خداوند سبحان انسان را «احسن الخالقین» آفریده و قدرت تعقل و تفکر و حق انتخاب را به وی عطاء کرده است.
انسان ها در گذر زمان و با توجه به مقتضیات زمان و مکان و با بهره گیری از قوه تعقل و تفکر؛ مسیر زندگی و تعالی خود را ترسیم و بهترین ها را برای زندگیِ بهتر برگزیده اند.
یکی از بسترها برای بهبود شرایط زندگی، بهره گیری از خرد جمعی و مشورت بوده و مردمانی که به درستی از این امر بهره جسته اند، به توفیقات زیادی نائل آمده اند.
در دین مبین اسلام، خرد جمعی و مشورت بسیار مورد تاکید قرار گرفته و با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، حتی سوره ای در قرآن نیز به این نام «شوریٰ» مزین شده است.
در جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از این دستور صریح قرآنی و برای پیشبرد اهداف و برنامه ها و بهره مندی از خرد جمعی؛ «انتخابات» تعبیه شده است تا مردم هر دوره با تفکر و تعقل، بتوانند بهترین ها را برای خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و ... برگزینند و در بهبود آینده و سرنوشت خویش سهیم شوند.
همگان به خوبی می دانند که انتخابِ بهترین ها و شایستگان؛ نقش بسزایی در توسعه هر کشور، استان، شهرستان، بخش، شهر و روستا دارد و اگر امروزه از قله های توسعه و پیشرفت فاصله ها داریم، ناشی از همین انتخاب «من و شما» است.
متاسفانه در سنوات اخیر و بویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا و در اغلب مناطق کشور؛ قبیله و پول و سرمایه جایگزین شایسته سالاری شده و با کمال تاسف، این رویه در سطح استان ایلام بسیار پررنگ تر دیده می شود.
امروزه بسیاری از توانمندان و شایستگان که هم تعهد و هم تخصص دارند، به خاطر نداشتن قوم و قبیله و سرمایه، جرات حضور در میدان نابرابر انتخابات ندارند و اگر هم ورود پیدا کنند، با بی مهری و رای پایین مواجه می شوند.
فقر، فلاکت و محرومیت حاکم بر برخی خانوادهها باعث شده است تا بسیاری از سرمایه داران بی درد، با زر و سیم و پولهای کثیف وارد کارزار انتخابات شوند و با خرید رای، هویت و سرنوشت مردم را به بازی بگیرند.
متاسفانه این بلای فراگیر و پدیده شوم «خرید و فروش آراء» نَم نَمک به یک رویه عادی و بیماری لاعلاج در برخی مناطق «از جمله ایلام» تبدیل شده و دلالان انتخاباتی برای«انسانیت» نرخ تعیین می کنند و بر «هویت مردم» چوب حراج می زنند.
در سطح استان ایلام این قصه تلخ«خرید و فروش رای» به یک اپیدمی دردناک تبدیل شده و داد عوام و خواص را در آورده و رسانه ها را به فریاد«وامصیبتا» وا داشته و حتی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز با انتقاد شدید از این فرایند نامیمون و ناپاک؛ دستگاه های نظارتی را مورد بازخواست و پاسخگویی به افکار عمومی قرار داده است.
همه مردم باید بدانند که رای، نظر، اراده و شرکت در تعیین سرنوشت؛ یک حق شرعی و انسانی است که خالق سبحان در اختیار ما انسانها قرار داده و انسان های آزاده و با بصیرت آنرا به بهای ناچیز و «چندرغازی بی ارزش» نمی فروشند و کسانی که به چنین امری مبادرت ورزند، به راحتی تن به هر کاری خواهند داد.
آنانی که در ایام انتخابات و به انحاء مختلف، هویت مردم را در بازار مکاره حراج به تاراج می برند؛ انسانیت، تعهد و تقوا را زیر پا گذاشته و با بی تقوایی و به ناحق بر کرسی غصبی جلوس می کنند و تا زمانی که در آن منصب قرار دارند، لعن و نفرین عام و خاص به دنبالشان خواهد بود.
مردم باید آنچنان به درک و شعور والای انسانی برسند که «فروش رای و هویت» خود را گناه بزرگ و نابخشودنی بشمارند و هیچگاه ولو در «فقر مطلق» به این عمل ناشایست روی نیاورند تا «شیادان و مکاران» ره به جایی نبرند و به عقل و فهم و درک و بصیرت اجتماعی و سیاسی مردم نیشخند نزنند.
انتظار می رود که دستگاههای اجرایی، نظارتی و مرتبط با امر انتخابات؛ بدون اغماض و بدون واهمه از عِده و عُده افراد و بر اساس ادله و مستندات؛ افراد خاطی و خائن «فروشندگان، خریداران و واسطه ها» را به دست قانون و محکمه بسپارند تا با اشد مجازات مواجه شوند و برای آیندگان آنچنان عبرت آموز شود که هیچگاه جرأت و جسارت ورود به «خرید و فروش رای» نداشته باشند و ساحت مقدس مردم را به «گناه و خطا» آلوده نکنند.
امیدواریم در انتخابات بعدی و با هوشیاری و ذکاوت مردم و با دقت نظر مجموعه های اجرایی، نظارتی، امنیتی و انتظامی؛ شاهد ریشه کنی این « رویه زشت و ناپاک » باشیم و کرسی های خلوص و خدمت به شایستگان سپرده شوند.
نظر شما