح شود./

کد خبر 109742

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha