به گزارش کردپرس، آرام محمد قادر وزیر آموزش عالی اقلیم کردستان با حضور در "انستیتو فرهنگ کُرد" که در شهر سلیمانیه و از سوی مظهر خالقی هنرمند مشهور و صاحب نام کُرد ایرانی اداره می شود، با وی دیدار کرد.
سایت خبری خندان در این مورد گزارش داد که آرام محمد قادر در این دیدار ضمن اشاره به خدمات و تلاش های مظهر خالقی در راه اعتلای فرهنگ کردی از جمله در خوانندگی و حفظ ملودی های اصیل و نیز در اداره "انستیتو فرهنگ کُرد" که سال هاست در سلیمانیه در راستای اعتلا و حفظ فرهنگ کردی فعالیت می کند، وی را سرمایه ای گرانقدر برای کردها دانست.
وی افزود که خدمات و فعالیت های خالقی به فرهنگ کردی و تداوم این فعالیت ها علیرغم کهولت سن وی، مایه افتخار است و وزارت آموزش عالی اقلیم، از تمامی فعالیت های وی تقدیر و حمایت می کند و تمامی اقدامات لازم را برای پشتیبانی از اجرای پروژه و طرح های فرهنگی وی انجام می دهد.
همچنین ابراز امیدواری کرد که دانشگاه های اقلیم به عنوان بخشی از این انستیتو بتوانند به گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری آن کمک کنند.
مظهر خالقی خواننده و هنرمند سنندجی در این دیدار ضمن ارائه شرحی از فعالیت های انستیتو فرهنگ کرد، به فرهنگ و رسوم کردی و همزیستی مسالمت آمیز اقوام و آیین های مختلف در میان کردها اشاره کرده و گفت که در اقلیم کردستان طیف های قومی و دینی مختلفی در کنار یکدیگر با صلح و آرامش زندگی می کنند و باید این روحیه مسالمت آمیز در اقلیم و میان کردها هرچه بیشتر تقویت و نهادینه شده و به دنیا نیز نشان داده شود
وی در این دیدار بخشی از مستندات و مدارک فعالیت های "انستیتو فرهنگ کُرد" را به حاضرین ارائه داد.
مظهر خالقی طی ماه گذشته نیز به منظور شرکت در کنگره مشاهیر کرد پس از 40 سال وارد ایران شده و در مراسم های مربوط به این کنگره در سنندج شرکت کرده و مورد تقدیر قرار گرفت.
پیشتر نیز دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان، طی مراسمی رسمی و با حضور نایب رئیس پارلمان کردستان، وزیر آموزش عالی، استاندار سلیمانیه، رئیس دانشگاه سلیمانیه و شخصیت های هنری، فرهنگی و دانشگاهی اقلیم، به پاس سال ها خدمات ارزنده مظهر خالقی به هنر، موسیقی و فرهنگ کُردی، دکترای افتخاری این دانشگاه را به وی اعطا کرد.
مظهر خالقی زادهٔ 18شهریور 1317سنندج و دانشآموختهٔ فیزیک از دانشگاه تهران است و قبل از ورودش به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران دبیر دبیرستان های تهران بود.
اولین اجرای ضبط شده استاد متعلق به دههٔ سی است که در رادیو سنندج و به زبان فارسی اجرا کرده و از او بیش از 250 آواز فولکلوریک ضبط و ثبت شده است. وی تا قبل از مهاجرتش به انگلستان و سپس اقامتش در کردستان عراق در سمت مدیر کل تلویزیون سنندج و کرمانشاه فعالیت کرد و از 1350 تا 1357 رئیس رادیو و تلویزیون کرمانشاه بود و با آهنگسازان به نامی همچون مرحوم مجتبی میرزاده و همچنین محمد عبدالصمدی در دورهٔ فعالیت خود کار کرد.
او هماکنون مدیر "انستیتو فرهنگ کُرد" در سلیمانیه کردستان عراق است که در زمینهٔ هنر، ادبیات و فولکلور کُردی فعالیت میکند و این موسسه فرهنگی، تاکنون بیش از 23 هزار ملودی کُردی را گردآوری کرده، 300 جلد کتاب به زبان های عربی، کُردی و انگلیسی به چاپ رسانده و 200 آهنگ کُردی نیز از سوی این موسسه تولید شده است.
نظر شما