به گزارش خبرگزاری کُردپرس و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کردستان، سعدی نقشبندی با اشاره به سیلابهای فروردین ماه و تاثیر سازههای آبخیزداری در کنترل سیلاب گفت: علاوه بر اینکه سازههای آبخیزداری در کنترل و نگهداشت رسوب و سیلاب در آبراهههای بالادست نقش مهمی داشتند، باعث شدند خسارت و مشکلات مردم در پائین دست کنترل شود.
او اضافه کرد: سال گذشته با عنایت رهبر معظم انقلاب از محل صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون دلار برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص کشور اختصاص یافت که سهم کردستان از آن ۱۷۵ میلیارد ریال بود.
نقشبندی افزود: هدف از اجرای طرحهای آبخیزداری نگهداشت آب نیست بلکه تقویت سفرههای زیرزمینی، کنترل فرسایش و رسوب و مدیریت سیل و در نهایت تقویت و توسعه پوشش گیاهی از جمله مهمترین اهداف اجرای پروژه های متنوع آبخیزداری است.
رئیس ستاد استانی صندوق توسعه ملی گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال گذشته ۹هزار و ۶۶۰ هکتار مدیریت اصلاح در سطح مراتع استان برنامه ریزی شد که ۱۰۰ درصد اجرا شده است.
او سهم امسال استان در این زمینه را هشت هزار و ۵۹۹ هکتار برشمرد و افزود: این طرحها که شامل عملیاتهای بیولوژیک آبخیزداری، کپهکاری، بذرکاری، بذرپاشی، نصب آبشخور و حفاظت و قرق می شود، در مراتع استان انجام میشود.
نقشبندی با اشاره به انجام عملیات بیولوژیک آبخیزداری در سطح جنگلهای استان گفت: در سال گذشته یک هزار و ۳۶۱ هکتار انجام و امسال ۳۶۳ هکتار عملیات توسعه جنگل و جنگل کاری مشارکتی با گونه های افتصادی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در شهرستانهای بانه مریوان کامیاران و سقز در حال انجام است.
تامین سوخت جایگزین برای روستاییان
او با اشاره به اینکه تامین سوخت جایگزین در مناطقی که مردم از چوب جنگل و بوته و هیزم استفاده میکنند در راستای حفظ ذخایر، کاهش فشار بر جنگلها ، جلوگیری از قطع درختان، سوق دادن روستائیان و جنگلنشینان به استفاده از انرژیهای پاک و زمینهسازی برای بهرهگیری از سوخت فسیلی انجام می شود، خاطرنشان کرد: این کار با استفاده از ۹۰ پنلخورشیدی و ۲۱۰ تنور گازی برای ۳۰۰ خانوار ساکن روستاهای دارای جنگل انجام شده که از جمله اقدامات این سازمان در سال گذشته بوده و برای ادامه این روند در سال جاری هم برنامهریزی شده است.
رئیس ستاد استانی صندوق توسعه ملی گفت: مبارزه با آفات و بیماریهای جنگلها و مراتع از جمله دیگر اقدامات انجام شده از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بود که با اعتبار یک هزار و ۷۵ میلیون تومان در سطح ۲۵ هزار هکتار پایش و ۶۰۰ هکتار عملیات کنترل با استفاده از محلول بیولوژیکی B.T اجرایی شده است.
همچنین روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان درخواست کرد گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش دهند.
نظر شما