به گزارش کردپرس، با حمله داعش به عراق در سال 2014 و اشغال مساحت گسترده ای از این کشور، بر اساس اظهارات مقامات مسئول در اربیل، بیش از 2 میلیون آواره عرب به اقلیم کردستان پناه بردند.
پیش بینی می شد پس از پایان جنگ با داعش و بازپس گیری مناطق اشغال شده از این گره تروریستی از سوی نیروهای نظامی عراقی، آوارگان به ویژه آن هایی که در اقلیم کردستان حضور داشتند به این مناطق بازگردند، اما هم اکنون در29 کمپ آوارگان در اقلیم کردستان بیش از 763 هزار نفر حضور دارند.
شبکه تلویزیونی روداو در گزارشی از آوارگان در اقلیم کردستان از تصمیم آوارگان عرب به باقی ماندن در اقلیم و عدم بازگشت به مناطقشان خبر داد.
رشید درویش مسئول کمپ های آوارگان در اربیل مرکز اقلیم کردستان در این باره گفت: به دلیل عدم ثبات و فقدان امنیت در نینوا و در این میان شهر موصل مرکز این استان، آوارگان مستقر در اقلیم کردستان تاکید دارند که قادر به زندگی در مناطقشان نیستند.
وی افزود: جمعیت عربی که هم اکنون در اقلیم کردستان به عنوان آواره باقی مانده اند و به بهانه شرایط بد امنیتی به مناطق خود بازنگشته اند طی درخواست هایی اعلام کرده اند به هیچ عنوان حاضر به ترک اقلیم کردستان نیستند.
بر اساس این گزارش پیش بینی می شد که با پایان اشغالگری داعش در عراق، کمپ های آوارگان در اقلیم کردستان برچیده شوند، اما برخلاف این پیشبینی، کمپ ها همچنان پابرجا و میزبان بیش از 700 هزار آواره عرب هستند و آن چه تغییر کرده است، کاهش چشمگیر کمک های بشردوستانه سازمان ها و نهادهای بین المللی به آوارگان است که هیمن مسئله به مشکلی جدی برای دولت اقلیم کردستان تبدیل شده است.
مسئول امور انسانی آوارگان در استان دهوک اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد : در حال حاضر 500 هزار تن از آوارگان که در کمپ های دهوک و حوالی آن اسکان یافته اند حاضر به بازگشت به مناطق محل سکونت خود نیستند.
در همین رابطه ، هوشنگ محمد مسئول سازمان کنترل بحران در اقلیم کردستان، ضمن اعلام این که در مجموع 1 میلیون و 100 هزار آواره در اقلیم کردستان اسکان یافته اند از توقف کمک های سازمان های بین المللی به آن ها خبر داد.
وی افزود: دولت مرکزی عراق بهانه نبود بودجه کافی هیچ گونه کمک و خدماتی را به آوارگان ارائه نمی دهد و به همین دلیل، روند بازگشت آوارگان ممنوع شده و آوارگانی که پیشتر به محل های سکونت خود بازگشته بودند، بار دیگر به اردوگاه های اقلیم روی آورده و تاکنون بیش از 2 هزار آواره بار دیگر پس از ترک اقلیم، به اردوگاه بازگشته اند.
از سوی دیگر، مقامات سیاسی و ناظران تحولات اقلیم کردستان طی چند سال اخیر نسبت به تداوم حضور آوارگان عرب در اقلیم کردستان که بر اساس قوانین این کشور پس از مدتی می توانند برای همیشه در این مناطق ساکن شوند، هشدار داده و آن را خطری جدی که متوجه بافت جمعیتی این کشور است دانسته اند.
نظر شما