افشین غلامی-فلاحت پیشه مرد سیاست و خوره دستیابی به پستهایی است که بتواند بکار مردم بیایند؛ به همین خاطر چندبار در ایام نمایندگیاش در انتخابات ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شرکت میکرد و هربار به دلیل لابی قدرتمند آقای علاالدین بروجروی نماینده بروجرد با در بسته روبرو میشد.اما در سومین سال حضورش در مجلس دهم توانست، افسانه ۱۴ سالهی سیطره آقای بروجردی بر پست ریاست کمیسیون امنیت ملی را بشکند و بر صندلی ریاست بنشیند.فلاحت پیشه از همان ابتدا سعی کرد که رویه متفاوت و متعادلی در قضایای سیاسی برعهده بگیرد و بیشتر به عنوان یک دیپلمات و یک استاد دانشگاه سیاستدان با قضایای سیاسی برخورد کند و در برخورد با مباحث سیاسی رویه عقلایی و منطبق به راهبرد دوراندیشانه منافع ملی در پیش بگیرد.
،مواضع فلاحت پیشه در قضیه FIAT ، خروج ترامپ از برجام،برخورد با غرب،تحریمها و نحوه تعامل با جهان،سفرهای استانی و خارجی و مواردی از این قبیل باعث شد که عدهای مخالف او شوند و از همان ابتدا در مقابلش سنگربندی کنند و بخصوص اصولگرایان منتقد او گردند.به نحویی که خود فلاحت پیشه در خصوص انتخابات دیروز کمیسیون امنیت ملی گفت: اتفاقا در انتخابات امروز هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تبانی و زورآزمایی سیاسی صورت گرفت.ز مستقلین فقط یک نفر به من رای داد.فلاحت پیشه در گفتگو با خبرآنلاین به بیان آنچه در کمیسیون امنیت ملی رخ داد و کرسی ریاست از او گرفته شد پرداخت و گفت:مشخص است بین مستقلین و ولایی ها در انتخابات هیات رئیسه کمیسیون امنیت ائتلافی تشکیل شد.از مستقلین فقط آقای دهقانی به من رای دادند و بقیه در قالب ائتلاف به آقای ذوالنوری رای دادند.
اما برخی معتقدند، فلاحت پیشه یک مرد سیاسی است که اتفاقا جو سیاستزده مجلس منجر شد فارغ از توانایی او تصمیم گرفته شود و او از ریاست کمیسیون کنار گذاشته شود.در واقع عملکرد او ملاک انتخاب او قرار نگرفت و کسی از او توضیحی نخواست که در مدت ریاستش چه اقداماتی انجام داده است.
فلاحت پیشه به دلیل عقبه علمیاش در حوزه سیاسی هم بعنوان یک نظریهپرداز سیاسی ظاهر میشد و هم یک کنشگر پارامانی بود.قبل از او هر سه ماه یکبار یک وزیر به کمیسیون امنیت میرفت اما در دوره ریاست او هر هفته ای دو وزیر در کمیسیون حضور پیدا میکردند.جالب است در دوره ریاستش خیلی به ندرت مشکل عددی در کمیسیون پیدا میشد. در دوره او 18 سفر استانی انجام شد.
فلاحت پیشه حساسیت زیادی روی اقدامات بی عمل و مسافرتهای خارجی اعضای کمیسیون امنیت ملی داشت و به گفته خودش شاید از نظر برخی آقایان نقطه ضعف من این بود که سفرهای خارج از کشور را به شدت محدود کرده بودم نه اینکه مانع شوم بلکه گزارش می خواستم. گفتم هرکسی که به سفر خارجی می رود یک گزارش توجیهی ارائه دهد.
اما به هر حال با همه فراز و فرودهای یک سال گذشته و مدیریت او بر ریاست کمیسیون،با ائتلاف مستقلین و ولاییها او از پستش کنار گذاشته شد.فلاحت پیشه در گفتوگویی میگوید:من در هیچ کدام از دسته بندی های فراکسیونی مجلس قرار نمی گیرم. سال گذشته هم که رای آوردم لطف همکاران عزیز در فراکسیون امید بود. تنها جریانی که برنامه من را دید و دو سال از من حمایت کردند این فراکسیون بود و قدردان زحماتشان هستم. البته دو سه نفر دیگر از دوستان هم به من رای داده بودند که رایشان براساس عملکرد بود.در واقع یکی از مشکلات مجلس این است که براساس عملکرد افراد رای گیری نمی کند.
فلاحت پیشه درست میگوید،فضای سیاست زده مجلس به نحویی است که کسی از عملکرد نمیپرسد.فلاحت پیشه در بخش دیگر میگوید:برای من مهم بود که کمیسیون امنیت در همه عرصه ها حضور داشته باشد ولی فراکسیون ها بیشتر زورآزمایی سیاسی دارند و نوعی تبانی فراکسیونی در این انتخابات صورت گرفت و این اتفاق افتاد.
اما سیاست عرصه بدهبستان و لابیگری است چیزی که با وصف آنکه فلاحت پیشه خوب آن را بلد است و در سه دورهای که به مجلس آمد،به نحو احسنت از آن استفاده کرد اما اینبار مغلوب لابیگری قدرتمند در این انتخابات شد و با ان چیزی که خودش آن را تبانی مینامد،کنارش گذاشتند.فلاحت پیشه خاطرنشان کرد:البته این چیزی طبیعی است و همواره روی میدهد، من تنها گلایه ای که دارم و دغدغه ای که که دارم برای آینده است. من هیچوقت دیگر به مجلس نخواهم آمد ولی نگران آینده هستم.من ممنون هستم به عنوان کسی که هیچ حزب و فراکسیونی نداشتم ولی 10 تا رای داشتم لطف دوستان فراکسیون امید بود که تمام قد از من حمایت کردند و همچنین برخی دیگر از دوستان از فراکسیون های دیگر هم که به من رای دادند،از آنها هم تشکر می کنم.
لازم به ذکر است ،مجتبی ذوالنور کاندیدای فراکسیون ولایی روز گذشته توانست در یک ائتلاف بین فراکسیون مستقلین و ولایی ریاست این کمیسیون را از فلاحت پیشه پس بگیرد. ذوالنوری در این انتخابات 11 رای در مقابل 10 رای فلاحت پیشه بدست آورد. یک رای باطله بود و یک نماینده هم در جلسه کمیسیون امنیت غایب بود.
نظر شما