خبرگزاری کردپرس _ تعامل بین انسان و محیط زیست و نمود آن بعنوان فرهنگی مشخص و برجسته از سوی سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل یونسکو تحت عنوان منظر فرهنگی هورامان، برای جهانیان به اشتراک گذاشته شد.
با نگاهی به نقشه های ارائه شده در سایت یونسکو متاسفانه دامنه ثبت به دوازده روستا محدود شده است که سهم استان کرمانشاه در این پرونده، دو روستا در شهرستان پاوه و سه روستا در شهرستان جوانرود است. در کمال ناباوری بسیاری از نمادهای فرهنگی و طبیعی و روستاهای گردشگری پذیر و دارای بافت سنتی بویژه در بخش باینگان و مرکزی پاوه نادیده گرفته شده و دامنه ثبت فقط به روستاهایی در استان رسیده است که عدم تغییر آنها به لطف مهاجرت ساکنین یا محرومیت است. بهتر است از این به بعد بجای ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان بگوییم « ثبت جهانی منظر فرهنگی تعدادی از روستاهای هورامان»
بهرحال نقد این موضوع را به دوستان دیگر سپرده و بنظر نمی رسد چاه نفت ادعایی حداقل برای استان کرمانشاه عایدی خاصی داشته باشد. اما با این حال، امید است مشارکت فعال مردم از طریق درک اهمیت موضوع و علل ایجادی آن، ساختار و بافت سنتی روستا های ثبت شده را همچنان منظری زیبا و ارزشمند بنمایاند.
به این منظور، حفظ و احیای تنوع زیستی، حفظ توازن و تعادل بین انسان و طبیعت و عدم بکارگیری روش های نوین مخرب در توسعه منطقه و جلوگیری از گردشگری بی ضابطه ومهاجم ضرورتی انکارناپذیر است.
هرچند پسماند جامد و مایع ناشی از افزایش جمعیت ثابت و در گردش هم از تهدیدات بالقوه و بالفعل است که لازم است علمی و عملی مدیریت گردد. دست اندازی نادرست به طبیعت و سیم خاردار و فنس و بتن و سفال و تصرف منابع مشاع طبیعی و آتش سوزی های پیاپی منابع طبیعی منطقه هم تهدیداتی هستند که باید کنترل گردند.
از نگاه من نگاه «چاه نفت بی پایان » و نگاه انتفاعی محض به قصه و قضیه ما را به بن بست و کارت قرمز خواهد کشاند. انتظار ما و مردم. ما از دامنه ثبت شده بسیار بیشتر از آنچه بود که ثبت شده و گلایه ما هم از دوستان عدم شفاف سازی قضیه و ادعای ثبت چند صد هزار هکتاری است.
نظر شما