به گزارش کُرد پرس سعدی نقشبندی با بیان اینکه هر سال با گرم شدن هوا شاهد افزایش آتش سوزیها هستیم، اظهار داشت: تعداد آتش سوزی ها تا پایان تیر ماه سال گذشته 39 فقره و بیشتر در سطح مراتع بوده است. امسال با توجه به بارشهای مناسب در ابتدای سال، پوشش گیاهی در سطح مراتع استان حتی در مراتع درجه سه و فقیر افزایش چشمگیری داشته که بخش عمده حریقها مربوط به این مراتع در حریم شهرها است.
مدیر کل منابع طببعی و آبخیز داری استان کردستان یادآور شد: در سطح جنگلهای استان نیز حریق سطحی به وقوع پیوسته که در همان ساعات اولیه با همکاری مردم محلی و نیروهای اطفاء حریق منابع طبیعی کنترل و مهار شده است.
نقشبندی با بیان اینکه وسعت کردستان ۲میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار آن را منابع طبیعی (معادل ۶۱ درصد کل مساحت استان) تشکیل میدهد، گفت: از دلایل وقوع آتشسوزیهای استان، علاوه بر گرم شدن هوا، عامل انسانی به صورت عمدی و سهوی برآورد شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان با بیان اینکه بیشترین آتش سوزی های سال جاری بعد از ساعت اداری و در ایام تعطیلات به وقوع پیوسته است، اضافه کرد: آتش سوزی ها در برخی مناطق ساعت ۴ بامداد رخ داده است.
وی گفت: در مدت مذکور بیشترین آتش سوزی ها مربوط به شهرستان کامیاران با 175هکتار و کمترین آن شهرستان دیواندره با پنج هکتار بوده است.
نقشبندی تصریح کرد: ناکافی بودن تجهیزات، کوهستانی و صعب العبور بودن منطقه، عدم وجود راه دسترسی به مناطق و استفاده از توان جوامع محلی از جمله مشکلاتی است که فاصله زمانی شروع آتش سوزی تا زمان حضور در محل را بیشتر می کند و همچنین با افزایش شدت وزش باد در بعداز ظهر ها شرایط گسترش حریق بیشتر خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان اضافه کرد: اطفای حریق در سطح جنگلها و مراتع استان با بهره گیری از تجهیزات انفرادی توسط اکیپهای اطفای حریق، مساعدت و مشارکت مردم و همکاری برخی دستگاه های مرتبط انجام می شود.
نقشبندی گفت: تاکنون دو نفر از همکاران منابع طبیعی دچار شکستگی پا و یک نفر دیگر نیز دچار مسمومیت حاد با دود حاصل از حریق شده اند.
وی یادآور شد: به منظور مشارکت جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی در پیشگیری، کنترل و مقابله با آتش سوزی، ۸۶ گروه واکنش سریع، با مدیریت دهیاران در مناطق مختلف این استان تشکیل شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با بیان اینکه تاکنون 30 هکتار از مساحت جنگلهای استان دچار حریق سطحی شده است، افزود: از دوستداران و همیاران طبیعت،انجمن های مردم نهاد و فعال منابع طبیعی و آحاد مردم شریف استان درخواست داریم با توجه به احتمال افزایش دما در دهه سوم تیرماه ضمن مشارکت فعال در حفاظت از منابع طبیعی هرگونه تخریب، تصرف، قطع درختان جنگلی، آتش سوزی در عرصه های مرتعی و جنگلی را به سامانه تلفنی 1504 یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند.
نظر شما