به گزارش کردپرس، پدیده زمین خواری در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است این مورد علاوه بر تغییر کاربری غیر مجازی اراضی کشاورزی به دخل تصرف در حریم و بستر سدها و رودخانه ها نیز کشیده شده است.
پس از سیلاب بهاره امسال در کشور عزم جدی مسئولین برای لایروبی رودخانه ها، آزاد سازی حریم و بستر سدها و رودخانه، همچنین باز پس گیری اراضی کشاورزی که به صورت غیر مجاز تغییر کاربری داده شده و در آن ها خانه سازی ها انجام گرفته است، آغاز شد.
براساس گزارش سازمان ثبت اسناد هنوز برخی از اراضی دولتی استان فاقد اسناد مالکیتی هستند این موضوع سبب شده تا زمین خواران فرصت را غنیمت شمرده و اقدام به ساخت و سازهایی غیر مجاز در این اراضی بکند.
به گفته مدیرکل بازرسی آذربایجان غربی تاکنون یک هزار و ۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز با مساحت ۲۱۱متر مربع در حریم بستر رودخانه ها و مسیل های استان شناسایی شده اند که برخی از این تصرفات اراضی به ۲۰سال گذشته باز می گردد. همچنین یک هزار و ۴۸۳ مورد ساخت و ساز و تصرف در بستر و حرائم رودخانه ها در حوزه بنیاد مسکن نیز گزارش شده است.
محمودرضا مهرورز، ضمن ارائه این آمار در استان، از عملکرد کمیسیون ماده ۹۹ در مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم شهرها انتقاد کرد و گفت: باید از ظرفیت قانونی این کمیسیون در مبارزه با ساخت و ساز های غیر مجاز در حریم شهرها استفاده کرد و امیدواریم با جدیت بیشتر نهادهای متولی شاهد بهبود علمکرد و اجرای احکام این کمیسیون در راستای صیانت از بیت المال باشیم.
لزوم برخوردهای قاطع در جهت قلع و قمع این ساخت و سازها و پیشگیری از وقوع مجدد آن ها امروز در جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت المال آذربایجان غربی نیز مطرح شد و رییس کل دادگستری آذربایجان غربی خواستار تهیه بانک اطلاعاتی اراضی دولتی و ملی جهت حفاظت از این اراضی شد.
در همین راستا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز خواستار لزوم برخورد با سهل انگاری مدیران گذشته در مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز در آذربایجان غربی شد.
نظر شما