آیا سیاست های آمریکا به زیان کردها در حال تغییر است؟

سرویس جهان- مدیر موسسه سنترال ژئوپلتیک بر این باور است که سیاست های جدید آمریکا که منجر به ایجاد اتحادها و همپیمانی های جدید در خاورمیانه شده، منافع کردها را در عراق و سوریه به خطر انداخته است.

به گزارش کردپرس، یکی از مهم ترین پیشامدهای سیاسی چند سال اخیر ایجاد تنش میان آمریکا و ترکیه دو متحد عضو ناتو بوده که نزدیک شدن هرچه بیشتر ترکیه به روسیه رقیب دیرینه آمریکا را به دنبال داشته است. وینسنت لاورمن، مدیر موسسه مشاوره ای سنترال ژئوپلتیک در مقاله ای سیاست های کنونی آمریکا در خاورمیانه را به زیان کردها دانسته و معتقد است تعاملات کنونی آمریکا در منطقه بر خلاف منافع کردها بوده و ممکن است زیان های زیادی برای کردها هم در عراق و هم در سوریه به دنبال داشته باشد.

وی معتقد است تغییر پویایی های سیاسی در خاورمیانه شامل تغییر جهت ترکیه به سمت روسیه و دوری جستن این کشور از آمریکا و ناتو و نیز تشدید اختلافات بر سر سهم بودجه میان اقلیم کردستان و عراق ممکن است باعث ایجاد اتحاد محکمتری میان آنکارا و بغداد شود به طوری که صادرات نفت از اقلیم کردستان به اروپا را از طریق ترکیه متوقف کند.

این تحلیلگر مسائل انرژی با اشاره به این که تعداد قابل توجهی از نمایندگان عراق خواستار قطع بودجه اقلیم کردستان شده و حتی برخی پیشنهاد اقدام نظامی علیه اربیل کرده اند، بر این باور است که این مسئله می تواند عواقب خطرناکی برای اقلیم کردستان عراق به همراه داشته باشد.

لاورمن همچنین احتمال داده است که نزدیک تر شدن اخیر ترکیه به کشورهای منطقه از جمله عراق ممکن است روی تحولات در سوریه نیز تاثیر بگذارد. وی توضیح می دهد که ممکن است ترکیه بخواهد برای مقابله با طرح ایجاد منطقه اقلیم کردستان دیگری در سوریه همراهانی برای خود پیدا کند و در صورت خروج نیروهای آمریکا از سوریه که احتمال آن زیاد است، ترکیه بخواهد مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را هدف قرار دهد و نیروهای سوریه نیز همان طور که دمشق بارها تهدید کرده بخواهند از جنوب وارد مناطق تحت کنترل نیروهای کرد سوریه شوند.

پژوهشگر مسائل ژئوپلتیک هشدار داده است که ممکن است با نزدیک شدن هرچه بیشتر ترکیه و عراق، بغداد از ترکیه بخواهد از معامله مستقیم تجاری و سیاسی با اقلیم کردستان پرهیز کند و تا زمانی که اقلیم کردستان به تعهدات خود مبنی بر تحویل روزانه 250000 بشکه نفت خام به بغداد عمل نکرده است از صدور نفت خام اقلیم کردستان از طریق بندر جیحان خودداری کند.

وی همچنین با اشاره به این که میدان های نفتی اصلی سوریه در حال حاضر تحت کنترل کردها بوده و فروش نفت خام سوریه تنها منبع تامین منابع مالی اداره خودگردانی کردها در سوریه است، هشدار داد که ممکن است میدان های نفتی تحت کنترل کردها در صورت حمله ترکیه از شمال و تحرک نیروهای سوریه از جنوب از کنترل کردها خارج شود و رویای ایجاد منطقه خودمختار کردی در سوریه از بین برود.

لورمن به اعتراضات شدید برخی نمایندگان پارلمان عراق نسبت به عدم اجرای تعهدات اقلیم کردستان درباره تحویل روزانه 250000 بشکه نفت اشاره کرده و گفته است هر روز تعداد بیشتری از نمایندگان پارلمان عراق خواستار تنبیه شدن اقلیم کردستان به خاطر تحویل ندادن نفت خام هستند.

مدیر موسسه سنترال ژئوپلتیک در مقاله خود در سایت اویل پرایس، هشدار داده است با توجه به فشارها و تهدیدهای موجود و بی اعتنایی آمریکا نسبت به منافع کردهای همپیمان خود، ممکن است در آینده شاهد متوقف شدن روند تولید نفت در مناطق کردنشین عراق و سوریه باشیم.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 124525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha