به گزارش خبرگزاری کردپرس، تاریخ ایران، تاریخ پایمردی است. تاریخی که مشحون از فداکاری و ایثار است. در تاریخ معاصر اوج ایثار و از خود گذشتگی را در ۸ سال دفاع مقدس می توان به نظاره نشست. یکی از قطعات درخشان تاریخ دفاع مقدس در جغرافیای مقاومت در استان ایلام حماسه "تنگ کوشک" در شهرستان ایوان است. این حماسه آفرینی از زوایای مختلف چون دفاع مردم پایه قابل تحلیل است. دشمن در ۵ مرداد ۱۳۶۷ بر آن بود به موازات پیشروی ارتش متجاوز عراق در محور صالح آباد ایلام و همچنین منافقین در محور قصرشیرین به اسلام آباد غرب، استان ایلام را محاصره نموده واین پیکره را از ایران اسلامی جدا نماید.
در آن روز شیپور دفاع و غیرت در شهرستان ایوان به صدا درآمد، مردان مرد لباس رزم پوشیدند. وارثان عاشورای سارات سومار غسل شهادت کردند و به میدان نبرد با خصم شتافتند.میعادگاه رزم و حماسه تنگ کوشک" در ۳۰ کیلومتری ایوان بود. دشمن با یگانهای زرهی و آخرین تکنولوژی خود آمده بود.او آمده بود تا ایلام و ایوان را تسخیر نماید. اما او کور خوانده بود، زیرا دیار مردان کلهر پر بود از مردان مرد.آنان دور فرمانده خود حاج غلام کاظمی، همشهری خود حلقه زدند و با هم پیمان بستند تا آخرین فشنگ و آخرین قطره خون از شهر دفاع نمایند .پیمان نامه در حضور حاج مصطفی احمدی، امام جمعه دلاور وقت ایوان که خود یک روحانی شجاع بود امضا گردید. سپاهیان دریا دل چون بنیان مرصوص در تنگه کوشک قامت افراشتند، آنان با حداقل امکانات حماسه آفرین شدند. شبانه به دیو سیاهی و پلیدی، دشمن غدار حمله بردند. غرش برق آسای آنان، دشمن را مات و مبهوت ساخت. آنان تنگه را به قبرستان تانکها ی عراقی تبدیل کردند. بسیاری از سپاه دشمن به اسارت درآمد و دشمن با فلاکت ناچار به عقب نشینی شد.
در این هنگامه سه دلاور مرد اهورایی شدند و خون پاکشان در تنگه کوشک بر زمین ریخته شد. شهدایی که اینک سند افتخار آزادگی ایران و ایوان هستند. شهیدان ابوالحسن خرمرودی، عباس فلاحی و سیروس دوبرا. سبکبالانی که خرامیدند و رفتند و در اعلی علیین ماوی گزیدند. تاریخ هرگز فداکاری این مجاهدان را فراموش نخواهد کرد. اینک شرح این حماسه توسط فرهادها نه بر سنگ های کوشک بلکه بر دل مردمان ایوان حک و ماندنی است.
امروز تنگه کوشک مظلومانه راوی این حماسه است. حماسه ای که باید در تقویم ملی این کشور ثبت گردد. البته حماسه سازان این نبرد تاریخی هنوز زنده اند، باید روایتگر این حماسه تاریخی برای نسل های آینده باشند.
پیام خونهای ریخته شده در این تنگه این است:
ای کسانی که از اینجا رد می شوید بدانید که ما برای آرامش و امنیت شما و ایران در اینجا خون داده ایم، پس حافظ این خون ها باشید.
البته پیام شهدا یک مخاطب دیگر نیز دارد و آن مسئولان و دست اندرکاران حفظ میراث دفاع مقدس است: ای مسئولان بیایید برای حفظ فرهنگ ایثار و شهادت، به یادمان شهداء و میراث دفاع مقدس توجه کنید.
*استادیار علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی
نظر شما