به گزارش خبرنگار کرد پرس؛ به گفته مسئولان این جشنواره،سلیمانیه که مرکز فرهنگی – هنری اقلیم کردستان عراق به شمار می رود از هم اکنون پرده سینماهای این شهر برای نمایش هنر خلاقانه سینماگران جهان ثانیه شماری می کند.
شست مطبوعاتی چهارمین جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه عراق با حضور ملا بختیار رییس جشنواره، فواد جلال دبیر جشنواره، لینا رضا مدیر برنامهریزی و دانا عمر مدیر هنری این جشنواره در سالن هتل رامادای سلیمانیه با حضور رسانهها و خبرنگاران برگزار شد.
جشنواره بستری برای تبادل تجربهها
رییس برگزاری این جشنواره بین المللی در این نشست با اشاره به موانع موجود بر روند این جشنواره در طول دورههای پیشین، گفت: نخستین دوره جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه با وجود بضاعت و تجربیات کم، در حد و اندازه و انتظارات برگزارکنندگان و علاقمندان به هنر سینما ظاهر شود و محرکی شد برای دورههای آتی.
ملا بختیار ضمن اعلام حمایت همهجانبه مالی و پیشرفت در سطح ارتباطات چهارمین دوره جشنواره، اظهار داشت: در این دوره ضمن لحاظ گرفتن انتقادات گذشته، پذیرای شنیدن انتقادات جدید بوده و هستیم.
این مسئول جشنواره، همچنین درباره ضرورت برگزاری جشنواره فیلم سلیمانیه تصریح کرد: جشنوارهها مکانی برای تحریک و تشویق هنرمندان و تسری هنر سینما بە مثابه فرهنگی نوین بروی جهانیان هستند. بنابراین جشنوارهها ضمن تولید و بازتولید سینما، در تربیت نسل جدید سینماگران و تبادل تجربهها دست بالا دارند و این مهم راهگشای جشنواره سلیمانیه بوده و است.
"سرطان زمین" شعار امسال جشنواره سلیمانیه
مدیر برنامهریزی چهارمین جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه نیز در این نشست با بیان اینکه دوره جدید جشنواره متفاوت از سالهای گذشته برگزار می شود، گفت: در این دوره ضمن تعامل و ارتباط با شرکتهای عمده جهانی پخش فیلم و جشنوارههای بزرگی اعم از کن، برلین و ...، تلاش شده است بهترین آثار روز سینما را با حضور نمایندگانی در طول جشنواره سلیمانیه نمایش دهیم.
لینا رضا برگزاری سمینارهای بین المللی با حضور نمایندگان جشنوارههای جهانی از جمله کراکو، نشویل، آتلانتا، فجر ایران و ... را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم سومین جشنواره فیلم سلیمانیه ارزیابی کرد و افزود: تایید و بازتاب نقطه نظرات آنها در خصوص معرفی جشنواره بین المللی سلیمانیه به عنوان یکی از جشنوارههای تراز اول جهان به ویژه در خاورمیانه، ما را بر آن داشت که این دوره را با تاکید بیشتری بر جنبه بین المللی آن و ارتباطات بینا جشنوارهای برگزار کنیم.
وی شعار امسال جشنواره را "سرطان زمین" اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: در این زمینه بنا به تصمیم متولیان جشنواره ضمن ارتباط با نهاد جهانی سینمای صلح (Peace Cinema) به عنوان نهاد عرضه آثار مرتبط با موضوعات همزیستی، محیط زیست و مسائل جهانی، قرار است آثاری از این نهاد برای نمایش بر پرده سینماهای سلیمانه به عاریت گرفته شود.
دبیر برنامهریزی چهارمین جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه سطح مشارکت امسال جشنواره را تصورناپذیر ارزیابی کرد و افزود: پس از اعلام فراخوان جشنواره در اوایل ماه می میلادی و تعین مدت دو ماهه، حدود ٥ هزار فیلم از طریق وبسایت جشنواره ارسال گردیده که پس از بازبینی اولیه توسط اساتید مجرب، ١٥٠ فیلم از ٥٠ کشور مختلف جهان برای نمایش و مسابقه انتخاب گردید.
جشنواره سلیمانیه همتراز جشنوارههای بزرگ جهانی
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه نیز با بیان صرفهجوییهای مالی صورت گرفته یادآور شد: جشنواره امسال فیلم سلیمانیه با برشمردن ارکان اساسیتر و بخشهای تخصصیتر ضمن تجمیع و تخصیص اصولیتر منابع مالی سعی در ارائه جشنوارهای مدونتر و متفاوتتر دارد و برای این مهم برگزارکنندگان در طول ماههای گذشته از کشورها و جشنوارههای زیادی بازدید به عمل آورده با هنرمندان بسیاری دیدار نمودهاند.
فواد جلال ماحاصل این دیدارها را مشارکت حدود ٥٠ کشور اعم از ایران، ترکیه، کشورهای عربی و اروپایی برشمرد و افزود: جشنواره سلیمانیه بنا به موقعیت جغرافیایی و اقلمی و تاکید بر هویت کردها سعی دارد که در تمامی بخشهای جشنواره اعم از فیلم بلند، کوتاه، مستند، انیمیشن و فیلم کودکان آثار سینماگران کرد را نمایش و مورد داوری قرار دهد.
وی با اشاره به تخصیص ٥ سینما در سطح شهر سلیمانیه عراق برای برگزاری جشنواره در طول روزهای ٩ تا ١٥ی مهرماه سال جاری، گفت: مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره در سالن هنر سلیمانیه که از ماهها قبل در اختیار جشنواره قرار گرفته است، برگزار خواهد شد و سالن سینماهای سیتی سینما، سالم، امن سور برای نمایش فیلمها آماده گردیده است.
دبیر این جشنواره تصریح کرد که در طول برگزاری جشنواره و ارتقاء سطح کیفی آن از هنرمندان و سینماگران نام آوازه برای شرکت در این مهم دعوت به عمل آمده و تلاش شده است که جشنواره امسال در حد و اندازه جشنوارهای تراز اول فیلم جهان ظاهر شود.
جشنواره سلیمانیه و موجی از تولیدات سینمایی
دبیر بخش هنری چهارمین جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه نیز به بیان تاثیرات این جشنواره در طول سنوات گذشته بر تولید فیلم و تقویت سینمای کردستان پرداخت و افزود: در طول سه دوره گذشته شاهد تولید ٥ فیلم موفق با سرمایهگذاری جشنواره بودهایم که خود میتواند زمینهساز شکلگیری موجی از تولیدات هنری و سینمایی باشد.
دانا عمر تاکید کرد: نباید با تعصب نژادی و قومی دروازههای جهانی سینما را به روی خود ببندیم. چرا که فیلم و سینما بیش از آنکه موضوعی محلی باشند، واجد زبانی جهانی هستند و ما با دیدن و ارتباط گرفتن با سینمای همسایگان به ویژه ایران و ترکیه و اطلاع از روند جهانی هنر فیلم، میتوانیم به معیارهای ارزشمندی برای توسعه سینمای کردستان دست یابیم.
چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «سلیمانیه» توسط کمپانی سینمایی «مستی فیلم» با نمایش فیلمهایی از کارگردانان کشورهای مختلف جهان؛ در دو بخش مسابقه اصلی «سینمای جهان» و بخش رقابتی «سینمای کُردی» و همچنین برپایی کارگاههای تخصصی سینمایی و چندین نشست علمی و آکادمیک با حضور نمایندگانی از جشنوارههای بین المللی فیلم از جمله جشنواره بین المللی فیلم فجر در روزهای ٩ تا ١٥ مهر ماه جاری (١ تا ٧ اکتبر 20١٩) در شهر سلیمانیه عراق برگزار خواهد شد.
نظر شما