مرز رسمی و منطقه ویژه. مهم ترین ظرفیت برای ایجاد منطقه آزاد است

سرویس کردستان- دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه عملیات اجرایی مناطق آزادی که مرز رسمی منطقه ویژه اقتصادی و ظرفیت تولید و صادرات دارند سریعتر آغاز می شود اظهار داشت:مرز رسمی و منطقه ویژه اقتصادی مهمترین ظرفیت برای ایجاد منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس، حمیدرضا مومنی عصر چهارشنبه در جریان بازدید از منطقه آزاد تجاری بانه- مریوان اظهار داشت: بعد از تصویب مناطق آزاد جدید در مجمع تشخیص نظام و ابلاغ آن توسط ریاست جمهوری دبیرخانه مناطق آزاد در 2 بخش کار خود را آغاز کرد.

وی اضافه کرد: ارزیابی ها و اقداماتی که در حوزه مجوزها انجام می شود و اساسنامه و طرح جامع باید در شورای نگهبان و دولت مصوب شود که نقشه راه مناطق آزاد برای اقدامات آتی می شود.

مومنی با بیان اینکه عملیات اجرایی این منطقه تا 6 ماه آینده آغاز می شود، گفت: اقداماتی در حوزه زیرساخت ها نیز انجام می شود و مناطقی که از امکانات بهتری برخوردار است مشخص می شود که کدام مناطق فعالیت خود را زودتر آغاز کنند.

وی اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بانه تمرین خوبی برای ایجاد منطقه آزاد تجاری است و این امکان را فراهم می کند که کار مناطق آزاد را در مناطقی که منطقه ویژه دارند سریعتر آغاز شود

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: مزیت های که در منطقه آزاد بانه و مریوان وجود دارد با دیگر مناطق قابل مقایسه نیست و پیش بینی می شود حداکثر تا 6 ماه آینده عملیات اجرایی و عملیات تجاری این منطقه آغاز می شود.

مومنی صادرات به اقلیم کردستان عراق را یکی از عناصر دسترسی به بازار عراق عنوان کرد و گفت: دسترسی به بازارهای منطقه ای یکی دیگر از مزیت های خوب برای ایجاد مناطق آزاد است که این مهم در بانه و مریوان محقق شده و ارتباطات برون مرزی خوبی با اقلیم کردستان عراق برقرار است.

وی اضافه کرد: تجربه تجار و بازرگانان این منطقه یکی از مزیت ویژه است که به ایجاد منطقه آزاد را سرعت می بخشد و سرمایه گذارانی که در زمینه تولید فعالیت می کنند نیز یکی از دیگر از ظرفیت های خوب برای تسریع در ایجاد منطقه آزاد هستند.

وی، تولید و سرمایه گذاری در زمینه تولید را یکی دیگر ظرفیت های ایجاد منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: ماموریت اصلی ما در مناطق آزاد بویژه در مناطق آزاد جدید تولید و صادرات است که این رویکرد در این منطقه وجود دارد.

وی اضافه کرد: منطقه آزاد بانه و مریوان باتوجه به ظرفیت های که در زمینه تولید و صادرات وجود دارد یکی از مناطق آزاد موفق کشور خواهد شد.

مومنی اظهار داشت: برای برخورداری مردم منطقه از منطقه آزاد بانه و مریوان باید طرح جامع و اساسنامه آن مصوب کنیم که به زودی عملیات رسمی این منطقه شروع می شود.

22 سرمایه گذار خارجی متقاضی سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه شدند

مدیرعامل شرکت شهرک های کردستان نیز با بیان اینکه فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه آماده بهره برداری است، گفت: 22 سرمایه گذار خارجی متقاضی سرمایه گذاری در این منطقه شدند که در خواست 12 سرمایه گذار توسط وزارت خارجه تایید شده است.

احمد خسروی اظهار داشت: تاکنون 20 قرارداد سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه منعقد شده و تا هفته آینده 20 قرارداد دیگر نیز منعقد می شود.

وی اضافه کرد: زمین این منطقه 101 هکتار است و عملیات اجرای در 85 هکتار در2 فاز 35 و 50 هکتاری انجام شده که در فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه آب، برق و فیبر نوری فراهم شده است

خسروی گفت: بیش از هشت کیلومتر دیوار کشی اطراف محوطه ویژه اقتصادی بانه انجام شده 90 قطعه زمین در فاز نخست از 2 تا چهار هزار متر مربع تعریف شده است.

وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه در 11 پروژه اجرایی شده ادامه داد: 160 جواز کسب آماده شده داریم که واگذار می شود و پرونده سرمایه گذاران در قالب شورای راهبری استان بررسی می شود

مدیرعامل شرکت شهرک های استان کردستان گفت: 90 درصد خیابان کشی فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه اجرایی شده و آماده بهره برداری است.

وی با بیان اینکه طرح موضوع ایجاد منطقه اقتصادی بانه در سال 83 مطرح و در سال 90 مصوب و اعلام شد، افزود: مکان یابی این منطقه تا سال 95 انجام شده و عملیات اجرای در سال 96 به صورت جدی آغاز شده و قبل از آن اقداماتی به صورت پراکنده در زمینه انتقال برق و منبع ذخیره انجام شده بود.

وی اظهار داشت: بخشی از اراضی منطقه ویژه اقتصادی بانه از محل اراضی منابع طبیعی تامین شده و بخشی نیز از اراضی کشاورزی منطقه تامین شده که 6 میلیارد ریال به انها پرداخت شده است.

کد خبر 13438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha