به گزارش کُرد پرس، این نویسنده و پژوهشگر کرمانشاهی بازکشت مظهر خالقی بعد از ده ها به ایران و قرار گرفتن نام آوران کُرد از تمام نقاط دنیا در کنار هم را از جمله دستاوردهای این کنگره عنوان کرد و گفت: از همه مسئولانی که زمینه برگزاری این کنگره را فراهم کردند تشکر می کنم.
وی به فارغالتحصیل شدن 35 دانشجوی ادبیات کرد در دانشگاه کردستان هم اشاره کرد و گفت: اینها نشان میدهد در این حوزه کار میشود و باید قدردان و سپاسگذار باشیم. جوانان کُرد از جوانان سایر نقاط ایران فرهنگدوست تر و هم برای فرهنگ تلاش بیشتر میکنند.
این پژوهشگر با بیان اینکه کُردها هیچگاه خود را بالاتر از هیچ قوم و نژادی نداسته و نمی دانند گفت: اما این نکته را باید در نظر گرفت که مفاخر کُرد در طول تاریخ در شرایط سخت و ناهمنوار توانسته اند خود را به جهان تحمیل کنند و در قله های رفیع بایستند به طوری که اکنون جایزه صلح نوبل و جایزه معادل نوبل ریاضی و ... را دریافت می کنند و اینها ملهم از روحیه ایستادگی و فرهنگی مردم کُرد است.
سلطانی با بیان اینکه کُردها قلمرو ایران بزرگ و در سراسر کوهپایههای زاگرس زندگی کرده و برای پایداری آن تلاش و ایثار کرده اند، گفت کُردها مردمانی هستند که صاحب حکمت و فلسفه هستند. در آن همواره مدافع مرزهای ایران بوده و در راه دفاع از مرزها خون داده اند.
.وی با بیان اینکه کردها در خراسان، آذربایجان و سراسر کوهپایههای زاگرس حضور دارند و فرهنگ و حقوق شان باید در جای خود باشد، گفت: ما خواستار برگزاری کنگره سهروردی در دانشگاه کردستان هستیم فلسفه سهروردی فلسفه کردی است و برگزاری چنین پاسداشت و کنگرهای برای سهروردی نیاز است.
سلطانی اضافه کرد: سرنوشت ما نه با ترک عثمانی و نه با عربها پیوندی نداشته بلکه با فارسها گره خورده است اگر نامهربانی بوده با مهربانی جواب دادهایم و همواره سعی کردهایم آب و خاک خود را حفظ کنیم حتی اگر با اهدای خون بوده است.
نظر شما