«هه وال ابوبکر» می خواهیم تفاهمات امضا شده به مرحله اجرایی برسد/ مرادنیا: کردستان زمینه ای بکر برای سرمایه گذاری است

سرویس کردستان- امروز جمعه 14 تیر ماه هیات اقتصادی به همراه استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق از واحدهای صنعتی شهرک صنعتی دهگلان بازدید کردند و استاندار کردستان و استاندار سلیمانیه بر اجرایی شدن تفاهامات منعقد شده در حوزه های مختلف تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری کُرد پرس، «هه وال ابوبکر» استاندار سلیمانیه در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: هدف ما این است که تفاهم نامه هایی را که میان استانداری کردستان و استانداری سلیمانیه منعقد شده به مرحله اجرایی برسانیم و این تفاهم نامه ها را تبدیل به پروژه و کار و فرصت سرمایه گذاری شود.

وی افزود: برای این مسئله لازم بود بدانیم محصولات تولید شده در کردستان برای بازارهای ما چیست؟ ما چقد می توانیم از نظر کیفی و کمی روی این کالاها حساب کنیم و در جریان این بازدید ها با ظرفیت های خوب استان کردستان آشنا شدیم.

هه وال ابوبکر گفت: استاندار کردستان و مسئولان این امکان را فراهم کردند که این کارگاه ها و کارخانجات را بازدید کنیم، تا بررسی کنیم که در کردستان عراق هم کارگاه های مشابه ایجاد کنیم و بتوانیم از خدمات فنی و مهندسی کردستان ااستفاده کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف ما استفاده از پتانسیل های بازرگانی در استان کردستان برای تامین نیازهای اقلیم کردستان و همچنین کشور عراق است و بازرگانان و تجاری که همراه ما هستند این فرصت ها با بررسی می کنند.

استاندار سلیمانیه با بیان اینکه کردستان عراق نیز از نظر دامپروری و کشاورزی تولیدات زیادی دارد که باید برای ایجاد کارخانجات صنایع غذایی و ... در آن اقدام شود، گفت: برنامه جدید حکومت اقلیم کردستان توجه به توسعه صنایع در زمینه های مختلف است و ما تلاش خواهیم کرد از تجربیات استان کردستان هم در این زمینه استفاده کنیم.

سرمایه گذاران در کردستان حمایت می شوند

بهمن مرادنیا، استاندار کردستان هم در زمینه گفت: کردستان زمینه های بکری برای سرمایه گذاری دارد، چه در بخش صنعت و چه در بخش کشاورزی و ما ازسرمایه گذاری خارجی و داخلی در این حوزه ها حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که کردستان در بخش آب دارد باید سرمایه گذاری ها در بخش های کشاورزی و صنعتی شتاب بیشتری بگیرد، گفت: امکان سرمایه گذاری و با وجود مرز مشترک که با عراق و اقلیم کردستان داریم این فرصت برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف به ویژه در بخش کشاورزی وجود دارد.

وی خطاب به علاقه مندان به سرمایه گذاری در استان گفت: در خواست ما این است از این فرصت برای سرمایه گذاری استفاده کنند. در حال حاضر همه دستگاه ها در استان آماده همکاری هستند ما به سهم خودمان هم استقبال می کنیم و هم آماده ایم که کمک کنیم برای سرمایه گذاری در پروژه هایی که در استان چه در بخش کشاورزی و چه در بخش صنعتی می تواند انجام شود.

اولین واحد صنعتی که توسط هیات اقتصادی عراق بازدید شد، کارخانه لبن دوش بود که روزانه ۲۵ تن انواع محصولات لبنی تولید می کند و برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است. این واحد تولیدی با یک چهارم ظرفیت خود فعالیت می کند و با عدم تامین مواد اولیه کافی و نوسانات بازار مواجه است.

کارخانه خرم دشت هم مورد بازدید این هیات قرار گرفت. این کارخانه ظرفیت پنج هزار تن رب گوجه فرنگی و ۱۰ هزار تن پوره میوه را در سال دارد. کارخانه خرم دشت در سال ۹۶ حدود ۲۱۴ تن صادرات به ارزش ۱۳۴ هزار دلار به عراق داشته است. این واحد صنعتی برای ۷۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و ظرفیت ایحاد شغل برای ۱۲۰ نفر را دارد.

شرکت جاودان ستاره زیویه با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع کیک و کلوچه در سال (با برند بوبوتو و سابینا) سومین واحد تولیدی بود که مورد بازدید هیات اقتصادی عراقی قرار گرفت. این کارخانه سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار دلار محصول به عراق صادر کرده است و از ماشین آلات خارجی و با کیفیت استفاده برای تولید خود استفاده می کتد.

این هیات اقتصادی همچنین از کارخانه لاستیک بارز نیز دیدن کردند.محصولات این کارخانه در حاضر به کشورهای ترکیه، عراق، ازبکستان و پاکستان صادر می شود و فعالان اقتصادی عراقی پیشنهاد کردند لاستیک بارز کردستان در نمایشگاه بین المللی صنعتی که حدود 4 ماه دیگر در سلیمانیه برگزار می شود شرکت کنند. این هیات همچنین از شرکت زرین بنای پارسیان تولید کننده پروفیل پی وی سی و یو پی وی بازدید کردند که در سال ۸۶ تاسیس شده و سالانه ۶، ۵ تا ۷ هزار تن پروفیل و روزی یک هزار عدد در و پنجره پی وی سی تولید می کند.

شرکت لوله گستر سنندج نیز که در زمینه تولید لوله تک جداره پلی اتیلن ۱۶ تا ۲۵۰ میلیمتری) با ظرفیت اسمی تولید سالانه آن ۵ هزار و ۱۰۰ تن فعال است مورد بازدید هیات اقتصادی قرار گرفت و توانمندی این شرکت هم از سوی مدیر عامل آن تشریح شد.

گفتنی است هیاتی اقتصادی اقلیم کردستان عراق متشکل از مدیران کل کشاورزی، دامپزشکی، کنترل کیفیت، گمرک، فرهنگ و جوانان، برق و معاون اتاق بازرگانی استان سلیمانیه عصر پنجشنبه به منظور تقویت روابط اقتصادی وارد کردستان شده است قرار است فردا شنبه هم توافقاتی بین آنها و طرف های ایرانی به امضا برسد.

کد خبر 123395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha