به گزارش خبرنگار کردپرس، محمدحسین صادقی در نشست هم اندیشی با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی که با هدف تعامل بیشتر و ارائه راهکارهای مناسب جهت حل چالش های موجود و تسریع و تسهیل در ارائه خدمات درمانی به عموم مردم استان برگزار شد، بر ایجاد عدالت در توزیع امکانات و خدمات بهداشتی درمانی در کل استان تاکید کرد و گفت: با توجه به گستردگی استان کرمانشاه، کوهستانی بودن و فاصله زیاد برخی نقاط تا مرکز استان، توزیع متناسب امکانات، خدمات، دسترسی مناسب به مراکز خدماتی، بدون تبعیض و تفاوت بین ساکنان یک شهر یا شهرهای مختلف با همدیگر باید در دستور کار قرار گیرد.
وی بابیان اینکه رعایت کرامت و حفظ حقوق شهروندی بیماران در هنگام دریافت خدمات درمانی یک ضرورت است، افزود: تمامی افراد جامعه متعهد به حفظ و احترام کرامت انسان ها هستند این امر در شرایط بیماری اهمیت ویژه تری پیدا می کند، لذا بر این مبنا ارائه خدمات سلامت بايد عادلانه و مبتنی بر احترام به حقوق و رعايت کرامت انسانی بيماران انجام گیرد.
دادستان کرمانشاه دریافت مطلوب خدمات سلامت را حق بیماران دانست و تصریح کرد: ارائه خدمات سلامت بايد شايسته شان و منزلت انسان و با احترام به ارزشها، اعتقادات فرهنگي و مذهبی، بر پايهي صداقت، انصاف، ادب و همراه با مهرباني، فارغ از هرگونه تبعيض قومي، فرهنگي، مذهبي، نوع بيماري و جنسيتي، مطابق با دانش روز، به همراه تامين کليه امکانات رفاهي پايه و ضروري و به دور از تحميل درد و رنج و محدوديتهاي غيرضروري باشد.
وی تاکید کرد: همچنین در ارائه این خدمات باید به حقوق گروههاي آسيبپذير جامعه از جمله كودكان، زنان باردار، سالمندان، بيماران رواني، زندانيان، معلولان ذهني و جسمي و افراد بدون سرپرست توجه ویژه ای شود و در سريعترين زمان ممکن و با احترام به وقت بيمار همراه باشد.
صادقی با بیان اینکه خدمات مراقبتهاي ضروري و فوري (اورژانس)، بدون توجه به تأمين هزينهي آن صورت گيرد، اعلام کرد: در این حوزه در صورتي كه ارائه خدمات مناسب به بیماران ممکن نباشد، لازم است پس از ارائهي خدمات ضروري و توضيحات لازم، زمينه انتقال بيمار به واحد مجهز فراهم گردد و اطلاعات بايد به نحو مطلوب و به ميزان كافي در اختيار بيمار قرار گيرد.
وی تصریح کرد: ارائه خدمات سلامت بايد مبتني بر احترام به حريم خصوصي بيمار (حق خلوت) و رعايت اصل رازداري باشد و دسترسي به نظام كارآمد رسيدگي به شكايات حق بيمار است.
دادستان کرمانشاه در ادامه به پذیرش بیماران ترافیکی در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: پذیرش بی قید و شرط بیماران ناشی حوادث ترافیکی با توجه به قانون بیمه اجباری شخص ثالث و اکتفا به گزارش مرجع انتظامی و کروکی پلیس راهور تسهیل شود.
صادقی همچنین بر لزوم ایجاد ساز و کاری متمرکز جهت نوبت دهی غیر حضوری تاکید کرد و افزود: بسیاری از مشکلات ترافیکی، رفت و آمدهای غیر ضروری از شهرستان ها و حتی استان های مجاور ناشی از نبود سیستم کارآمد جهت نوبت دهی در مراکز درمانی است. درحالی که بسیاری از بیماران به دلیل عوارض بیماری معمولاً دچار درد های جسمی هستند با اینحال مجبورند به خاطر نوبت دهی حضوری در مطب ها و بیمارستان ها ساعت منتظر بمانند.
وی تصریح کرد: متناسب سازی ساختمان مطب ها با شرایط جسمانی بیماران از دیگر مواردی است که در حوزه سلامت استان باید مورد توجه جدی قرارگیرد.
دادستان کرمانشاه افزود: در برخی موارد مراکز درمانی و مطب ها به جای آنکه متناسب با حوزه ی فعالیتشان و نیز محلی برای آرامش و درمان درد بیمارن باشد، با ساختاری نامناسب و عدم رعایت الزامات محیطی برای بیماران مشکل ساز می شوند. برای مثال مطب برخی از متخصصین و پزشکان ارتوپد و قلب به جای آنکه در طبقه ی همکف باشد تا با شرایط جسمانی بیماران برای مراجعه به پزشک همخوانی داشته باشد متاسفانه در طبقات بالا و بعضاً حتی در ساختمان های فاقد آسانسور قرار گرفته اند.
وی یادآور شد: تجویز و تاکید بر تهیه برخی از داروها از مراکز و داروخانه های خاص و نیز ارائه خدمات درمانی غیر ضروری به بیماران باعث تحمیل هزینه های بی مورد بر بیماران می شود.
دادستان کرمانشاه بر لزوم حضور پزشکان متخصص در ایام تعطیل و شب در مراکز درمانی تاکید کرد و گفت: باید تیم مشترک شامل نماینده دادستان، تعزیرات حکومتی، سازمان نظام پزشکی، پلیس نظارت بر اماکن عمومی و بازرسین دانشگاه علوم پزشکی به منظور بازرسی های مستمر از مراکزی که خدمات پزشکی ارائه می کنند، تشکیل شود.
وی کمبود امکانات رفاهی برای بیماران و همراهان آنان در مطب ها و مراکز درمانی از جمله صندلی ، تهویه مطبوع، فضای کافی و ... را از مشکلات برخی مراکز درمانی استان دانست و در ادامه گفت: البته بیماران و ملاقات کنندگان بیمار نیز در قبال خدمات دریافتی و در رابطه با پرستاران، پزشکان و کارکنان بیمارستان وظایف و مسئولیت های را برعهده دارند که از جمله رعایت قوانین و مقررات داخلی مراکز درمانی در زمینه ساعات ملاقات و حضور بر بالین بیمار، دستور العمل های تغذیه ای و نظائر آن، مشارکت و همکاری در اجرای دستورات داروئی و مراقبتی و نیز پیگیری و مراجعه بعدی طبق دستور پزشک، دقت و همکاری در استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات مرکز درمانی با توجه به اینکه اموال این مراکز مورد استفاده عموم بوده، خودداری از بردن هر گونه وسیله یا مواد غذایی ممنوعه به مراکز درمانی که ممکن است برای حال بیماران مضر باشد.
صادقی همچنین خواستار احترام به اصول اخلاقی اسلامی و ارزشهای فرهنگی در بیمارستان و رعایت آنها و برخورد مناسب با کارکنان مراکز درمانی بر اساس عرف فرهنگی جامعه توسط شهروندان شد.
نظر شما