افشین غلامی-به گزارش کُردپرس،دوشنبە شب چهاردهم مردادماه ،دکتر جلال میرزایی، نمایندەی مردم ایلام، ایوان، شیروان، چرداول و مهران در ساعات پایانی شب مهمان "جام" بود.طی قرار قبلی در جمع جامعەی ایلامیان مرکز "جام" حضور یافت و در صفحه گروە مجازی "جام" با اجرای دکتر احسان عبداللهی، مهندس روحالله فتاحی و خانم دکتر مهین عباسی، پاسخگوی برخی از انبوه سوالات شهروندان ایلامی ساکن تهران بود.در این گفتوگو دکتر میرزایی میگوید:متهم بە کمکاری میشوم،مدیران، توپ را بە زمین نمایندە میاندازند.یادآور میشود کە محور اصلی این گفت و شنود "جنگل های استان" و عملکرد مجمع نمایندگان استان ایلام در دهمین دورە مجلس شورای اسلامی بود و در قالب ۳۱ سوال مطرح گردید کە اهم آنها بە قرار زیر است.
گزارش این گفتگوی جمعی مجازی در ادامه میآید:
-ضمن تشکر از حضورتان در این نشست مجازی، یکی از اهداف جامعەی ایلامیان مرکز، ایجاد روحیەی مطالبەگری در نزد شهروندان تهرانی ایلامیالاصل در مورد مسایل کشوری، مسایل پایتخت و نیز مسایل غرب کشور و مهمتر از آن مسایل استان ایلام و از سویی دیگر ایجاد روحیەی پاسخگویی در نزد مسئولین کشوری و استانی بە جامعەی ایلامیان مرکز "جام" میباشد چرا کە بر این باور هستیم نە برای پایتخت و نە برای استان ایلام از ظرفیت جمعی جامعەی ایلامیان مرکز، آنگونە کە شایستە و بایستە است، بهرەای بردە نشده فلذا ما خود در این رابطە قدم پیش گذاشتەایم و ممنونیم کە شما نیز دعوت ما را اجابت کردید، اگر چە دیر و انتظار داریم کە مراتب انتقاد و گلەمندی ما را بە دو عضو دیگر مجمع نمایندگان استان و حتی نمایندەی ایلامیالاصل استان خوزستان، آقای گلمرادی هم ابلاغ نمایید.بە عنوان اولین سوال و با توجە بە اینکە یکی از انتقادهایی کە معمولا بر شما وارد کردەاند و دلیل آن همفکر و همجناح بودن شما با دولت و فراکسیون امید مجلس میباشد، این است کە شما را وکیلالدولە میدانند نە وکیلالمللە، ارزیابی خود شما چیست؟
بنده خود را وكيل مردم میدانم مردمی با سلايق مختلف، با افكار متفاوت و همينطور انتظارات متفاوت و گوناگون. وكيل دولت نيستم اما در مقابل اين دولت هم نيستم از رويكردهای دولت بەخصوص در سياست خارجی، در عرصه فرهنگی دفاع میكنم و در حوزهی اقتصادی هم از بعضی سياستها حمايت اما انتقادات خود را هم دارم، همفكری با دولت باعث نشده كه مديران پوپوليست و شعاري دولت را همراهی كنم و از آنها تمجيد نمايم.
-عملکرد مجمع نمایندگان استان ایلام را چگونە ارزیابی میکنید؟
معتقدم سطح سياستورزی بسيار تنزل پيدا كرده و امثال ما به جای تلاش برای حل مسائل، طرح مسائل و مشكلات را مستمسكی برای مطرح كردن خودمان قرار میدهيم شما اگر اخبار تريبون مجلس را رصد بفرماييد به غير از اين نخواهيد رسيد.
-چرا با وجود این همە توانمندی استان، ولی برای سوء مدیریتهایی کە در برخی حوزەها از جملە موضوع صیانت از جنگلهای زاگرس وجود دارد، آمار بالای بیکاری استان، توسعە نیافتگی، سیل و ... در طرح سوال از رییسجمهور و سایر وزرا نقش شما کمرنگ بود؟
بنده سوال از رييسجمهور را امضا نكردم همينطور به جز چند مورد سوال از وزراء را نيز همچنين استيضاح وزراء را، چون بخش عمدهای از آنها برای اصلاح امور نيست. استيضاح با بيش از صد امضا اعلام وصول میشود. اما در صحن ٦٠ موافق دارد اين اعتبار مجلس را خدشهدار نموده است.
-مدیریت استان و آتشسوزیها، خواستیم نظر شما را هم بدانیم؟
و اما در خصوص آتشسوزیها، آمارها در خصوص مساحت آنها متفاوت است ، متاسفانه يكی از ايرادات مديران ما در ايلام اين است كه كارهای ناچيز انجام گرفته را توی بوق و كرنا میكنند اما وقتی خسارتی وارد میشود مثل آتشسوزی برای آنكه عملكردشان زير سوال نرود آن را لاپوشاني میکنند میدانيد چرا ؟ !!!!
-مدتی و بە شکلی جدی، بحث واگذاری نگهداری جنگلها بە عشایر پیش آمد، با توجە بە وسعت آنها و اذعان دولت بر کمبود امکانات و نیروی انسانی برای نگهداری آنها، آیا موسم تغییر و روزآمدی قوانین و ضوابط و شیوەنامەهای اجرایی در این رابطە پیش نیامدە؟ چقدر در این رابطە کار کارشناسی انجام شدە؟ چە پیگیری و اقدامی کردەاید؟
در مورد واگذاری جنگلها و مراتع به دامداران محلی دستورالعملی وجود دارد كه منابع طبيعی استان بر اساس آن عمل میكند اما بنده به هـيچ عنوان به اين مقوله ورود نكردهام و كسی را سفارش نكردهام چون تبعات خاص خودش را دارد و باعث بدبيني میگردد، مواردی از نارضايتی هم گزارش نشده كه حاكی از بیعدالتي باشد و ضرورت مداخله پيش بيايد
-چرا از ظرفیتهای بینالمللی در موضوع مدیریت بحرانها، بە ویژە از ظرفیت همسایگی با عراق و امکانات آن کشور در پیشگیری و مهار آتشسوزیها استفادە نشدە؟
از ظرفيتهای بينالمللی ما در بحرانهايی كه ابعاد و دامنه آن گسترده بوده نظير زلزله استفاده نكردهايم اما نكته خوبی است كه جای تأمل دارد اين را منعكس مینمايم
-سرمایەگزاری در حوزەی مدیریت بحران را بە ویژە با وجود اینکە مدیریت بحران کشور از باثباتترین و در عین حال پرانتقادترین حوزەهای مدیریتی کشور بودە، آیا متناسب با این طول عمری، برنامەای پایدار در این رابطە وجود داشتە؟ چرا؟
در مورد ميزان سرمايهگذاری، بايد عرض نمايم علیرغم اينكه كشور حادثهخيزی داريم متناسب با آن در حوزه مديريت بحران خود را تجهيز نكردهايم و بيشتر تكيه به مشاركت مردمی بوده كه البته اين راه راهگشا بوده اما سرعت آن پايين بوده
-همانگونە کە میدانیم، آتشسوزی تنها مشکل جنگلهای بیسامان بلوط در زاگرس نیست، انواع آفات ، ریزگردها، و حتی خطر انقراض سنجاب ایرانی کە گونەای زاگرسی و عامل رشد و حیات جنگلها و مکمل این چرخە از اکوسیستم طبیعی زاگرس است، برای این گونە موارد چە طرح، برنامە و راهکار و تمهیدات اجرایی اندیشیدە شده؟
در مورد ريزگردها در سال دوم نمايندگی كه بحران ريزگردها را داشتيم دو جلسه در حضور رياست مجلس با حضور نمايندگان خوزستان و سيستان و بلوچستان با حضور وزرا و روسای سازمانهای مسئول برگزار شد. در همان جلسه بنده گزارش وضعيت را از مديران مربوطه در ايلام گرفتم و توضيح داد و علت اختصاص بودجه بيشتر به خوزستان اين بود كه كانون ريزگردها در آن منطقه قرار داشت، بنابر اين تمركز روی مهار كانونها از طريق قيرپاشی و نيز انتقال آب و رهاسازی آن در دشتها بود حالا خودتان قضاوت كنيد اگر جای بنده بوديد و گزارش اساتيد دانشگاه و كارشناسان محيط زيست را میديديد چه تصميمی میگرفتيد، دوستان عزيزم! برخی مسائل واقعا عرصهی زورآزمايی نيست بايد واقعيتها را بپذيريم
-چرا برای مشکل پیشگیری از آتشسوزیها و نیز واکنش سریع برای اطفاء حریق پس از این همە سالە راە حل دائمی پیدا نکردەاید؟
دوستان عزيز! وظيفهی حفاظت از جنگلهای استان بر عهدهی سازمان مربوطه است اين سازمان اگر كمبودی ازحيث امكانات داشته باشد بايد ظرفيت نمايندگان استفاده كند باور كنيد مديران ما همين که مسئوليت را میگيرند ديگر مراجعه نمیكنند برای پیگيری جهت رفع مشكلات، انگار اصلا مشكلي ندارند، بنده دو بار در شورای اداری از مديران خواهش كردم اما مراجعهای نشد.
-برای جذب امکانات پیشرفتەتر چە اقدامی کردەاید؟
سال اول بعد از آتشسوزی در ملكشاهی، هم به منابع طبيعی و هم هلال احمر مراجعه كردم برای هلیکوپتر ، در زمان آقای مرواريد ايشان و آقاي پولادی پيگير بودند بودجهای هم اختصاص دادند كه جايگاه و آشيانه را درست كنند اما متاسفانه سازمانهای مربوطه موفق به خريد هلیكوپتر نشدند
-ایلام، دومین ذخایر گاز و سومین ذخایر نفت کشور را دارد، سالیانە دو سە میلیون زائر از مرز مهران تردد میکند و این مرز میتواند پتانسیل بزرگ توسعەای استان باشد، اکوتوریسم و جاذبەهای گردشگری، منابع آب و خاک و آب و هوای چهار فصل، این همە نیروی انسانی دانشآموختە و جوان و این همەی بیکاری، خودسوزی، آمار تورم بالا، عدم برخورداری از امکانات، و ... آیا پاسخ بە این حل معمای این پارادوکس یک کلمە نمیباشد "سوء مدیریت" و نیز "عدم مطالبەگری ایلامیان"؟ چە ایلامیان ساکن استان و چە خارج استان؟ چرا مشکلات ناشی از عدم وجود اشتغال پایدار در استان لاینحل ماندە است؟ و مصادیق آنها در قالب دە سوال در حوزەی اجرا، تقدیمتان گردید.
در مورد سوالات ديگر كه مربوط به حوزه اجرا است واقعيت اين است كه جز موارد معدود آن هم در حوزه راه ، مديران میكنند اما وقتي با انتقاد رسانهها و مردم مواجه میشوند توپ را به زمين من نماينده میاندازند، و از طريق كانالهایی كه بە راه انداختهاند در فضاي مجازی دست به تخريب میزنند. حال شما قضاوت كنيد كه بنده چە كاری میتوانم انجام بدهم، اگر واكنش نشان بدهم تقابل پيش میآيد اگر سكوت كنم متهم به كمكاری میشوم.
-این همە آتشسوزی در جنگلهای زاگرس و بە ویژە و با حجم بیشتری در ایلام بە صورت مستمر ادامە دارد، چرا علت و یا علل اصلی آن بە مردم اعلام نمیشود؟ چرا برای آنها چارەجویی نمیشود؟ بە ویژە وقتی کە ایران این همە دستآوردهای علمی و عملیاتی در عرصەهای گوناگون؟ و چرا جنابعالی دراین رابطە در کنار آتشنشانان مردمی حضور نمییابید؟
آتش به جان جنگلها میافتد بنده به خودم اجازه نمیدهم در كنار خاكسترها عكس يادگاري بگيرم و خودم را اينگونه نشان بدهم سياستورزي الان در كشور ما به اين سطح تنزل يافته مسابقهای برای تظاهر به كار نكرده شروع شده و بنده از اين فضا بيزار شدهام
-جناب دکتر! پاسی از شب گذشتە و هنوز اغلب سوالهای مطروحە بیپاسخ ماندە است.
پاسخ به بقيه سوالات را به وقت ديگري وا میگذارم.
- هماکنون کە در آستانەی اتمام دورەی نمایندگیتان هستید، و پس از ۱۰٦۱ روز حضور در مجلس، هم شما و هم دو همکار دیگرتان در مجمع نمایندگان استان ایلام، چرا گزارش عملکرد مستند خود را منطبق بر شرح وظایف یک نمایندە، بە چاپ نمیرسانید، انتقادی کە متوجە همەی نمایندگان ادوار مختلف ایلام است؟ و اینکە عملکرد خود در این مدت را چگونە ارزیابی میکنید؟
ای كاش میتوانستم بخش عمده انتظارات از خود را برآورده میساختم اما دوستان عزيز تا به اندازه كافی اعتبار كسب نكنيد نمیتوانيد در عرصه سياست موفق شويد راههای كسب اعتبار هم كوتاه نيستند گاهی اوقات هم كه با عجله راه ميانبر را میرويد بعد متوجه میشويد كه خطا كردهايد. بايد در اين مسير مقاوم و صبور بود.
-در پایان از حضور جنابعالی در نشست مجازی "جام" کە اولین گام تعاملی نمایندگان ایلام در مجلس و اولین رونمایی از پاسخگویی بە آن بخش از مطالبات کە مدنظر جامعەی ایلامیان مرکز میباشد، و خاص استان ایلام، کل کشور و بە ویژە ایلامیان تهرانی میباشد، تشکر میشود.
درود ، نشست خیلی خوبی بود برای بار اول، ببخشین مشغلەی کاری باعث عدم حضور مستمر بندە میشود، ولی این قول را از طرف من بە جامعەی ایلامیان مرکز بدهید کە منتظر بخش دوم اين نشست باشند ، تا پاسخ به برخی از سوالات باقی مانده و نيز سوالاتی كه در حوزه سياسي و بالاخص عملكرد نمايندگان به صورت عام است و علل ناكارآمدی مجلس را پاسخ بدهم و اگر هم وقت شد در گفت و شنودی رو در رو تر، اینجوور جمعها را در تهران هدفمندتر و منسجمتر ولی پرتکثر انجام بدهید کە بازوی اجرایی و مشورتی و حتی اهرم فشاری باشند هم بر ما نمایندگان مجلس و شورای شهر تهران، چە ایلامی و چە غیرایلامی و هم بر مسئولین ارشد تهران و کشور، چە ایلامی و چە غیرایلامی و اینکە این باب گفتگو و تعامل را باز هم کردەاید کە حلقەی مفقودەی بین همەی ما در تهران و ایلام و همە جای کشور باشد خیلی خوب است، و بهتر اینکە فقط بە ارتباطگیری با ایلامیان بسندە نمیکنید.
در پایان این نشست مصطفی بیگی، استراتژی جامعەی ایلامیان مرکز "جام" را ایجاد گفتمان ملی - محلی توسط شهروندان ایلامیالاصل و زاگرسیتبار ذکر کرد. این عضو موسس جام، هدف از این سلسلە نشستها را، ایجاد گفتمان ملی - محلی "مطالبەگرانە" در میان شهروندان تهرانی ایلامیالاصل و زاگرسیتبار دانست و ابراز امیدواری کرد کە از خلال این نشستهای توسعەمحور، عزم و انسجام لازم برای پیگیری مسایل جمعی این بخش "خود نادیدەانگاشتە شدە" در جامعەی شهروندی پایتخت، بە عنوان بخشی بیست درصدی از آن فراهم گردد و نیز بسترسازی بیشتر برای حضور موثرتر شایستگان آنان بە عنوان اعضا و نمایندگان آیندە در شوراهای شهر و مجلس استانهای تهران و البرز و کلیەی مجامع صنفی و تخصصی و دولتی و خصوصی و عمومی میسر گردد چرا کە در این صورت پیگیری موثرتر امورات ملی و محلی زادگاه و موطن آنان و توسعەی همەجانبەی کشور، منطقەی عمومی زاگرس و شهر و دیار قبلی آنان، ممکنتر خواهد گردید و البتە انتظار میرود کە نخبەگان و عموم همتباران عزیز این مناسبات "برد - برد" و دوسویە را از همین تهران و همپا و همراە با سایر هموطنان بازتعریف نمایند تا بتوانند طرحی نو دراندازند و بە تسریع در شکلگیری صحیحتر این روند ضروری و ملی بر اساس توسعەی انسانمحور و از پایین بە بالا، کمک بیشتری نماید و تهران را بە شهری برای همە" تبدیل کنند، شهری کە بە خودی خود پایتخت اقوام است، کاری کە سایر همشهریان ما در تهران کە زاگرستبار نیستند، خیلی بهتر و بیشتر و همگراتر از ما، در تهران، آن را انجام دادەاند و برای همین موفق شدەاند ولی ما کماکان اندر خم کوچەی پر از غم نوستالژیک ولایتگرایی و احیانا تعصبات قومگرایەی کور و یا ذوب شدن در کورەی غم بزرگ پایتخت، همان کوچەی بنبست قدیمی ماندەایم و مدام از خودمان و دیگران میپرسیم:
ئەڕا؟ هیچمان وە هیچ هەم نەبۊە؟ هێمان.
چرا فقط برای ما، هیچ بە هیچ نمیشود؟
نظر شما