به گزارش خبرنگار کردپرس، رییس دانشگاه ارومیه بیان کرد: نظام رتبهبندی دانشگاهی لایدن (CWTS Leiden Ranking) از معتبرترین نظامهای رتبهبندی دانشگاهی است که ملاک ورود به آن، عملکرد یا تاثیرگذاری علمی دانشگاهها بر اساس گزارش پایگاه استنادی Web of Science است و درخواست یا دادههای خوداظهاری دانشگاهها در ورود به آن هیچگونه نقشی ندارد.
رحیم حب نقی افزود: دانشگاه ارومیه برای اولین بار در سال 2020 موفق به کسب امتیاز لازم برای ورود به این نظام رتبهبندی شد و در سال 2021 با صعود 66 پلهای جایگاه خود را در آن بهبود بخشیده است.
او ادامه داد: در مجموع 36 دانشگاه (شامل دانشگاهای علوم پزشکی، جامع و صنعتی) از کشور موفق به حضور در این رتبهبندی شدهاند و در مقایسه با سال 2020 تعداد دانشگاه حاضر از ایران افزایشی را شامل نشده است.
رییس دانشگاه ارومیه تاکید کرد: در این نظام رتبهبندی برخلاف دیگر نظامها، رتبه واحدی به دانشگاهها داده نمیشود بلکه با توجه به چهار شاخص اصلی یعنی مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی، برای هر دانشگاه رتبهای مجزا محاسبه و گزارش میشود.
حب نقی گفت: در بین این شاخصها، مرجعیت یا تاثیرگذاری علمی اساسیترین شاخص است و شامل مواردی چون مقالههای یک درصد برتر، مقالات پنج درصد برتر، مقالات ۱۰ درصد برتر و مقالات ۵۰ درصد برتر میشود.
او اضافه کرد: بر این اساس، دانشگاه ارومیه رشد 66 پلهای را تجربه کرده است و از نظر نرخ رشد در آن، از مجموع دانشگاههای کشور، بعد از دانشگاههای علوم پزشکی ایران (با 106 پله صعود) علوم پزشکی تبریز (با 96 پله صعود) و علوم پزشکی شیراز (با 69 پله صعود) رتبه چهارم و در بین دانشگاهای جامع و صنعتی رتبه اول در نرخ رشد را به خود اختصاص داده است.
نظر شما