عبادی: دولت عبدالمهدی بیشتر از دولت من به تحریم‌های آمریکا علیه ایران پایبند است

سرویس عراق و اقلیم کردستان - نخست وزیر پیشین عراق تاکید کرد که دولت کنونی این کشور برآمده از یک هم پیمانی شکننده بوده و بیشتر از دولت وی به تحریم های آمریکا علیه ایران پایبند است.

به گزارش کردپرس، حیدر عبادی، نخست وزیر پیشین عراق و رهبر ائتلاف نصر روز یک شنبه در مصاحبه با بخش عربی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه ضمن تاکید بر این که هیچ کاری خارج از چارچوب منافع ملی انجام نداده، خاطر نشان ساخت که دولت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر کنونی این کشور برآمده از یک هم پیمانی سردرگم و شکننده بوده و از دولت های محاصصه (سهمیه بندی) بدتر است.

عبادی در پاسخ به پرسشی در رابطه با عملکرد دولت عبدالمهدی اظهار داشت: دولت کنونی برآمده از یک هم پیمانی است که بر پایه اصل قانون اساسی در رابطه با بزرگ ترین فراکسیون تشکیل نشده و سردرگم و شکننده می باشد؛ عملکرد دولت نیز تاکنون در سطح مورد انتظار نیست؛ ما با وجود آن که در دولت کنونی مشارکت نداریم، از تشکیل آن حمایت کردیم و هم اکنون نیز از اقدامات درست دولت پشتیبانی و با اقدامات نادرست آن نیز مخالفت می کنیم.

رهبر ائتلاف نصر در مورد دلیل واقعی عدم تکمیل کابینه دولت کنونی عراق و میزان تاثیر عنصر خارجی بر این مسئله نیز تصریح کرد: گمان نمی کنم دلیل آن در رابطه با فالح فیاض (اختلاف بر سر تصدی وزارت کشور) باشد بلکه چندین دلیل وجود دارد که شماری از آنها، اختلاف میان اعضای هم پیمانی تشکیل دهنده دولت بر سر سهم و اندازه (هر گروه از دولت)، تلاش برخی اطراف برای ادامه سردرگمی و بی ثباتی در حکمرانی و همچنین دخالت خارجی و تاثیر آن بر شکل گیری و جهت گیری دولت هستند.

عبادی ضمن تاکید بر این که ائتلاف نصر در دولت کنونی عراق حضور ندارد و به عبدالمهدی این اختیار را داده که به نمایندگی از آن، وزرای کاربلد و شایسته انتخاب کند با این حال سهم این ائتلاف به گروه های دیگر تعلق گرفت، در این باره افزود: دولت کنونی از دولت های محاصصه بدتر است چرا که در سیستم محاصصه، هر جریانی در تشکیل دولت به حق خود می رسد در حالی که آن چه اکنون روی داده، انحصار سهمیه (در دست برخی جریان های سیاسی) به دور از جریان های دیگر است؛ ما خواهان تشکیل یک دولت مستقل از افراد شایسته، کاربلد و ملی گرا بودیم با این حال این مسئله روی نداد و پیش بینی نمی کنم در چنین دولتی کارها به درستی انجام شود.

نخست وزیر پیشین عراق در پاسخ به پرسشی درباره این ادعا که ایران مانع ادامه فعالیت وی در این منصب برای یک دوره دیگر شده نیز گفت: سیاست عبادی خیلی ها را ناراحت کرد و منافع برخی نیز به خطر افتاد؛ من کاری خارج از چارچوب ملی و منافع عراق انجام ندادم و افرادی هستند که خواهان تحقق دستاوردها در راستای تکمیل ساختار، قدرت و حاکمیت کشور نیستند.

رهبر ائتلاف نصر در مورد قطع صادرات برق ایران به عراق در دوره نخست وزیری وی نیز اظهار داشت: ایرانیان در آن هنگام گفتند که در داخل کشور خود نیازمند این انرژی هستند در نتیجه در تابستان داغ، برق را از عراق قطع کرده و هم اکنون آن را دوباره وصل کرده اند.

عبادی درباره گزارش های حاکی از تلاش های در جریان برای بازگشت وی به منصب نخست وزیری از طریق یک فراکسیون متشکل از ائتلاف نصر و جریان های حکمه، نسل نو و حل نیز تاکید کرد: این گمانه زنی است با این حال در چنین وضعیتی امکان هر گونه احتمالی وجود دارد چرا که هم پیمانی های کنونی شکننده و سردرگم هستند و تشکیل دوباره هم پیمانی های حاکم و اپوزیسیون امکان پذیر است.

نخست وزیر پیشین عراق در مورد احتمال تصدی دوباره این منصب در صورت ناتوانی دولت عبدالمهدی در ادامه فعالیت خود نیز تصریح کرد: این مسئله در زمان خود مشخص خواهد شد، نصر یک پروژه سیاسی دارای چشم انداز یکپارچه برای کشور و سابقه موفقیت آمیز در اداره امور و نجات آن از تروریسم، تجزیه، انزوا و فروپاشی است و عبادی نیز در هر منصبی که باشد از مسئولیت های ملی خود دست نمی کشد.

رهبر ائتلاف نصر در رابطه با درخواست های انحلال حشد الشعبی نیز خاطر نشان ساخت: حشد یک نیروی ملی است و به طور کارآمد در نابودی تروریسم و محافظت از کشور سهیم بود، من با انحلال حشد موافق نیستم بلکه خواهان قانونمند کردن و نهادینه سازی آن هستم؛ برای تبدیل حشد به یک نیروی جنگی قابل توجه و منظم در چارچوب تشکیلات دفاعی کشور و دور ساختن آن از سیاست و استفاده حزبی منفعت طلبانه نیز تلاش کردم.

عبادی در مورد سیاست خارجی عراق در حال حاضر نیز گفت: در دوره نخست وزیری خود اصل تعادل مثبت کارآمد را ایجاد کردم، در زمینه سیاست باز متعادل در قبال همه کشورها موفق شدم و نه تنها از عراق در برابر درگیری جبهه های منطقه ای و بین المللی محافظت کردم بلکه طرف های متضاد را برای پشتیبانی از آن گرد هم آوردم؛ امیدوارم دولت کنونی نیز به این رویکرد به نفع کشور ادامه دهد.

نخست وزیر پیشین عراق درباره روش دولت کنونی این کشور در تعامل با تحریم های آمریکا علیه ایران نیز اظهار داشت: عراق به عدم استفاده از دلار در معاملات تجاری با ایران پایبند مانده و دولت کنونی نیز بیشتر از دولت من به تحریم ها پایبند است با این حال هم اکنون صداهایی که به موضع من در قبال تحریم ها اعتراض می کردند را نمی شنویم.

رهبر ائتلاف نصر در رابطه با رد پیشنهاد تصدی وزارت امور خارجه در دولت کنونی عراق نیز تصریح کرد: تمامی مناصبی که به من پیشنهاد شد را رد کردم و به پست و مقام اهمیت نمی دهم بلکه دارای پروژه ائتلاف نصر هستم که از طریق آن برای اصلاح کشور کار می کنم.

عبادی در پاسخ به پرسشی در رابطه با گزارش های حاکی از اقدام اقلیم کردستان در خرید سلاح از روسیه بدون اطلاع دولت فدرال عراق نیز گفت: اطلاعات دقیقی در رابطه با این موضوع در اختیار نداریم و مسئولان روس نیز همواره تاکید می کردند که در مسئله سلاح، با عراق فدرال تعامل می کنند.

کد خبر 109861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha