به گزارش کُردپرس،کتاب تینا و داستانهای اندیشیده شده اثر"عطا محمد" با ترجمه "نجمالدین براخاصی "و " محمدرضا کلهر" در نشر افراز منتشر شد.
عطا محمدسال 1970 در سليمانيه عراق به دنيا آمد و ليسانس حسابداري را نیز از دانشگاه همان شهر دريافت كرده است. نخستين داستانش را در سال 1994 چاپ كرده اما نخستين مجموعه داستانش با نام «بازماندهى طوايف» در سال 1999 چاپ شده است. درحال حاضر دركشور سوئد زندگى مىكند و تا کنون آثار زير از وى چاپ شدهاند:
1- بازماندهى طوايف، مجموعه داستان، 1999
2- تاسهاى رؤيا، مجموعه داستان، 2002
3- دستنوشتههاى خست و كتاب رؤيا، متن انديشهاى، 2003
4- فريب و خودپنهانكردن، مجموعه داستان، 2005
5- گشتهاي نامحسوس مير به درون تنهايى، رمان، 2006
6- آفتهاي خانوادهى ميخك، رمان، 2006
7- تينا و داستانهاى انديشهشده، مجموعه داستان، 2007
8- گيلاس خون، رمان، 2007
9- فهرست، رمان، 2009
10- تارزنِ رنگ، حكايت، 2009
11- خواجه نصرالدين كه درقبال لبخندهاى كشته مىشود، رمان، 2010
12- كتاب حاشيهنويسان، متن روايتي-اقتباسي، 2012
13- پيشواى كتابسازانِ كشتهشده، 2014
کتاب "تینا و داستانهای اندیشیده شده" شامل دو بخش اصلی است. بخش اول متن داستانها و بخش دوم ضمائم است که تحت عنوان با خوانش های متفاوت،گرد آمدهاند. نقد اول ازنویسنده پرآوازه کورد " بختیارعلی" است که از دیدگاه فلسفی و محتوایی اثر را بررسی می کند و نقد دوم از خانم "نقشه عبدل "که از دیدگاه اگزیستانسیالیسم اثر را مورد واکاوی قرار می دهد و نقد سوم از "محمدرضا کلهر" نویسنده و منتقد کورد ایرانی است که اثر را از دیدگاه صناعت و تکنیک و سرچشمه و خاستگاه روایت مورد مداقه قرار می دهد.
خلاصهى داستان:
نویسنده کاراکتر اصلی کتابش، پدر یا راوی را وامیدارد که شبی به ناگزیر از روی دفتر سفیدی برای دخترش تینا قصهگویی کند. راوی که او نیز نویسنده است، شهرزادوار برمبنای شگرد «حدیث نفس» و «قصهگویی» ده روایت برای دختر خوابرفتهاش بازگو میکند. خُرده داستانهایی با مضامین کلان و تفاسیر متناقضنمای آنها از راوی، کلیت یا شکل و شاکلهى داستانِ «تینا و داستانهای اندیشهشده» از «عطا محمد» را میسازند. و در این میان مفهوم «تصویر و آینه» و تکرار آن همچون موتیفی کارکرد مهمی دارد که دلالتهای ضمنی بسیاری را موجب میشود و راوی را دلمشغول تفاسیر و تأویلهای چندی میکند و به قول خود راوی مىتواند که عنوان دوم کتاب هم همین عنوان «تصویر و آینه» باشد.
نظر شما