به گزارش کردپرس، به نقل از ایرنا، معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی روز یکشنبه در دومین جلسه شورای فنی آذربایجان غربی اظهار داشت: بانک اطلاعاتی مخاطرات زمین شناسی استان شامل مطالعات میدانی از مناطق زلزله خیز، در معرض خطر سیل و رانش زمین استان ایجاد می شود.
پیمان آرامون افزود: جلوگیری از گسترش شهرها و احداث مراکز آموزشی و حساس در مناطقی که بر روی کمربند و یا گسلهای زلزله یا در مسیر رانش یا سیل قرار دارند از اهداف ایجاد این بانک اطلاعاتی است که در اختیار اداره کل راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری آذربایجان غربی قرار میگیرد تا محدودیت هایی در توسعه شهرها ایجاد شود.
وی با اشاره به اهمیت مطالعات در پیشگیری از مشکلات در حین اجرا اظهار داشت: وقوع حوادث غیر مترقبه از جمله زلزله، رانش و سیلاب از مخاطرات جدی هستند که پروژه های عمرانی، زیربنایی و سرمایه گذاری های انجام شده را تهدید میکند.
معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی با بیان اینک برخی مناطق شهری آذربایجان غربی بر روی گسلهای زلزله قرار دارند، بیان کرد: باید در زمان مطالعات اولیه، انتخاب محل ساخت پروژه ها و طرح های توسعه شهری مطالعات زمین شناختی مورد ملاک عمل قرارگیرد، تا در این زمینه اقدام لازم برای مقابله با خطرهای احتمالی اتخاذ شود.
آرامون در ادامه بر مقابله با برداشت های غیرمجاز مصالح رودخانه ای و تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام و راکد استان تا پایان امسال تاکید کرد.
مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان غربی نیز در جلسه گفت: طبق مطالعات انجام شده، این استان بر روی کمربند آلپ هیمالیا قرار گرفته و دارای ۲ گسل جوان به نام گسلهای سلماس و پیرانشهر است که به دلیل بی توجهی به این موضوع مناطق شهری بر روی انها احداث شده است.
عبدالحمید سرتیپی افزود: در این مطالعات زمین مشخص شد که بسیاری از مناطق استان در معرض خطر لغزش زمین قرار دارند و احداث مناطق مسکونی در این مناطق می تواند در آینده مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در این مطالعات همچنین مسیر رودخانه شهرچای ارومیه و خطراتی که می تواند در صورت سیلابی شدن آن به مناطق مسکونی حاشیه این رودخانه ایجاد کند، مستند سازی شده و در اختیار اداره های مربوطه قرار می گیرد.
مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان غربی در خصوص مطالعات زمینی شناسی در دریاچه ارومیه نیز گفت: در این مطالعه نیز پهنه دریاچه ارومیه از زاویه های مختلفی از جمله نقشه آب، عمق آب در مناطق مختلف، چگالی نمک موجود در آب و سایر موارد مورد نیاز در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است.
نظر شما