به گزارش کردپرس، شانزدهمین نشست مدیران سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی کلانشهرهای کشور امروز به میزبانی شهرداری ارومیه برگزار شد.
در این نشست شهردار ارومیه اظهار کرد: تقابل جدی در حاکمیت اجرایی کشور و مجلس شورای اسلامی با شهرداری ها منجر شده است که نتوانیم قوانینی را تصویب کنیم که راه برای سرمایه گذاری همواره کند و در حال حاضر بخشی از مجموعه های مدیریت شهری در دستگاه قضایی گرفتار این شده اند که چرا به سمت سرمایه گذاری حرکت کرده اند.
وی با اشاره به اهمیت مقوله سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار گفت: راه برون رفت از بحران های مالی در شهرداری حرکت به سمت سرمایه گذاری است و توسعه و عمران شهری نیز با جذب سرمایه گذار رقم می خورد.
محمد حضرت پور با اشاره به حرکت روزافزون شهرهای اروپایی به سمت سرمایه گذاری جهت توسعه شهری، افزود: 60 درصد منابع درآمدی شهرداریهای اروپایی از طریق سرمایهگذاری تامین میشود در حالی که شهرداریهای ایران برای وصول عوارض سوخت و ترافیک سالها انتظار باید بکشند.
وی اظهار کرد: امیدواریم با تسهیل امور و وضع قوانینی راه را برای سرمایه گذاری ها همواره کنیم تا درسایه آن رفاه شهروندی و رونق اقتصادی در شهر ها را رقم بزنیم.
مداخله دولت در کار شهرداریها مشکل آفرین شد/ هدایت سرمایه گذاری های به سوی توسعه
در این نشست مشاور مجمع کلانشهرهای کشور هم گفت: مداخله دولت در کار شهرداریها سرآغاز ایجاد مشکلات بعدی برای آن ها شد. تا زمانی که نگرش ها به سمت شهرداری ها اصولی و منطقی نباشد مشکلات همچنان ماندگار خواهد ماند.
علی میر نجاتی افزود: نگرشهای مثبت بین مدیران خدمات شهری یک نگرش مقطعی و دائمی نیست، شهرداریها در طول ۱۱۰ سال گذشته پس از تشکیل، سه قانون داشتند و قانون حاضر یکی از کاملترین قوانین است.
وی ادامه داد: مشارکت و سرمایهگذاری یک توافق بوده و سرمایه گذاری در قالب چانه زنی روی می دهد. برای جذب سرمایهگذار در طرحهای جدید نیازمند یک بازنگری هستیم و باید سرمایهگذاریها به سمت توسعه و زیرساختها سوق پیدا کنند.
قوانین موجود کشور نیاز شهرداریها را تامین نمیکند/ ضرورت ایجاد پنجره واحد خدمات شهری
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجانغربی نیز اظهار کرد: برای به حداقل رساندن چالشهای شهری باید مدیریت واحدهای شهری وجود داشته باشد و ارائه خدمات از طریق الکترونیکی انجام پذیرد و از همه مهمتر اتحاد و همدلی مدیران همه دستگاهها برای رونق و توسعه کشور است. همچنین برای جذب سرمایهگذار باید مطالعات و کارهای اولیه انجام شود و پس از آمادگی طرح اولیه نسبت به جذب سرمایهگذار اقدام شود.
رضا حسینی با بیان اینکه تنوع وظایف و سطح انتظارات شهروندان از شهرداریها افزایش یافته است، افزود: قوانین موجود کشور نیازهای شهرداریها را تامین نمیکند، برای مثال اگر همزمان با شوراها مردم شهرداریها را هم انتخاب میکردند برخی سیاست ها و ریسک های تصمیم گیری متفاوت می شد.
وی افزود: توسعه عمران شهری نیازمند ایجاد پنجره واحد خدمات شهری است تا براساس آن همه دستگاههای مرتبط با یکدیگر همکاری کرده، سرمایهگذاریها جذب شده و شهرها آبادتر شود.
به گزارش کردپرس، شانزدهمین نشست مدیران سرمایهگذاری و مشارکت های مردمی شهرداریهای18 کلانشهر کشور، جهت همفکری و همافزایی در راستای پروژههای سرمایهگذاری کلانشهرها و استفاده از تجربیات مربوط به دستاورد سازمانها امروز در ارومیه برگزار شد.
نظر شما