اعتبارات استانی آذربایجان غربی پاسخگوی احیای مدارس تاریخی نیست

سرویس آذربایجان غربی- معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: اعتبارات استانی پاسخگوی هزینه‌های لازم برای مرمت و احیای مدارس تاریخی استان نیست و نیاز است تا از اعتبارات ملی در این بخش استفاده شود.

به‌ گزارش کردپرس، آیدین رحمانی، در جلسه بررسی آخرین وضعیت مدارس تاریخی استان اظهار کرد: مدارس تاریخی بخشی از هویت و تاریخ مردم هستند که در تربیت نسل‌های مختلف نقش داشته و بخشی از خاطره خوش مردم در این مدارس رقم خورده است.

او افزود: مدارس تاریخی استان برای احیا نیازمند مرمت و مقاوم‌سازی هستند که انجام این کار نیز باید زیر نظر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی تصریح کرد: از آنجایی اعتبارات استانی پاسخگوی هزینه‌های لازم برای مرمت و احیای مدارس تاریخی نیست نیاز به استفاده از اعتبارات ملی در این ارتباط است.

رحمانی گفت: برای همین منظور استانداری آذربایجان‌غربی آمادگی دارد تا با امضای تفاهم‌نامه با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به صورت مساوی برای احیای این مدارس تخصیص اعتبار کرده و همکاری داشته باشد.

او تاکید کرد: در کنار احیای مدارس تاریخی باید به تغییر کاربری آنها نیز توجه شود که برگزاری نمایشگاه در مدارس تاریخی یکی از اقدامات مناسب برای استفاده بهتر از ظرفیت این مدارس است.

ضرورت اولویت‌بندی مدارس تاریخی برای احیا و مرمت‌

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه با اشاره به وجود ۶ مدرسه تاریخی در سطح استان گفت: وجود این مدارس نشان‌دهنده سابقه تعلیم و تربیت در این استان است که همگان وظیفه حفاظت از این بناها را برعهده دارند.

جلیل جباری با اشاره به اینکه هزینه نگهداری بناهای تاریخی برعهده مالکان آنها است، افزود: ماده ۹۸ برنامه ششم توسعه به صراحت بیان می‌کند هزینه‌های مربوط به پژوهش و حفاظت از بناهای تاریخی ثبت ملی شده برعهده مالکان آن بناها است تا برای مرمت و احیای این بناها زیر نظر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هزینه کنند.

او ادامه داد: برای نتیجه‌بخش اقدامات برای احیای مدارس تاریخی بهتر است که این مدارس اولویت‌بندی شده و زمان مشخصی برای احیا و مرمت‌شان در نظر گرفته شود تا کارها سرعت بیشتری پیدا کند.

جباری در پایان گفت: شهرداری‌ها با توجه به ظرفیتی که در توسعه گردشگری و حفاظت از بناهای تاریخی دارند می‌توانند نقش مهمی در احیای مدارس تاریخی استان داشته باشند.

کد خبر 1384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha