لزوم رسیدگی به مشکلات خبرنگاران قروه/چالشی به نام بیمه خبرنگاری

سرویس کردستان- سالهاست بدون بیمه و حمایت صنفی با وجود هر نوع مشکلی اعم از تهدید تا نگاه های بسته مشغول فعالیتند در این میان نیاز است اداره ارشاد به عنوان متولی اصلی چالش های خبرنگاران قروه را برطرف نماید.

به گزارش خبرنگار کردپرس، برای نخستین بار با انتخاب سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد قروه نشستی با خبرنگاران و پیشکسوتان حوزه خبرنگاری در شهرستان برگزار شد.

در این نشست خبرنگاران پیشکسوت که سرپرستی فروش مطبوعات در شهرستان را بر عهده دارد به همراه دیگر خبرنگاران رسمی خبرگزاری های «کردپرس، فارس، ایسنا و صدا و سیما» حضور داشتند و از عمده مشکلات خود بعد از سال ها با مسئول ارشاد شهرستان سخن گفتند.

مشکلاتی که سالهاست به خبرنگاران شهرستان قروه تحمیل شده و مسئولی برای رسیدگی به این وضعیت وجود نداشته و حتی توسط متولی اصلی این کار یعنی اداره ارشاد توجهی نشده است.

معضل بیمه خبرنگاران شهرستان...

بیشتر دغدغه خبرنگاران قروه که سالهاست فعالیت می کنند بیمه نشدن آنان است. بیمه ای که حق قانونی بوده اما به دلایل نامعلوم مغفول مانده و حتی مورد بررسی هم قرار نمی گیرد.

در واقع حرف اصلی خبرنگاران قروه این است که وقتی خبرنگار شهرستان تمامی سرویس ها را پوشش می دهد و بار کاری آنان بیشتر از خبرنگاران مرکزنشین است چرا بیمه نیستند و حق التحریری باید کار کنند؟!

هرچند مدتی است تعدادی از خبرنگاران توسط صندوق هنر بیمه شده اند اما این بیمه به نام خبرنگاری نیست و با عناوین دیگری صورت گرفته و همین نشان از وضعیت نابسامان حوزه خبرنگاری دارد. حوزه ای که همیشه حامی دیگران است و از دغدغه ها و مشکلات مختلف می گوید اما خود برای رفع مشکلاتش می لنگد.

نگاه بسته مسئولان به رسانه منتقد...

دیگر مشکلی که خبرنگاران از آن سخن گفتند مربوط بود به نگاه بسته مسئولان نسبت به رسانه های منتقد. نگاهی که گاهی اوقات به شکایت رسیده و گاهی اوقات هم منجر به توقیف رسانه های محلی شده است. این شیوه رفتار باعث شده که خبرنگاران دیگر نتوانند رسالت خود را درست انجام دهند و به نوعی از نبود حمایت قانونی و صنفی در رنج باشند.

در واقع مسئولان علیرغم شعارهایی که می دهند اما هرگز در عمل منتقد پذیر نیستند و در برابر هر انتقادی واکنش های تندی را از خود بروز می دهند و حتی قانون مطبوعات را هم زیر پا می گذارند و حاضر به اجرای این قانون نیستند.

پای مجازیا در کفش خبرنگاری...

یکی از دغدغه ها و معضلات اصلی برای خبرنگاران شهرستان دخالت فعالان مجازی در حوزه خبرنگاری است. کسانی که در کانال یا صفحات مجازی کارهای تبلیغی انجام می دهند اما خود را به عنوان خبرنگار معرفی می کنند و حتی خبرها و گزارشات خبرنگاران را بدون ذکر منبع به نام خود درج می کنند. کاری که مطابق قانون مطبوعات جرم بوده و باید رسیدگی شود.

در واقع کانال ها و صفحات تبلیغی در شبکه های اجتماعی به جایی رسیده که هر کسی با اعضای فیک سعی در ورود به حوزه خبر و خبرنگاری دارد و این درست همان چیزی است که هویت خبرنگاری را خدشه دار کرده و منجر به اعتراض خبرنگاران شده و از متولیان ارشاد خواستار رسیدگی و ساماندهی این مجموعه هستند.

روابط عمومی ها در مسیر اشتباه...

مسئله دیگری که خبرنگاران قروه ای نسبت به آن معترض شدند ضعف شناخت روابط عمومیهای ادارات نسبت به رسانه های ارتباط جمعی بود. در واقع روابط عمومی ادارات تنها به دنبال انتشار عکس نشست ها و برنامه های خود در رسانه های اجتماعی هستند و با خوردن بازدید چند هزار نفری به خود هم می بالند این در حالی است که مسئولان روابط عمومی ها هنوز نمی دانند که آنچه به عنوان آرشیو ادارات و حتی عملکرد مسئولان به حساب می آید انتشار اخبار در رسانه های ارتباط جمعی است. مسئله ای که چندان مورد توجه ادارات قرار نمی گیرد و همین گاهی اوقات باعث بروز مشکل برای این سازمان ها می شود و آن وقت دست به دامن خبرنگاران می شوند.

خانه مطبوعات استانی نیست...

بی توجهی خانه مطبوعات کردستان نسبت به خبرنگاران شهرستان دیگر مشکلی بود که در این نشست نسبت به آن سخن گفته شد. خانه مطبوعاتی که باید حامی خبرنگاران از همه لحاظ باشد تنها به خبرنگاران مرکزنشین می پردازد و این در حالی است که خبرنگاران شهرستان فعال ترند و کمتر مورد حمایت قرار می گیرند.

در همین زمینه نیاز است رئیس خانه مطبوعات کردستان نشستی را با خبرنگاران شهرستان ها داشته و پاسخ گوی اعتراض آنان باشد.

نبود شناسنامه رسانه ای در قروه...

باتوجه به آنچه خبرنگارن قروه اعلام کردند جای خالی یک شناسنامه اطلاعاتی از خبرنگاران قروه خالی است. موردی که اگر شکل بگیرد می تواند در شناسایی رسانه به مسئولان تأثیرگذار باشد و حتی خبرنگاران را به عنوان یک انجمن صنفی در کنار هم قرار دهد تا در راستای یک هدف و برنامه مشخص و در دفاع از صنف و حرفه خود حرکت کنند. این درخواست تمامی خبرنگاران شهرستان به ویژه پیشکسوتان این عرصه بود.

مشکلات خبرنگاران بررسی می شود...

در ادامه پس از اتمام گفته های خبرنگاران شهرستان این سرپرست ارشاد قروه بود که خبر از بررسی مشکلات خبرنگاران داد. «محمد علی مؤمنی» با بیان اینکه نیاز است شناسنامه فرهنگی و هنری و رسانه ای در شهرستان تدوین شود، اظهار داشت: باید ارتباط قطع شده با اداره ارشاد توسط هنرمندان، فعالان رسانه ای و ... ترمیم و این فاصله شکل گرفته به دلیل اتفاقات گذشته پُر شود.

به گفته او در خصوص مشکلات خبرنگاران حتماً از طریق خانه مطبوعات پیگیری لازم صورت خواهد گرفت و نماینده ای از طرف شهرستان به خانه مطبوعات جهت رفع مشکلات مرتبط معرفی خواهد شد.

«مؤمنی» بر تشکیل انجمن صنفی خبرنگاران در شهرستان تأکید کرد و در خصوص ساماندهی فعالان فضای مجازی هم گفت که این یک معضل کشوری است که به حال خود رها شده و باید مدیریت شود.

او تصریح کرد که فضای مجازی نقش مؤثری در اطلاع رسانی دارد اما باید در جای خود مورد استفاده قرار گیرد نه اینکه در حوزه خبرنگاری شناخته شود، قطع به یقین این مسایل مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهند گرفت./

کد خبر 13061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha