کردپرس- با عنایت به اینکه، طبق قانون هر آنكه شرايط كانديداتوري از جمله ؛ اعتقاد و التزام عملي به نظام جمهوري اسلامي ايران، ابراز وفاداري به قانون اساسي و اصل ولايت مطلقه فقيه، داشتن حداقل مدرك كارشناسي ارشد يا كارشناسي با ٥ سال سابقه خدمت اجرايي، سلامت جسمي، حسن شهرت و حداقل ٣٠ و حداكثر ٧٥ سال تمام سن را داشته باشد مي تواند اعلام وجود کرده و با ثبت نام در آن مسیر سهل و ممتنع طی طریق نمایند
البته که این حق طبيعي افراد است که پس از مطالعه، بازدید میدانی، پرس و جو، مداقه، ارزیابی و تحلیل داده های جمع آوری شده بر مبنای تواناییهای بالفعل و بالقوه ی خویش به این نتیجه برسند که می توانند از پس آن مهم برآمده، متفاوت بوده، طرحی نو درانداخته!، شرایط را به نفع موکلینشان تغییر داده و از آلام و درد ایشان در ابعاد مختلف بکاهند!، اما سوال اين است كه در تخيلات و افكار بسياري از اين افراد چه مي گذرد و بر پايه ی چه معيار و پشتوانه هايي، اغلب با اعتماد به نفسی وصف ناپذیر خود را براي كار مهمي مانند نمايندگي مجلس نامزد مي كنند!؟
ذیلا به طور اجمالی به پاره ای از وظایف قانونی و ذاتی یک نماینده در حوزه ی تقنن و نظارت که فرایندی کاملا تخصصی است اشاره می شود تا بلکه تلنگری باشد که دوستان در خلوت خویش این قبا را بر تن کرده و در صورتیکه برایشان گشاد آمد با وجدان خویش خلوت کرده و وارد آن کار زار نابرابر و آن کار خارج از توان نشوند!:
در مجلس به طور معمول طرحها و لوایح ابتدا درکمیسیونهای مربوط مورد بررسی کارشناسی قرار می گیردکه می طلبه حداقل فرد دارای دانش فنی و صلاحیت حرفه ای در رشته ی تخصصی مرتبط با کمیسیون های تخصصی مجلس باشد! در هنگام طرح در صحن علنی مجلس ، جهت مشارکت در مباحث نیز فرد به دانش تخصصی مترتب نیازمنداست و چون، مجلس شورای اسلامی، مهمترين نهاد قانونگذاري و محل شور و مشورت درباره گستره اي از مسایل و مشکلات كشور است ، ضروری است که شخص کاندیدا اشراف نسبی برحیطه ی مسایل محلی ، منطقه ای ، کشوری ، بین المللی و جهانی داشته باشد.
در مواردي لوايحي نيز از طرف دولت براي بررسي و تصويب به مجلس ارائه مي شوند. تاييد صلاحيت، تذكر، سوال و استيضاح وزيران، سوال از رئيس جمهور و تحقيق و تفحص در موارد خاص و يا به سفارش نهادهاي ديگر نيز از توانايي ها و اختيارات مهم مجلس و مجلسان ست. پيشنهاد و مشاوره به دولت و نهادهاي ديگر، براي نمونه در انتخاب مسئولان و مديران حوزه ی انتخابيه نمايندگان، نيز از امور كاري متداول نمايندگان و پيگيري مسائل و تلاش براي رفع مشكلات مختلف از اقتصاد و اجتماع تا فرهنگ و سياست در حوزه انتخابیه و نمايندگي آنهاست.
به عبارتي ديگر، رسيدگي به امور حوزه انتخابيه، از جمله پيگيري و تلاش جهت تصويب طرح ها و اقدامات اساسي و جزئي مربوط به تك تك افراد از كارهاي نیازمند دانش تخصصی مرسوم اغلب نمايندگان مجلس است و در قانون نيز مورد تاكيد است.
در حال حاضر کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی عبارت اند از:
۱-کمیسیون آموزش و تحقیقات
۲-کمیسیون اجتماعی
۳-کمیسیون اقتصادی
۴-کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
۵-کمیسیون انرژی
۶-کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات
۷-کمیسیون بهداشت و درمان
۸-کمیسیون صنایع و معادن
۹-کمیسیون عمران
۱۰-کمیسیون فرهنگی
۱۱-کمیسیون قضایی و حقوقی
۱۲-کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی
۱۳-کمیسیون اصل نود قانون اساسی
۱۴-کمیسیون تلفیق مجلس
۱۵-کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس
۱۶-کمیسیون تدوین آییننامه داخلی
۱۷-کمیسیون تحقیق
روی سخنم با معدود عزیزانی است که(برادران و خواهران) ؛ قصد دارند به محض ورود به مجلس تمام مشکلات موجود ، انباشته و آتی را «کُن فیکون» کرده و نقش سوپرمن یا اَبَرمرد را ایفا کرده و به نوعی بدون شناخت تواناییهای خویش نقاط ضعف ها ، قوت ها، فرصت ها و تهدیدات شهر ، استان ، کشور ، منطقه و جهان دچار نوعی توهم شده در نتیجه داده ، اطلاعات ، دانش ، درک درست و جامعي از مسائل و مشكلات جامعه ندارند و در واقع شايستگي نمايندگي در كمترين حد ممكن را دارا نيستند اما با اعتماد به نفسی كاذب وارد ميدان شده، درحالي كه شايد به جز پتانسیل مادي ، آشنايي و شناخت حداكثر يك طايفه و يا خيلي خيلي زياد چند روستا و یک محله ی شهر از آنها هيچ پشتوانه معقول منطقی و مناسب مناسبات عصر جدید دیده نمی شود اما با اين وجود خود را لايق نماينده شدن در حد اعلاء مي دانند!
کاندیداهای محترم با فرض ورودتان به میمنت و مبارکی به مجلس ؛
آیا ...
۱- با دانش، تجربه و تخصصتان در کدامیک از کمیسیون های تخصصی صدرالاشاره قرار خواهید گرفت؟! (خیلی سخت و عذاب آوره آدم در جمعی تخصصی قرار بگیره، متوجه نشه، بقیه چی می گن ، اظهار نظر کنه و بعداً برای مردم تصمیم هم بگیره!؟)
۲-آیا توانایی و دانش عرض نمی کنم توجیه ! ؛ تشریح ، توضیح و اقناع منطقی دیگر نمایندگان در موضوعات مطرح شده در صحن(تحت عنوان موافق و یا مخالف) را دارید؟!
۳- آیا در سخنوری ، صحت ، فصاحت و بلاغت کلام خبره اید و آوای صدای تان به بلندای صدای هم قطاران احتمالی آتی تان ، آقایان کواکبیان و دیگران خواهد رسید؟!
۴- وووو
البته غیر از دانش حرفه ای و صلاحیت در یکی از حوزه های تخصصی فوق شایسته است که قبلاً حتما فرد کاندیدا برنامه ای عملی و نه آرمانی برای رفع کاستی ها در حد توان مالی موجود کشور داشته باشد، اهلیت داشته، دست پاک ، امانت دار ، صادق و راستگو بوده، حب وطن داشته و در حوزه ی سرمایهگذاری و تامین مالی برای خویش و خویشان فعال نباشد! ، شمه ی اقتصادی داشته ، همواره منافع جمع را بر منفعت شخصی ترجیح داده و تحت هیچ شرایطی وام دار اشخاص حقیقی و حقوقی نباشد!
به نظر می رسد که، وظیفه و تکلیف عوام و خصوصا خواص شهر است تا از میان نماینده ی فعلی، نمایندگان ادوار گذشته، کاندیداهای فعلی که در سطح شهر به طرق مختلف در صدد اظهار وجودن و حتی دیگرانی که تماشاگر وضع موجودند؛ فرد یا افراد شایسته (به تعداد انگشتان یک دست!) با رویکرد حضور موثر در یکی از کمیسیون های تخصصی مجلس که دارای تخصص و تعهد باشند را شناسایی کرده و حتی مردم شخصا برایشان، بصورت چهره به چهره و نه به شیوه های مرسوم امروزی!، تبلیغات کرده تا بدین وسیله از هدر رفت و ریخت و پاش منابع مالی شهر توسط چندین ده نفر و در یک رقابت نابرابر مالی، جلوگیری کرده تا خدای ناکرده احدی از ایشان در دام تنیده ی اسپانسر های مالی جهت آن مهم گرفتار و بعدا وامدار هم نشوند! و نهایتاً بدین وسیله با دستان شهروندان فساد، رانت، باند ووو در نطفه خفه شده و اصلح ترین فرد، جهت حضور مقتدر در آن کمیسیون های تخصصی روانه ی مجلس یازدهم شود .ان شاء الله
پ.ن:
از شهید چمران پرسیدند: تعهد بهتر است یا تخصص؟ می گویند تقوا از تخصص لازم تر است ، آنرا می پذیرم، اما می گویم: آنکس که تخصص ندارد و کاری را می پذیرد، بی تقواست.
نظر شما