به گزارش خبرگزاری کُردپرس، کارشناسان صنعت و معدن کردستان امروز بالاخره پس از ماه ها اعلام کردستان به عنوان گرانترین استان کشور، قیمت ها را اعلام کرده و بر فاصله نجومی قیمت ها در کردستان با میانگین کشوری صحه گذاشتند. بر اساس این گزارش در برخی از گروه های کالایی خوراکی و غیرخوراکی در میان خانوارهای شهری و روستایی، قیمت ها بیش از 10 درصد از میانگین کشوری بالاتر است. این کارشناسان اذعان کردند که در تورم نقطه به نقطه حتی خانوارهای روستایی استان به جای بهبود وضعیت در خردادماه در مقایسه با ماه قبل از آن، وضعیت بدتر شده چرا که در اردیبهشت ماه 10.6 درصد از متوسط کشوری بالاتر بوده اما این فاصله در خردادماه 11.1 درصد بیشتر از میانگین کشوری شده است.
کارشناسان سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کردستان اعلام کردند که قیمت میوه و خشکبار در ماه اردیبهشت در نواحی شهری 21.3 درصد از متوسط کشوری بیشتر بوده اما این فاصله در خرداد ماه امسال به 5.1 درصد رسیده که اگرچه فاصله آن با میانگین کشوری کمتر شده اما باز هم بالاتر از آن است. در نواحی روستایی هم در اردیبهشت 10.2 از میانگین کشوری کمتر بوده اما در خردادماه به یکباره 6.4 درصد بیشتر از میانگین کشوری شده است.
در گروه سبزیجات و حبوبات هم از فاصله 24.6 درصدی در اردیبهشت ماه به 16 درصد در خرداد در نواحی شهری رسیده که باز هم از متوسط کشوری بالاتر است. نواحی روستایی هم در این گروه از فاصله 32.9 درصدی به 19.4 درصد در خرداد رسیده است.
در گروه شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی هم در نواحی شهری این فاصله از 21.8 درصد به 12.9 درصد رسیده است. در نواحی روستایی این روند افزایشی بوده و از منفی 5.5 درصد به منفی 4 درصد رسیده است .
همچنین در گروه چای، قهوه، کاکائو و آبمیوه فاصله 9.5 درصدی با میانگین کشوری در اردیبهشت ماه حفظ شده و در خرداد ماه هم به همین اندازه در نواحی شهری از میانگین کشوری بالاتر بوده و قیمت آن تغییری نکرده است. اما در نواحی روستایی روند افزایشی داشته و از 19.1 درصد به 22.1 درصد رسیده است.
اما در برخی کالاها در نواحی شهری نه تنها روند کاهشی رخ نداده بلکه فاصله آن با میانگین کشوری هم بیشتر از پیش شده است از جمله دخانیات که در اردیبهشت ماه 4.8 درصد از میانگین کشوری پایین تر بوده، در خرداد ماه 2.8 درصد بیشتر از میانگین کشوری شده است.
در گروه پوشاک و کفش هم به اذعان کارشناسان صنعت و معدن استان کردستان، روند کاهشی در نواحی شهری وجود داشته اما قابل ملاحظه نبوده است. قیمت این گروه کالایی در اردیبهشت ماه امسال 17.6 بالاتر از میانگین کشوری بوده و در خردادماه به 15.8 درصد رسیده است. در روستاها هم از 16.3 درصد به 14.3 درصد رسیده است.
اما در گروه آب و برق و سوخت هم در نواحی شهری و هم روستایی وضعیت مناسب نیست. قیمت این گروه در نواحی شهری در اردیبهشت ماه 51.2 درصد بیشتر از متوسط کشوری بوده که در خردادماه به 45 درصد رسیده است. اما در نواحی روستایی روند افزایشی داشته و از 35.8 درصد به 47 درصد در خرداد ماه بیشتر از میانگین کشوری رسیده است.
در گروه مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری از لوازم منزل، در نواحی شهری 18.5 درصد در اردیبهشت ماه از میانگین کشوری بالاتر بوده اما در خرداد ماه هم باز این تورم افزایش پیدا کرده و به 20.1 رسیده است. در نواحی روستایی از 6.5 درصد به 7.3 درصد در خرداد ماه افزایش یافته است.
در گروه تفریحی، فرهنگی هم باز در خرداد ماه فاصله نواحی شهری با میانگین کشوری بیشتر از قبل شده است در اردیبهشت ماه 17.4 درصد از متوسط کشوری بالاتر بوده و در خردادماه 19.1 درصد شده است. اما در نواحی روستایی در این حوزه، وضعیت به مراتب بدتری حاکم است اگرچه از 32 درصد در اردیبهشت ماه به 27 .5 درصد رسیده است اما باز هم فاصله قابل ملاحظه ای با متوسط کشوری دارد.
در گروه هتل و رستوران ر نواحی شهری 3.7 درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده و در خردادماه 2.4 درصد شده است. اگرچه در نواحی روستایی در این گروه قیمت ها در خرداد ماه 0.9 درصد کمتر از میانگین کشوری شده است.
در گروه کالاها و خدمات متفرقه در نواحی شهری 26.9 درصد از میانگین کشوری بالاتر بوده که در خردادماه این فاصله 21.9 درصد شده است. در نواحی روستایی هم از 10.4 به 10.8 درصد رسیده است.
نظر شما