به گزارش خبرنگار کردپرس، چندی پیش در پی اعتراض مردم روستای «شیخ جعفر» از توابع شهرستان قروه مبنی بر قطعی آب روستا و کلافه شدن از گرمای طاقت فرسای تابستان؛ فیلمی منتشر شد که در آن یکی از اهالی روستا ضمن بیان مشکلاتی که قطعی آب برایشان ایجاد کرده از نحوه آبرسانی گفته بود.
در این فیلم عنوان شده بود که محل تأمین آبی که با تانکر آبرسانی می شود از چشمه سراب قروه محل شنای مردم است و این مطلب را به نقل از راننده تانکر گفته و از واژه اعتراف هم استفاده می کند.
همین مسئله واکنش آب و فاضلاب روستایی شهرستان قروه را به همراه داشت و در جوابیه ای که به خبرگزاری کردپرس ارسال کردند، ضمن اعلام مشکل کمبود آب در قروه؛ اینکه محل تأمین آب برای آبرسانی به روستاها از سراب قروه است را تکذیب و توضیحاتی را ارائه دادند.
متن این جوابیه به شرح زیر است:
باید به اطلاع برسانیم شهرستان قروه با تنش آبی روبرو بوده و هم اکنون تعدادی از روستاهای شهرستان به دلیل همین تنش آبی به صورت سیار آبرسانی می شوند.
حال باتوجه به مشکل روستای «شیخ جعفر» لازم است بگوییم که مجتمع «مظفرآباد» شامل 20 روستا بوده که «شیخ جعفر» یکی از آن روستاهاست و آب شرب 20 روستای مجتمع از 3 حلقه چاه عمیق واقع در «مظفرآباد» و «امین آباد قصلان» تأمین می شود که در فصول گرم سال به دلیل برداشت بی رویه بخش کشاورزی و مصرف بالای مشترکین با تنش آبی مواجه هستیم که در همین راستا چاه شماره 4 با عمق 130 متر حفاری شده ولی هنوز تجهیز نشده است. لذا مشکل قطعی و یا افت آب در تابستان به دلیل همین تنش بوده و به غیر از اینکه از یک طرف باید رعایت مصرف داشت، نیاز است برای تأمین آب های پایدار به جای آب های زیرزمینی تلاش شود و راهکار فعلی هم تسریع در روند انتقال پروژه آب از سدهای آزاد و ژاوه به شهرستان است.
همچنین در خصوص محل تأمین آبرسانی سیار به اطلاع می رساند برای بعضی از روستاها که آبرسانی سیار صورت می گیرد سه محل در نظر گرفته شده است «وینسار، مظفرآباد و زنگ آباد» و غیر از این محل های ذکر شده هرگونه محل دیگری کذب محض و شایعه است.
در مورد نبود «آبدار» برای منبع ذخیره آب در روستای «شیخ جعفر» هم باید اعلام کنیم که وجود آبدار برای گزارش از وضعیت منبع ذخیره، اعلام شکستگی لوله، کلرزنی، سرکشی به مخزن و گزارشات انشعابات غیرمجاز ضروری است و اگر باشد مدیریت آب در این روستا اصولی خواهد بود.
هم اکنون این روستا مشکل آب آن حل شده و 24 ساعته آب دارند و اینکه گفته شده آبدار اگر باشد فرقی نمی کند اینگونه نیست و در حال حاضر تمامی روستاهایی که با تنش مواجه هستند همه آبدار داشته و مدیریت مخزن آب را بر عهده دارند و مشکلی برایشان پیش نمی آید.
باید دانست تنش آبی مختص شهرستان قروه نیست بلکه تعدادی از شهرها و روستاهای کشورمان با تنش حتی بعضی ها با بحران روبرو هستند.
اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان قروه ضمن تأکید بر اینکه محل تأمین آبرسانی به روستاها از منابع سالم و بهداشتی است؛ پیگیری انتشار هرگونه شایعه در این خصوص را از طریق مراجع قضایی برای شایعه پردازان حق خود می داند./
نظر شما