به گزارش کردپرس، همواره دو مسئله ارتباط کردها با جهان غرب و بویژه آمریکا و نیز نگاه غرب و آمریکا به مسئله ایجاد کیان مستقل کردی و نیز تلاش کردهای عراق برای کسب استقلال محل مناقشه بوده است. با این که آمریکا از دهه 1990 وارد همکاری آشکار با کردهای عراق شد و در ایجاد منطقه امن در شمال عراق برای محافظت از کردها در برابر حملات هوایی صدام حسین دست داشت با این حال، مقامات واشنگتن در سال 2017 و در جریان برگزاری رفراندوم استقلال در اقلیم کردستان عراق، به شدت با آن مخالفت کرده و خواهان لغو این اقدام شدند. واشنگتن در جریان پیامدهای بعد از رفراندوم نیز حمایتی از کردها انجام نداد.
خبرگزاری کردپرس برای بررسی مسائل فوق با پروفسور رابرت جرویس، استاد تمام رشته ارتباطات بین الملل در دانشگاه کلمبیای آمریکا مصاحبه کرده است.
پروفسور جرویس که عضو دو انجمن پیشرفت علوم و آکادمی آمریکایی هنر و علم است، در مصاحبه با کردپرس و پیرامون مسئله رویکرد آمریکا در قبال کردها در خاورمیانه گفت: « متاسفانه، اگرچه آمریکایی هایی که با کردها کار می کنند معمولا آنها را دوست دارند و آنها را تحسین می کنند اما آمریکا نگاهی که به کردها دارد نگاه ابزاری است. این بدان معنی است که آمریکا فقط و فقط زمانی به کمک کردها می شتابد که رهبران این کشور به این نتیجه برسند کمک به کردها در خدمت منافع آمریکا خواهد بود.»
پروفسور جرویس درباره علت مخالفت های آمریکا با مسئله استقلال کردها افزود:« آمریکا فکر می کند و -این فکر هم درست است- که استقلال کردها در عراق مخالفت همه کشورهای همسایه کردهای عراق را به دنبال خواهد داشت و بذر تنش ها و تقابلات بیشتر را در این منطقه خواهد کاشت. مسئله این است که کردها در نقاط مختلفی پراکنده شده اند و حتی اگر هم در یکجا جمع شده بودند باز هم زمینه ایجاد این مخالفت ها را فراهم می کرد. تنها چیزی که می توان برای کردها انتظار داشت اعطای درجه بالتری از خودمختاری به کردهای عراق است.»
استاد دانشگاه کلمبیا در اشاره به اختلافات میان اقلیم کردستان و عراق که بخشی از آن مربوط به مسئله استقلال است، به خبرگزاری کردپرس گفت: به نظر من، بهترین راهکار ادامه وضعیت کنونی برای اقلیم کردستان است که با وجود این که تضمینی برای آینده آنها وجود ندارد اما خودمختاری در سطح بالا به آن داده است.
پروفسور جرویس در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا می تواند به رفع اختلافات میان کردها و دولت مرکزی عراق کمک کند، گفت: « آمریکا تلاش خود را کرده است اما به نظر می رسد که همپوشانی کمی میان حداقل خواسته های کردها و آن چیزی که دولت عراق اجازه آن را می دهد وجود دارد. آمریکا احتمالا همچنان به دنبال یافتن راهی برای حل اختلافات میان اقلیم کردستان و بغداد است و مشوق هایی به طرفین ارائه می کند.»
کد خبرنگار: 40101
نظر شما