به گزارش کردپرس، کاوه علی در گفتگو با سایت خبری هاولاتی، ضمن اشاره به اعلام موافقت رسمی ایران بار تبدیل شدن سه گذرگاه مرزی مشترک با اقلیم کردستان به مبادی مرزی بین المللی، گفت که قرار است طی روزهای آینده مقامات مربوطه در دولت مرکزی عراق و دولت ایران نشست هایی را در این زمینه برگزار کرده و اقدامات عملی شدن این طرح آغاز می شود.
معاون استاندار حلبچه هدف از تبدیل شدن سه مرز دیگر میان ایران و اقلیم را افزایش سطح مبادلات تجاری و روابط اقتصادی دو جانبه خواند و گفت که این مرزها در گسترش روابط تجاری ایران و عراق نیز نقش بسیار مهمی دارد.
همچنین گفت که در حال حاضر تمامی اقدامات لازم برای رسمی شدن سه گذرگاه مرزی میان ایران و اقلیم انجام شده و هیچ مانع فنی، زیرساختی و سیاسی در این مورد باقی نمانده است.
مهمترین گذرهای های مرزی مشترک ایران و اقلیم در حال حاضر عبارت است از مرزهای باشماق، پرویز خان و حاجی عمران و اقلیم همچنین از طریق گذرگاه مرزی ابراهیم خلیل با ترکیه نیز در تلاش برای گسترش روابط تجاری خود است.
از سوی دیگر یاسین رحیم معاون اتاق بازرگانی سلیمانیه نیز در این مورد با تاکید بر تاثیر مثبت و چشمگیر رسمی شدن سه گذرگاه مرزی دیگر میان ایران و اقلیم در افزایش سطح روابط تجاری میان دو طرف گفت که عملی شدن این طرح به نشست های میان عراق و ایران و مسائل سیاسی بستگی دارد.
لازم به ذکر است که یک شنبه گذشته کاوه علی کریم با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که ریاست جمهوری ایران با ارسال نامه ای رسمی به استانداری حلبچه موافقت خود را با رسمی شدن سه گذرگاه مرزی کیله و شوشمی- تویلا و پشته _ شیخ صالح میان ایران و اقلیم کردستان اعلام کرده است.
تاکنون چندین نشست میان مقامات اقلیم کردستان و مسئولان جمهوری اسلامی و همچنین مقامات مربوطه در دولت مرکزی عراق در مورد رسمی شدن این گذرگاه های مرزی انجام و طرفین بر ضرورت ایجاد زیرساخت های لازم در مرزهای مورد نظر تاکید کرده اند.
نظر شما