طرح آمایش سرزمین تابستان امسال نهایی می شود/ افتتاح 3 سد در آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- وزیر نیرو در ماکو گفت: تابستان امسال نخستین ویرایش آمایش سرزمین عرضه می شود که با اجرایی شدن آن بازنگری در تعرفه های آب تحویلی صورت می گیرد.

به گزارش کردپرس، رضا اردکانیان عصر سه شنبه در آئین رسمی آبگیری سد کرم آباد پلدشت با بیان اینکه استان‌های مرزی ویترین توسعه کشور هستند، اظهارداشت: ۱۲ استان مرزی کشور دارای منابع آبی مشترک با کشورهای همسایه هستند که در این راستا ۱۳ موافقت نامه مرزی با کشورهای همسایه برای بهره برداری از این طرح‌ها منعقد شده است و هم اکنون بر اساس پروتکل‌های قانونی در حال بهره مندی از این آب‌ها در بخش اراضی کشاورزی و تولید برق هستیم.

وی افزود: در آذربایجان غربی نیز رودخانه ارس وجود دارد که در دنیا منحصر به فرد است و بیشترین قدمت همکاری با کشورهای همسایه را داشته و بیش از ۵۰ سال است که مراودات و پروتکل های همکاری در مصرف شرب و تولید برق و کشاورزی در این زمینه وجود دارد.

اردکانیان گفت: امسال نخستین ویرایش آمایش سرزمین در تابستان عرضه و با عنایت سازمان برنامه و بودجه کشور ویرایش و نهایی می‌شود و با اجرایی شدن این طرح اطمینان پیدا می‌کنیم که چگونه از ظرفیت‌های آبی موجود در کشور استفاده کنیم.

وزیر نیرو در خصوص طرح های افتتاحی امروز با حضور ریاست جمهوری اظهار داشت: امروز همزمان سه سد و سه ایستگاه پمپاژ افتتاح شده که سد سردشت و سد بویلاپوش خوی و کرم آباد پلدشت را شامل می شوند.

وی بیان کرد: شبکه تصفیه خانه و خط انتقال سردشت نیز مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و در این رابطه طرح های توسعه آب و خاک مرزی در آذربایجان غربی باعث پوشش بیش از ۴۶ هزار هکتار شده و بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد.

وزیر نیرو ادامه داد: برای اجرای این طرح‌ها در مجموع سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که امروز دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از این طرح‌ها به افتتاح می‌رسد.

به گزارش کردپرس، در طرح های افتتاحی امروز با حضور ریاست جمهوری سه سد و سه ایستگاه پمپاژ افتتاح شد.

ساختمان سد و نیروگاه سردشت نیز شامل یک سد خاکی با هسته رسی است که سالانه علاوه بر استحصال ۴۲۱ گیگاوات ساعت انرژی پاک برق‌آبی، آب شرب شهرهای سردشت و ربط را نیز تأمین خواهد کرد.

ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی سیلوه هم با هدف تأمین آب مورد نیاز برای ۱۲ هزار و ۹۶۰ هکتار از اراضی اطراف شهرستان پیرانشهر و مسیر کانال جَلدیان احداث شده است که در حال حاضر چهار هزار هکتار شبکه آبیاری درجه یک و دو به بهره‌برداری خواهد رسید.

ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی غازان نیز شامل سد انحرافی بویلاپوش با قابلیت تنظیم ۵۱ میلیون مترمکعب آب نابهنگام رودخانه قطور چای و تأمین و توسعه آب بهنگام برای ۶۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی احداث شده که در این مرحله سه هزار و ۳۰۰ هکتار از آب آن بهره‌مند خواهند شد.

سد مخزنی کرم‌آباد، شامل یک سد خارج از بستر است که با حدود ۲۱ کیلومتر خط انتقال و سه ایستگاه پمپاژ، به میزان ۱۹ هزار و ۲۵۰ هکتار از شبکه‌های آبیاری مدرن را آبیاری خواهد کرد که در این مرحله هشت هزار و ۴۰۰ هکتار از این اراضی آماده بهره‌برداری است.

کد خبر 110817

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha