کولبری در قاموس کردستان نمی گنجد

سرویس کردستان- نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کولبری به دلیل جبر زمان، نبود درآمد در کردستان شکل گرفته که در قاموس و فرهنگ مردم کردستان نمی گنجد.

به گزارش خبرنگار کرد پرس بهزاد رحیمی شامگاه سه شنبه در دیدار با مردم بخش نمشیر و ننور بانه با بیان اینکه کولبری سلامت و کرامت کولبران را به خطر می اندازد افزود: در سالهای گذشته برای تامین معیشت مرزنشینان و واردات کالا 2 بازارچه موقت مرزی در بانه تعریف شد که باید کالاهای وارداتی در مسیری توسط کولبران حمل شود.

وی اظهار داشت: پدیده کولبری یکی از دغدغه های مهم مسوولان و مردم است که باید پایان یابد و اقداماتی نیز در این راستا انجام شده اما به نتیجه نهایی نرسیده که یکی از این اقدامات ساماندهی مبادلات مرزی و توزیع دفترچه های پیله وری و پرداخت یارانه صادرات سوخت به مرزنشینان است.

رحیمی ادامه داد: طرح ساماندهی مبادلات مرزی به کندی اجرا شده و وعده های که در راستای اجرای طرح ساماندهی مبادلات مرزی به مرزنشینان داده شده به طور کامل اجرایی نشد.

وی گفت: در طرح ساماندهی مبادلات مرزی با دفترچه های پیله وری هر دفترچه چهار نفر از اعضای یک خانوار را پوشش می دهد و ماهیانه به ازای هر نفر هفت میلیون ریال به حساب سرپرست خانوار واریز شود که تاکنون اجرایی نشده است.

نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عده ای معاند و مخالفان امنیت مرزها از ضعف معیشتی مردم منطقه سوء استفاده کردند کالاهای ممنوعه و قاچاق وارد می کنند که مورد تایید فرهنگ مرزنشینان کردستان نیست.

وی اضافه کرد: کسانی از این راه کسب درآمد می کنند نگران تامین معیشت مرزنشینان نیست و هدف اصلی انها برهمزدن امنیت و آرامش منطقه است که باید در این زمینه آگاه سازی شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جاده کریم آباد بخش ننور از بانه تا سه راه بوئین ادامه دارد در سه سال گذشته 2 بار دستخوش تغییر شده بخش از تغییر مربوط به جاده بانه- سوته است که تاکنون برای چهار بانده کرده این مسیر نتوانستیم اعتباری جذب کنیم.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: 30 درصد آب سد ویسک از حوزه آبی بخش نمشیر بانه تامین می شود که انتظار داریم که از 10 درصد آب که شامل 30 میلیون متر مکعب آب ذخیره این سد به بانه اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه مطالعه، برنامه ریزی و تخصیص سدهای آبی به صورت ملی انجام می شود اظهار داشت: دولت هیچ برنامه ای برای تخصیص آب سد ویسک به بانه ندارند اما به جای آن وعده احداث چهار کانی گویزان، سویرو، چومان و کانی سیو سد کوچک براساس پراکندگی جغرافیایی و نیاز منطقه پیش بینی شده که امیدواریم محقق شود.

وی ادامه داد: احداث این سدها باعث ایجاد تحولاتی در زمینه رونق کشاورزی می شود که با توجه بحران آبی که در کشور حاکم است با اختصاص اعتبارات از محل آب های مرزی و ستاد بحران عملیات اجرایی 2 سد را آغاز کنیم.

رحیمی اظهار داشت: در بسیاری از روستاها در طول شبانه روز حدود یک ساعت آب دارند و از آب غیر بهداشتی استفاده می کنند که مشکلاتی را برای بسیاری از روستاییان ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: با احداث این سدها پروژه آب رسانی به 100 روستا و پروژه تامین آب شیوی ده و 25 روستای اطراف انجام می شود.

نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: با بهره گیری کامل سد عباس آباد و آبگیری به موقع سد بانه و انتقال و هدایت چشمه ها و چاه های اطراف سدها بحران کم آبی در شهرستان بانه به حداقل می رسد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پوشش مناسب کارت های مرزنشینی در شعاع 20 کیلومتری مرزها گفت: برای اختصاص کارت های مرزنشینی با سیاست های شورای عالی امنیت ملی و نهادهای ذی ربط براساس نقشه مرزنشینان استان های غربی ساکن در 20 کیلومتر مرز از این طرح برخودار شدند.

رحیمی اضافه کرد: این طرح براساس تحقیقات میدانی انجام نشده و بسیاری از روستاها با همدیگر فاصله کمی دارند که این ناشی از عدم اشرافیت اجرا کنندگان این طرح بر منطقه است.

وی اظهار داشت: پاداش مقاومت و مرزداری مردم این منطقه هم بیشتری از سفره پربرکت است که تمام تلاشم را برای مشکلات مرزنشینان بکار می گیریم.

این نماینده ادامه داد: عدم برخورداری ساکن شهر شهرهای کانی سور، بوئین و آرمرده از مزایای کارت های سوخت نیز یکی دیگر از ضعف های قانونی است.

وی با بیان اینکه در شهرستان بانه توسعه راه های روستایی پایین تر از میانگن کشوری است یادآور شد: در 2 سال اخیر به دلیل عدم برخورداری از قیر رایگان در بودجه توسعه راه های روستای به کندی انجام می شود و تحول چشمگیری در این زمینه ایجاد نشده است.

کد خبر 13367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha