به گزارش کردپرس، آری جلال طی گفتگو با رادیو کردی زبان نوا، اعلام کرد که از سال 2016 میلادی تاکنون سخت گیری های بیشتری در قوانین پذیرش پناهجویان در کشورهای اروپایی اعمال می شود و این قوانین روز به روز سخت گیرانه تر شده و میزان پذیرش پناهجویان خارجی در اروپا کاهش می یابد.
مسئول امور پناهجویان و مهاجرت در اقلیم کردستان افزود که این قوانین پناهجویان عراقی و دیگر کشورها را در شرایط دشواری قرار داده است و این شرایط با نشست های پی در پی سران و مقامات این کشورها تشدید می شود.
همچنین به شهروندان اقلیم کردستان هشدار داد که پناهجویانی که با استفاده از ویزای قانونی وارد کشورهای اروپایی شده اند به دلیل اینکه اثر انگشت آنان ثبت شده، در کشورهای مقصد دچار مشکل شده و کشورهای اروپایی سعی در اخراج این دسته از پناهندگان و برگشت دادن آنان به کشورهای خود را دارند.
وی پیشتر نیز به پناهجویان اقلیم کردستان هشدار داده بود که کشور ترکیه پناهجویان غیرقانونی را دستگیر کرده و بعضاً آنان را به جهادی های سوریه تحویل می دهد.
آری جلال پیشتر طی گفتگو با سایت خبری اس. ان. ان، اعلام کرد که طی سال های گذشته و با آغاز جنگ داعش و بحران اقتصادی در اقلیم کردستان شمار بسیاری از شهروندان اقلیم، به کشورهای خارجی مهاجرت کردند و آمار مهاجرت از اقلیم افزایش چشمگیری داشت و با پایان بحران اقتصادی و جنگ، این آمار کاهش یافت؛ با این حال طی هفته های گذشته بار دیگر میزان مهاجرت از اقلیم افزایش یافته و اکثریت این مهاجرین را نیز جوانان اقلیم و به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه ها تشکیل می دهند.
پیشتر نیز سازمان امور مهاجرت عراق اعلام کرده که در فاصله سال های 2014 الی 2018 دست کم 555 هزار تن از عراق و اقلیم اقدام به مهاجرت کرده و که 40 درصد این مهاجرت از اقلیم صورت گرفته و در این 4 سال 300 تن از شهروندان اقلیم و 200 تن از شهروندان عراقی در راه های غیرقانونی مهاجرت جان خود را از دست داده و 69 تن از این پناهجویان اقلیم نیز مفقود شده اند.
سازمان های مربوط به مهاجرت در اقلیم اعلام کرده اند که هزینه مهاجرت هر فرد از اقلیم 20 الی 80 هزار دلار بوده و طی 4 سال گذشته 20 هزار یورو نیز برای بازگرداندن اجساد پناهجویانی که در راه های غیرقانونی جان خود را از دست داده اند، صرف شده است.
طبق این آمار، 13 هزار نفر از شهروندان اقلیم که به عنوان پناهجو و به صورت غیرقانونی به کشورهای اروپایی رفته بودند، با رضایت خود به اقلیم بازگشته اند.
این در حالی است که روند رو به افزایش مهاجرت شهروندان و به ویژه جوانان از عراق و اقلیم به کشورهای خارجی طی سال های اخیر موجب نگرانی مقامات شده و بسیاری از نمایندگان پارلمان کردستان و مجلس عراق خواستار در پیش گرفتن تدابیر لازم برای جلوگیری از ادامه این روند شده بودند.
نظر شما