به گزارش کردپرس، روز گذشته همایش یاریگران زندگی در ارومیه در این شهر برگزار شد. در این همایش مطرح شد؛ گرایش به مواد مخدر در آذربایجانغربی پنج درصد افزایش یافته و میانگین سن مواد مخدر در استان به ۲۳ سال و یک ماه رسیده که عمده مواد مصرفی آنها شیشه است.
همچنین آذربایجان غربی رتبه ۲۲ کشوری را در بخش نرخ شیوع مواد مخدر در جامعه و رتبه ۲۴ کشور را در امر نرخ شیوع مواد مخدر در بین دانشآموزان را دارد.
مهر نوشت؛ سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور عصر چهارشنبه در همایش یاریگران زندگی در ارومیه حضور یافت.
مومنی در این همایش اظهارداشت: میزان شیوع مواد مخدر در ایران ۵.۴ درصد است که باید برای مقابله با افزایش این میزان، اتحاد و مشارکت مردمی در امر مبارزه به مواد مخدر در سطح جامعه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه نرخ شیوع مواد مخدر در بین دانشآموزان ۲.۱ درصد و در بین دانشجویان نیز ۴.۷ درصد است افزود: این آمار در آذربایجانغربی ۲.۵ درصد در کل جامعه، زیر یک درصد در بین دانشآموزان و ۲.۱ درصد در بین دانشجویان است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه گرایش به مواد مخدر در آذربایجانغربی پنج درصد افزایش یافته است، عنوان کرد: ۵۵ درصد طلاقهای ثبت شده در کشور به اعتیاد وابسته است و همچنین ۷۰ درصد زندانیان کشور با مواد مخدر مرتبط هستند.
وی تاکید کرد: مبارزه با مواد مخدر به تنهایی کافی نیست و باید مردمی شدن و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را در سطح جامعه رواج دهیم و در این راستا طرح یاریگران زندگی اجرا میشود.
در ادامه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی نیز گفت: اعتیاد پس از نبود شغل و تورم سومین مشکل آذربایجانغربی است.
علی مصطفوی افزود: براساس شیوعشناسی، رتبه مصرف مواد مخدر در آذربایجانغربی در سال ۹۴، از چهار به ۱۹ رسیده و براساس همین شیوع شناسی، میانگین سن مواد مخدر ۲۳ سال و یک ماه و میانگین مشروبات الکی ۲۰ سال و ۶ ماه در آذربایجان غربی است.
وی ادامه داد: عمده مواد مصرفی در استان شیشه بوده که عواملی مانند بیکاری، حاشیهنشینی و فعالیت اشرار در مرزهای استان موجب بروز و تشدید این مشکلات شده است.
مصطفوی گفت: در سالهای اخیر تحت پوشش بیمه نبودن داروهای مورد مصرف معتادان به دلیل افزایش قیمتها مشکل اصلی دیگر در آذربایجانغربی است که استاندار برای حل این مشکل مذاکراتی را با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان انجام داده است.
وی تاکید کرد: هزینه مبارزه با مواد مخدر را ایران پرداخت میکند و برای این منظور باید حمایت مجامع بینالمللی را جلب کرد چرا که اگر ایران با سوداگران مرگ مبارزه نکند این مواد وارد اروپا شده و آنگاه آنها باید هزینه این مبارزه را پرداخت کنند.
نظر شما