به گزارش خبرنگار کردپرس، تبلیغات انتخاباتی در هفته منتهی به روز انتخابات، سیمای شهری را به کل تغییر داده است. پوسترهای جور وا جور در قد و اندازه های متفاوت. اسامی مختلف با ژست ها و عکس های عجیب. عده ایی لباس کردی پوشیده اند و عده ایی هم پشت زمینه عکس شان طرح های مختلف از مناظر و آثار تاریخی و ... زده اند. شعر و شعارها هم به زبان های کردی و فارسی بر روی پوسترها خودنمایی می کند.
اگر چندین پوستر تبلیغاتی را انتخاب کنید و قسمت شعار نوشته های آن را با قیچی تکهتکه کنید تا حدی که در هر قطعه تنها یک کلمه باقی بماند، امکان تکرار یک تا دو واژه بارها و بارها محتمل است زیرا شعارها آنقدر شسته رفته و کتابی و به هم نزدیک اند که با اینکار قابل تفکیک از هم دیگر نیستند.
از سویی دیگر مکانهای مناسب برای نصب تبلیغات از سوی شهرداری در سطح شهر مشخص شده اما با وجود تذکر و هشدارهای متعدد، نامزدهای فعلی به قانون عمل نکرده و از هر روشی برای تبلیغ استفاده میکنند.
نامزدهای انتخاباتی از تیر چراغ برق، جعبه مخابرات، جدولهای سیمانی کنار خیابانها، دیوار ادارات و ارگان های عمومی و حتی تنه درختان برای تبلیغات خود استفاده کرده و منظر شهری را تخریب کردهاند. هیات نظارت بر انتخابات هم وعده داده که با این قبیل تخلفات برخورد خواهند شد.
جالب تر آنکه این دست تخلفات تنها به نامزدهای شورای شهر مربوط نمی شود بلکه در بین نامزدهای ریاست جمهوری هم چنین تخلفاتی از سوی ستادهایشان شکل گرفته است. موارد تبلیغات غیرقانونی و دهن کجی به قانون علیرغم بارها هشدار و برگزاری جلسه توجیهی پیش از آغاز تبلیغات با ستادهای انتخاباتی، از سوی کسانی انجام می شود، که قرار است، فرداها برای مدیریت شهر و کشور اقدام کنند.
هر روز عده ایی کاغذها را به در و دیوار و تیرچراغ و محل های تعبیه شده می چسپانند، شب بیشتر کاغذها کنده و پاره می شوند، صبح دوباره چسپانده می شوند. پیاده روها و خیابان ها پر از کاغذهای تبلیغاتی است. با این اوضاع روزانه بر حجم زباله های شهری افزوده می شود.
٤٥ مکان برای تبلیغات انتخاباتی در شهر مهاباد تعییه شده است اما باز هم ستادهای تبلیغاتی از سایر مکان ها برای تبیلغ بهره می گیرند، گویی نصب یک پوستر بر در یک ارگان دولتی یا جعبه های مخابرات زمینه موفقیت آنها را بیشتر می کند! در این بین مسئولیت پاکنان هم افزوده شده و هر روز باید کارشان جمع آوری کاغذ پوسترهای تبلیغاتی باشد.
در کنار هزینه های گزاف برای تهیه و تولید این پوسترها، افزایش زباله و آسیب رساندن به محیط زیست هم از سوی کسانی انجام می شود که مدعی مدیریت برتر برای شهر هستند.
مشخصا در نبود کارخانه بازیافت و طرح جداسازی زباله های خشک و تر، حجم انبوه زباله های کاغذی تولید شده در دوران انتخابات نیز به شیوه سنتی به سایت پسماند ارسال می شود. تا کنون هیچ کدام از سمن های زیست محیطی برای دریافت حجم انبوه کاغذهای باطله تبلیغاتی و یا طرح بازیافت این کاغذها اعلام آمادگی نکرده اند و امروز مهاباد با چندین سمن زیست محیطی کاغذهای باطله را به جای بازیافت در زمین دفن می کند.
قرار است؛ واحدهای خدمات شهری گزارش تخلفات تبلیغاتی و صدمات احتمالی به محیط زیست شهری را به فرمانداری ها ارجاع دهند.
هنوز هم تبلیغات انتخاباتی به صورت سنتی انجام می شود و تبلیغ در فضای مجازی علیرغم سهولت دسترسی، کاهش هزینه ها و فراگیر بودن شبکه های اجتماعی کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
در حالی که هر نامزد به راحتی میتواند با ایجاد یک سایت، وبلاگ و یا یک صفحه مجازی در اینستاگرام و تلگرام به راحتی افکار، نظرات، عقاید و تبلیغات خودش را منتشر کند اما غالب بودن روش سنتی بر همه این مزیت ها عجیب به نظر می رسد و تنها نتیجه ایی که دارد، افزایش حجم کاری واحد خدمات شهری شهرداری، تولید زباله های انبوه و خسارت به محیط زیست است.
نظر شما