وحید نیشابوری در گفتگو با خبرگزاری کرد پرس در کرمانشاه در خصوص شرایط فعلی رسانه های مکتوب اظهار داشت: افزایش سرسام آور قیمت چاپ و سایرهزینه ها هم اکنون شرایط را به گونه ای رقم زده که به ناچار رسانه های مکتوب چاره ای جز تعطیلی ندارند.
وی افزود: هم اکنون کمبود کاغذ و افزایش ده برابری قیمت آن باعث شده که نشریات و روزنامه های دولتی که توان مالی خوبی هم دارند با مشکل مواجه شوند این شرایط به مراتب در نشریات بخش خصوصی و به خصوص نشریات محلی بسیار وخیم تر است.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان کرمانشاه افزود: از سویی دیگر اغلب مسئولان و همکاران رسانه ای تنها بحران بر سر راه نشریات را کمبود و گرانی کاغذ عنوان می کنند، این در حالی است که هزینه لیتو گرافی هم اکنون با افزایش قابل توجهی همراه بوده و دلیل عمده آن هم کمبود وگرانی فیلم و زینک می باشد.
نیشابوری با اشاره به افزایش دو برابری هزینه لیتو گرافی نسبت به سال گذشته گفت: هزینه لیتو گرافی نسبت به سال 96 در حدود پنج برابر و نسبت به سال گذشته دو برابر شده است این در حالی است که هم اکنون زینک به سختی و با قیمت بالا در دسترس لیتو گرافی ها قرار می گیرد.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان کرمانشاه در ادامه به افزایش هزینه های جانبی نشریات اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال جاری هزینه هایی مثل اجاره بهای دفاتر نشریات، حقوق پرسنل و ... با افرایش بالای 30 درصد و در مواردی حتی بیشتر مواجه بوده اما درآمد نشریات از محل فروش و آگهی ها هیچ تغییری نکرده است.
وی افزود: نرخ آگهی های دولتی در حال حاضر و با توجه به افزایش سرسام آور هزینه ها اصلاً منطقی نیست و لازم است تجدید نظری در این خصوص به شکل فوری صورت گیرد.
نیشابوری در ادامه با ابراز نگرانی در خصوص بیکاری فعالین مطبوعاتی گفت: تعطیلی نشریات علاوه بر اینکه یک آسیب فرهنگی تلقی می شود با بیکاری قشر فرهیخته ای نیز همراه است که سالها عمر خود را در راه اطلاع رسانی صرف کرده و هم اکنون امکان پرداختن به شغلی دیگر برایشان میسر نیست.
این کارشناس رسانه با بیان اینکه مسئولان به ویژه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به عنوان متولی امر وظیفه اصلی جهت ساماندهی وضع موجود را دارد، عنوان کرد: تمامی کسانی که دغدغه فرهنگ را داشته و اعتقاد دارند که رسانه ها به عنوان بازوان قدرتمند، لازمه توسعه همه جانبه هستند باید قبل از مرگ یک رسانه نسبت به رفع مشکلات موجود آنها اقدام عاجل نمایند چرا که در شرایط فعلی اگر رسانه های شناسنامه دار و حرفه ای از گردونه اطلاع رسانی خارج شوند، کانال های خبری بی هویت در فضای مجازی با انبوهی از اطلاعات که اغلب غیر حرفه ای و غلط می باشد، جای آنها را خواهند گرفت و خروجی آن بی شک باعث سردرگمی افکارعمومی خواهد شد.
نظر شما