به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه ینی یاشام، سزایی تملی، رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلق ها که در جلسه فراکسیون حزب متبوع خود در پارلمان ترکیه سخنرانی می کرد در اظهاراتی با اشاره به سفر مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به اربیل عنوان کرد: در 23 ژوئن انتخابات استانبول برگزار خواهد شد، انتخابات بسیار مهمی است. بینالی ییلدیریم نامزد حزب حاکم در این انتخابات کمپین خود را از دیاربکر آغاز کرده است. از واژه کردستان استفاده کرده و در ادامه نیز کردی سخن گفته است. دیاربکر از وقتی دیاربکر شده است با چنین گویش کردی روبه رو نشده بود. جمله کردی را که ییلدیریم به زبان آورد تنها یک نفر فهمیده است و آن هم مهدی اکر است. این در حالی است که در آستانه برگزاری انتخابات 31 مارس، رجب طیب اردوغان رئیس حزب عدالت و توسعه (AKP) در هر رسانه و میتینگی فریاد سر می داد "گم شده و بروید، کردستان آنجا است" ما کردها هر روز در معرض اهانت ها و بی احترامی ها قرار گرفته و ما را تروریست خوانده و با توهین به ما گفتند گم شوید و کار خدا را می بینید روز گذشته مولود چاووش اوغلو را در کردستان دیدیم. به خصوص این که وزیر امور خارجه ترکیه در مراسمی بود که یاد شهدای دموکراسی در آن مراسم گرامی داشته شد و چاووش اوغلو مراسمی را نظاره می کرد که در آن با "زبانی ناشناخته" مراسم ادای سوگند برگزار می شد.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: ما می دانیم زمانی که در مجلس ترکیه به زبان کردی سخن گفته شود شما با عنوان "زبان ناشناخته" به این زبان توهین می کنید. ولی به خاطر 4 – 5 رای و یا معامله های کثیف به نوعی که گویا هیچ اتفاقی رخ نداده است به کردستان می روید. کردی حرف می زنید، به کسانی که کردی حرف می زنند با احترام نظاره گر می شوید. زمانی که تمام این اتفاق ها می افتد در تاتوان و بیتلیس تابلوهای کردی پایین کشیده می شود. مشروعیت روسای شهرداری AKP هر زمان محل بحث خواهد بود. شما به خاطر این که چند کلمه کردی حرف زده اید در میان مردم کرد اعتبار و ارزش کسب نخواهید کرد. زیرا این حرف ها و اقدام برای کردی سخن گفتن شما غیرصمیمانه است. زبان کردی زبانی نیست که ابزار انتخاباتی شما قرار گرفته و سرپوشی برای سیاست های شما واقع شود. کاری که برای زبان کردی باید انجام شود ایجاد زمینه برای آموزش زبان مادری است.
تملی خاطرنشان کرد: AKP هر روز بیشتر به نظامی گری روی می آورد. بار دیگر مانند انتخابات گذشته پیش از انتخابات 23 ژوئن نیز دست به عملیات نظامی برون مرزی زده اند. در این عملیات هم مانند عملیات عفرین به غیرنظامیان حمله صورت می گیرد. مردم مجبور به ترک خانه های خود می شوند. داستانی که در داخل می گویند متفاوت از آن چیزی است که در آنجا رخ می دهد. در واقع AKP با سیاست های نظامی گری دست به افشای خود هم می زند. به عنوان مثال این که سامانه دفاع موشکی S-400 به چه کار ترکیه خواهد آمد مشخص نیست. در داخل ترکیه یک مسئله کردها وجود دارد تا زمانی که مسئله کردها حل و فصل نشده است هیچ مسئله ای در ترکیه نخواهد توانست حل شود این را 4 سالی که گذشت نیز ثابت کرده است. این مسئله نیز تنها با عبدالله اوجالان است که حل خواهد شد.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما