تولید دانش‌بنیان قارچ دارویی در دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد

سرویس آذربایجان غربی- رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد گفت: بهره‌برداری از طرح دانش‌بنیان تولید قارچ دارویی و تاسیس چند رشته کارشناسی ارشد از اقدامات واحد دانشگاهی در سال جاری است.

به گزارش کردپرس، صلاح‌خان احمدزاده به مناسبت ۲۸ اردیبهشت سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در گفتگو با خبرگزاری آنا درباره اهداف و اولویت‌های کاری این دانشگاه اظهار کرد: گسترش رشته‌های تحصیلات تکمیلی، سوق‌دادن پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت تولید ثروت و تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های دانش‌بنیان، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و گسترش فعالیت‌های مرکز رشد و هسته‌های فناور از عمده اولویت‌های کاری در سال جاری است.

وی افزود: بهمن سال گذشته مجوز تأسیس شهرک کشاورزی در اراضی دانشگاه‌های آزاد و دولتی به متراژ ۲۸ هکتار برای نخستین‌بار در کشور برای این واحد دانشگاهی صادر و استارت تأسیس شهرک کشاورزی زده شد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد ادامه داد: در این راستا تهیه طرح توجیهی برای سایت کلی شهرک گلخانه‌ای، سردخانه و سورتینگ صورت گرفته، مجوز آبیاری با کمک هزینه دولتی به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومانی دریافت کرده‌ایم و برای جلب سرمایه‌گذار طرح به استان ارسال شده است. این امر کمک زیادی به رونق، درآمد و اشتغالزایی خواهد کرد.

وی درباره برنامه‌های سال جاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد اظهار کرد: افتتاح سالن سرپوشیده چمن مصنوعی با مشارکت بخش خصوصی، آغاز کار تأسیس سردخانه، گلخانه و سورتینگ و بهره‌برداری از طرح دانش‌بنیان تولید قارچ دارویی از خبرهای خوش ما به جامعه دانشگاهی در سال جاری است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد گفت: اردیبهشت سال ۱۳۸۸ در زمان تحویل مسئولیت ریاست این دانشگاه ۱۱۹ نفر عضو هیات علمی داشتیم که بیشتر همکاران مربی بودند. اکنون این واحد دانشگاهی دارای ۱۷۰ نفر عضو هیات علمی تمام‌وقت است.

خان احمدزاده تصریح کرد: اکثر همکاران هیات علمی به درجه استادیاری و به بالا ارتقا یافته‌اند. آمار فعلی اعضای هیات علمی تمام‌ وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد ۱۷۰ نفر است و در مدت مسئولیت این‌جانب تعداد ۹۰ نفر از همکاران هیات علمی تبدیل وضعیت و ارتقای مرتبه علمی داشته‌اند.

وی درباره راه‌اندازی رشته‌های جدید در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: ارتقای کیفیت آموزشی با تأسیس و تقویت رشته‌های بین‌رشته‌ای و مورد نیاز جامعه اسلامی، توسعه رشته‌های پرکاربرد در مقاطع تحصیلات تکمیلی، توانمندسازی استادان و محدودیت در تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای هر عضو هیات علمی مورد توجه و از اقدامات سال‌های گذشته در این دانشگاه بوده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در طول این مدت و در چارچوب سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر محدودکردن توسعه کمی و تمرکز بر ارتقای کیفیت، رشته‌هایی عمدتاً در سطح کارشناسی ارشد و دکتری تأسیس شده‌اند. رشته‌هایی مانند دکتری، مهندسی عمران – سازه دکتری شیمی آلی، دکتری ادبیات عرب، دکتری ادبیات فارسی، دکتری فیزیک، دکتری زراعت، دکتری حشره‌شناسی و دکتری شیمی معدنی به اضافه ۴۰ رشته از مجموع ۵۲ رشته کارشناسی ارشد موجود است.

وی افزود: برای سال جاری تأسیس چند رشته کارشناسی ارشد از جمله فیزیولوژی ورزشی و گیاهان گلخانه‌ای کارشناسی ناپیوسته صنایع شیمیایی اقدام شده است.

احمدزاده با بیان اینکه در سال مزین به رونق تولید، دانشگاه که محل تولید علم است باید هرچه بیشتر به امر تولید و رونق علم بپردازد، تاکید کرد:‌ فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه مرزهای دانش یکی از رسالت‌های اصلی و اساسی دانشگاه‌هاست و ایجاد بستر مناسب از قبیل توانمندسازی استادان و دانشجویان، تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی – تخصصی و فراهم کردن فضاهای فیزیکی مناسب برای پژوهش و از همه مهم‌تر ایجاد محیطی آرام و امن به‌ویژه برای استادان از شرط ‌های اساسی پژوهش است.

وی در مورد برنامه‌ها و رویکرد پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد اظهار کرد:‌ عضویت آزمایشگاه نانوفناوری این واحد دانشگاهی در شبکه آزمایشگاهی راهبردی ریاست جمهوری، تجهیز آزمایشگاه‌های این دانشگاه به دستگاه‌های پیشرفته و به‌روز مانند DTA,STM,VSM, HPLC برگزاری چهار کنفرانس ملی تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و سوق‌دادن پژوهشگران به سمت تحقیقات کاربردی و در نتیجه تجاری‌سازی یافته‌های علمی و دانش‌بنیان کردن از اهداف اساسی دیگری است که به‌طور جدی پیگیر آن بوده‌ و خواهیم بود.

کد خبر 110658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha