به گزارش کردپرس، صبح امروز سه شنبه (25تیر ماه) چهاردهمین همایش ملی علوم ومهندسی آبخیزداری ایران در دانشگاه ارومیه آغاز بکار کرد. در این همایش رییس دانشگاه ارومیه اظهار کرد: باید آثار ارائه شده در این همایش ها به صورت علمی و اثربخش ظاهر شود و در تلاش هستیم پایان نامه ها را هم به سمت طرح های آبخیزداری و آبخوان داری هدایت و ساماندهی کرده تا شکل عملیاتی به خود بگیرند.
حب نقی با اشاره به اینکه ایران جز 10 کشور حادثه خیز در دنیا است، گفت: سیل اوایل سال یک هشدار برای همه مسئولین بود که اگر به محیط زیست و مشکلات آن به صورت علمی توجه نشود شاهد بلایای بیش از این ها نیز خواهیم بود.
معاون امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی نیز گفت: از سال ۹۳ تاکنون که ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده سه هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.
پیمان آرامون افزود: ۹۵ میلیارد تومان از این بودجه در بخش آبخیزداری هزینه شده است و امسال وسعت و تراز دریاچه ارومیه افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: برای حفظ تراز دریاچه ارومیه باید نسبت به مدیریت مصرف آب در آذربایجانغربی اقدام شود که برای این منظور یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای فرهنگسازی پیشنهاد شده که تاکنون دو طرح برای این منظور ارائه شده که نیازمند مشارکت هر چه بیشتر دانشگاهیان است.
معاون امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی گفت: بیشتر بودجه عمران کشور به خسارتهای ناشی از سیل و زلزله اختصاص پیدا میکند. همچنین مصرف انرژی برای تولید خدمات و کالا ۴۰ درصد بیشتر از کشورهای دیگر جهان است که این موضوع نیازمند توجه به مدیریت انرژی را ضروری میکند.
وی با اشاره به با خطر وقوع سیل در ابتدای سال جاری در آذربایجانغربی گفت: برای مدیریت بحران در هر منطقه از مدتها پیش از وقوع حوادث طبیعی باید اقدامات لازم انجام شود.
در ادامه ، دبیر علمی چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران افزود: به این همایش 430مقاله ارسال شده است که توسط 75 داور ملی مورد داوری وارزیابی می شوند.
عبقری تصریح کرد: فعالیت های دانشگاه ارومیه و ستاد احیا دریاچه ارومیه در حوزه آزمایشگاهی و آبخیزداری می تواند یک الگو برای سایر حوزه های آبخیزداری کشور باشد.
نظر شما