به گزارش کردپرس، آذربایجانغربی نخستین قطب ذخایر شناخته شده تیتانیوم در کشور، مقام سوم از نظر تنوع ماده معدنی در سطح کشور و یکی از سه قطب طلا با داشتن میزان ذخایر طلای شناسایی شده ایران است.
از ۶۸ نوع ماده معدنی شناساییشده در کشور، ۵۱ نوع آن در آذربایجان غربی موجود است، سیلیس، تیتان، کانسنگ طلا، باریت، فلدسپات، میکا، کانسنگ نقره و انواع سنگهای تزئینی مانند گرانیت، دولومیت، تراورتن، مرمر، گنگلومرا و بازالت بخشی از مواد معدنی استخراجشده از معادن استان به شمار میرود.
سرمایه گذاری 6 هزار میلیون ریالی کشف معادن
در حال حاضر در این استان 464 معدن دارای پروانه بهره برداری فعال هستند که این میزان با صدورپروانه های دیگر رو به افزایش است. آذربایجان غربی 210 معدن دارای پروانه اکتشاف، در حال اکتشاف و ذخیره سنجی دارد و در 32 معدن دارای گواهی کشف با ذخیره قطعی، 6 میلیون و 523 هزار تن در حال فعالیت هستند.
در سه ماهه نخست سالجاری نیز 25 فقره پروانه اکتشاف و 7 فقره گواهی کشف با سرمایه گذاری 6 هزار و 882 میلیون ریال از سوی صنعت و معدن و تجارت استان صادر شد.
به گفته سرپرست سازمان صنعت،معدن وتجارت آذربایجان غربی در آذربایجان غربی 15 معدن سیلیس با استخراج سالیانه 249 هزار و 800 تن وجود دارد که در این معادن تعداد 130 نفر بصورت مستقیم مشغول بکار هستند.
اتمام خام فروشی معادن با ایجاد واحدهای فرآوری در آذربایجان غربی
هم مرز بودن این استان با سه کشور می تواند زمینه ساز صادرات انواع سنگ های قیمتی و فرآوری شده باشد. با این ظرفیت بی نظیر اما خام فروشی معادن همچنان ادامه دارد و استان از نبود صنایع پایین دستی در بخش معادن رنج می برد.در حالی که این بخش می توانست به یک منبع اشتغال مطلوب در استان تبدیل شود.
اخیرا ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی با سرمایه گذاری چینی و آذربایجانی در استان آذربایجان غربی مطرح شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در این خصوص گفت: در راستای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در استان آذربایجان غربی 2 واحد بزرگ فرآوری مواد معدنی با حضور سرمایه گذاران خارجی در شهرستان خوی راه اندازی شد.
محمد دهقان ادامه داد: واحد فرآوری و شمش گیری طلا و نقره با سرمایه گذاری یک میلیون دلاری سرمایه گذاران چینی در شهرستان خوی با ظرفیت تولید 600 کیلو گرم شمش و با ایجاد اشتغال مستقیم برای 81 نفر در شرف راه اندازی است که تمام سرمایه این واحد توسط سرمایه گذارخارجی تامین شده است.
وی افزود: واحد تولیدی سیلیس نسوز و میکرو سیلیس یکی دیگر از واحد های سرمایه گذاری شده خارجی است که با حجم سرمایه گذاری 5 میلیون دلاری و ظرفیت تولید 3 هزارتن در سال برای 10 نفر بصورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
سرپرست سازمان صنعت،معدن وتجارت استان آذربایجان غربی بیان کرد: تمام تولیدات واحد تولیدی سیلیس نسوز و میکرو سیلیس به کشورهای روسیه، آذربایجان و کشورهای همسایه و آسیای میانه صادر می شود.
دهقان در خصوص تامین مواد اولیه و خوراک این واحدهای تولیدی عنوان کرد: تمام مواد اولیه این واحد ها توسط معادن داخل استان تامین می شود و از خام فروشی مواد معدنی نیز جلوگیری به عمل می آید.
وی با اشاره به واحد تولیدی فیلم استرچ PVC نیز گفت: این واحد تولیدی با حجم سرمایه گذاری 2 میلیون دلار و با ظرفیت تولید سالانه 2 هزار تن انواع فیلم استرچ که برای 12 نفر بصورت مستقیم زمینه اشتغال را فراهم آورده است از دیگر واحدهای سرمایه گذاری شده توسط سرمایه گذارترکیه ای در حال فعالیت است.
وی افزود: عمده تولیدات این واحد برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه به داخل کشور و با قیمت مناسب روانه بازار های داخلی می شود.
نظر شما