بیشک انتخابات، تبلور مردمسالاری، گردش نخبگان و نشاط سیاسی جامعه است؛ بنابراین افراد و گروههایی که در انتخابات شرکت میکنند، باید به قوانین و قواعد بازی سیاسی پایبند بوده و اخلاق سیاسی و اجتماعی را رعایت نمایند تا نتیجه انتخابات، گزینش افرادی باشد که عصاره تجربه، دانایی و کاردانی در جامعه هستند. گردش نخبگان در جامعه، ضرورتی انکارناپذیر برای نشاط و پویایی و افقی بهتر پیش روی جامعه میباشد.
تا موعد برگزاری انتخابات کمتر از 9 ماه دیگر باقیمانده است. تقریباً فهرست نامزدهای احتمالی در حال مشخص شدن و آرایش و چیدمان گروههای سیاسی نیز در حال شکل گرفتن است.
این دوره از انتخابات به دلیل نقش تأثیرگذار فضای مجازی در این آزمون سیاسی و معرفی نامزدها و فهرستهای مختلف، با انتخابات دورههای پیشین متمایز است.
آنچه که بهانه نوشتن این مطلب شده، ظهور و بروز فرهنگ طایفهگرایی است، تعداد زیادی از نامزدهای احتمالی با تشکیل گروههایی در فضای مجازی و نیز برگزاری جلسات خانگی، عملاً رقابت خود را برای جلب آراء مردم کلید زدهاند که متأسفانه محور فعالیت این گروهها و جلسات، استفاده از نقش طایفه بازی برای پیروزی در انتخابات است.
اما طایفه بازی در تعارض کامل با نخبهگرایی و شایستهسالاری است. بیشک نامزدهایی که بر طبل طایفهگرایی میکوبند و میخواهند به پشتوانه طایفه و ایل خود به مجلس شورای اسلامی راه یابند، به بلوغ سیاسی نرسیده و درک درستی از فرهنگ کشورداری و اصول شهروندی ندارند و یا به دنبال سیاست ماکیاولیستی (هدف وسیله راه توجیه میکند) هستند و میخواهند به هر طریقی به مجلس راه یابند.
بخشی نگری، خویشاوند سالاری، حضور افراد غیرمتخصص و ضعیف، حضور کمرنگ افراد نخبه در تصمیمگیری و تصمیمسازیها از جمله خسارات طایفه بازی برای جامعه است.
و دیگر اینکه طایفه بازی، انسان را بیاختیار به یاد دوران جاهلیت صدر اسلام میاندازد و مسبب خطکشی بین افراد جامعه شده و با روحیه همدلی و اتحاد برای توسعه استان و کشور مغایر است.
قطعاً برخی منفعتطلبان برای کسب سود زودگذر و دو روزه دنیا، جامعه را به سمت طایفهگرایی سوق میدهند.
به همین دلیل آحاد جامعه باید هوشیار باشند و از روی شناخت و با مطالعه، افراد توانمند و کاردان و به قول فیلسوف بزرگ افلاطون، افراد طلاسرشت را برای پارلمانها و مجالس برگزینند.
*روزنامه نگار
نظر شما