به گزارش کردپرس، با هدف پایین آمدن قیمت گوشت در بازار، روز گذشته در جلسه هماهنگی واردات دام زنده، معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی، از واردات دام زنده در اواخر هفته جاری به این استان خبر داد.
مقرر شده تا دام زنده توسط شرکتی از ترکیه و به میزان 14 هزار تن در ماه وارد استان و به ترتیب اولویت به کشتارگاه خوی و ارومیه برای ذبح و توزیع ارسال شوند.
رضا حسینی، واردات این محوله های دام زنده را در راستای پایین آمدن قیمت گوشت در بازار و همچنین معرفی ظرفیت مرزهای استان دانست و گفت: محموله در مرحله اول در استان توزیع می شود و در مراحل بعدی با گسترش بازار به استان های دیگر کشور نیز صادر خواهد شد.
علیرغم وجود گزارش های از رانت در واردات و توزیع گوشت وارداتی، گرانی قیمت این کالای اساسی و تنظیم بازار آن، تنها از طریق واردات برطرف نخواهد شد.
اواخر سال گذشته نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس از وجود رانت در واردات و توزیع گوشتهای وارداتی کشور خبر داد و اعلام کرد؛ «توزیع گوشت در اختیار شرکتهایی قرار میگیرد که تضمین کافی به دولت ندادهاند و به دلیل عدم تضامین کافی بازگشت سرمایه به دولت صورت نمیگیرد و بیتالمال ضایع میشود».
بر اساس این گزارش، توزیع گوشتها و نهادههای وارداتی در اختیار شرکتهای قرار میگرفت که با وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط بودند، اما در زمینه توزیع، عملکرد مناسبی نداشتند.
از سویی دیگر به دلیل عدم وجود نظارت کافی بر روند توزیع گوشت وارداتی، دلالان و واسطهگران آغاز به کار کردند و گفته می شد به میزانی که گوشت وارداتی در اختیار شرکتهای توزیعکننده قرار میگیرد در جامعه تقسیم نمیشود، همین امر گرانی قیمت گوشت را در پی داشت.
این موضوع استارت تحقیق و تفحص در زمینه واردات نهادههای کشاورزی مخصوصا گوشت را در برنامه نظارتی مجلس قرار داد.
رییس هیات تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی، در هفته اخیر به خبرگزاری خانه ملت، گفت: گزارشهایی از تخلفات گسترده در واردات و تنظیم بازار محصولات کشاورزی و نفوذ در بدنه جهاد کشاورزی به عنوان ناظر دریافت کردهایم.
محمودزاده گفت: بروز تخلفات در واردات محصولات کشاورزی و دامی مانند گوشت، ذرت، سویا و سایر محصولات ارسال شده بود. برخی از افراد به منظور واردات محصولات کشاورزی ارز دولتی دریافت کردهاند اما ارزها را در محلهای دیگری غیر از واردات هزینه کردهاند. حتی در برخی از موارد مبالغی که باید در ازای فروش گوشتهای وارداتی به دولت بازگردانده میشد، برنگشته است.
به گزارش کردپرس، باید دید، واردات محموله جدید دام به آذربایجان غربی تا چه حد می تواند از افزایش قیمت گوشت بکاهد؟ و نظارت جهاد کشاورزی و هیات تحقیق و تفحص از عملکرد این وزارت تا چه حد می تواند دست دلالان و واسطه گران را در روند واردات و توزیع قطع کنند؟
نظر شما