کاهش ٥٠٠ میلیون متر مکعبی آب کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه تا ٥ سال آینده

سرویس آذربايجان غربی- معاون سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: برنامه های احیای دریاچه بیش از 98 درصد پیشرفت دارند و تا پایان شهریور ماه به اتمام می رسند. همچنین با طرح "بهکاشت" تا پنج سال آینده 500 میلیون متر مکعب مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش می یابد.

به گزارش کردپرس، مسعود تجریشی، در آیین افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های سازمان حفاظت محیط زیست و افتتاح مرکز هماهنگی، پایش و آینده پژوهی دریاچه ارومیه که به صورت ویدیو کنفرانس با رییس جمهور برگزار شد، تصریح کرد: عمده اعتبارات ریالی لازم برای اجرای پروژه های احیای دریاچه ارومیه به قیمت جاری بیش از 15000 میلیارد تومان می شود و از این به بعد، ضرورت‌ها از سخت‌افزاری به نرم‌افزاری تغییر پیدا می کند.

او ادامه داد: بعد از کاهش مصرف آب کشاورزی در پایاب سدهای ملی در حال بهره برداری به میزان 40 درصد طی شش سال و تداوم آن در دو سال اخیر، "برنامه جامع افزایش بهره‌وری مصرف آب بخش کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه" که اختصاراً "بهکاشت" نامیده می‌شود، توسط دو دانشگاه منطقه ، مهندس مشاور، تجربیات بین المللی و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه شد.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: طی پنج سال آینده یعنی تا زمان بازگشت دوباره دریاچه به تراز اکولوژیک، منجر به کاهش 500 میلیون متر مکعب مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش تولیدات و درآمد کشاورزان منطقه می شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: منظور از تراز اکولوژیک، تراز 1274.1 متر است که بر اساس آن دریاچه سطحی معادل 4348 کیلومتر مربع، حجمی معادل 14.5 میلیارد متر مکعب و با 25 درصد غلظت نمک در دریاچه، آرتمیا زندگی دوباره خواهد داشت.

مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به وضعیت پیشرفت و زمان بهره‌برداری احتمالی پروژه‌های بهره‌برداری نشده، نیز گفت: علاوه بر مجموعه پروژه‌های متنوّع به اتمام رسیده، دو پروژه بزرگ نیز در طرح ملّی نجات داریم که 98 درصد اقدامات لازم برای آن‌ها انجام پذیرفته و دو درصد باقیمانده اقدامات نیز انتظار می رود تا پایان شهریور ماه به پایان برسد.

تجریشی درمورد پروژه انتقال آب از سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه، خطاب به رییس جمهوری اظهار کرد: این پروژه شامل طرح های سد انحرافی بادین‌آباد (با 100درصد پیشرفت) و سد کانی‌سیب(با 100 درصد پیشرفت) می شود و در دی ماه سال گذشته توسط حضرتعالی افتتاح شد، سازه آبگیر با 100درصد پیشرفت، تونل انتقال آب به طول 35.6 کیلومتر و کانال انتقال آب (با 100 درصف پیشرفت)، به طول 11.1 کیلومتر است.

او ادامه داد: از طریق این پروژه عظیم، سالانه بیش از 600 میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تونل انتقال آب که حفاری آن در سال 94 آغاز شده، از منطقه آبرفتی و خطرآفرین در حال عبور است و با98.2 درصد پیشرفت، از 35 هزار و 600 متر طول تونل، تنها حدود 600 متر از آن باقی مانده است که تا انتهای تابستان حفاری آن به اتمام می رسد.

تجریشی با اشاره به این که کانال انتقال آب نیز آماده بهره‌برداری است، خطاب به رییس جمهور گفت: خوشبختانه در بهمن سال گذشته در جلسه شورای عالی حفاظت محیط‌زیست به ریاست حضرتعالی به عنوان منطقه حفاظت‌شده تعیین شده است و درمهر ماه سال جاری می‌توانیم شاهد بهره‌برداری کامل از این مجموعه پروژه ها باشیم.

مدیر دفتربرنامه ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه با تاکید بر عملیات اجرایی مدول دوّم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تبریز، گفت: این پروژه به همراه خط انتقال پساب با ظرفیت سالانه 121 میلیون متر مکعب که از خرداد ماه سال 95 عملیات اجرایی آنها شروع شده است، به همراه پروژه عملیات اجرایی مدول سوّم تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه به انضمام خط انتقال پساب با ظرفیت سالانه انتقال 51 میلیون متر مکعب که اجرای آن از سال 93 شروع شده، در هفته دولت سال جاری به بهره برداری رسید و پساب تصفیه شده به دریاچه منتقل می شود.

تجریشی با اشاره به مسیر ادامه احیای دریاچه ارومیه نیز خطاب به رییس جمهور اظهار کرد: با اخذ نظر خبرگان حوزه آب و محیط‌زیست، مرکزی به نام مرکز هماهنگی و ارزیابی احیای دریاچه ارومیه ذیل نظر سازمان حفاظت محیط‌زیست ایجاد کردیم تا به طور قانونی پیگیر تامین حقابه سالانه دریاچه و جایگزین ستاد احیا دریاچه ارومیه فعلی باشد. این مرکز در 20 کیلومتری جنوب شهر ارومیه و در حاشیه دریاچه قرار دارد و امروز با دستور حضرت عالی فعالیت خود را آغاز می کند.

کد خبر 14085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha