به گزارش خبرگزاری کردپرس، شکل گیری بازارهای همگن در مجتمع های جدید، رونق کسب و کارها براساس شرایط جدید زندگی، استفاده از شبکه تلفن همراه برای تقویت حمل ونقل درون شهری مانند اسنپ، ماکسیم و...، توسعه و بهسازی پارک ها و میادین، نصب المان ها مفهومی در گذرگاهها، راه اندازی مراکز تفریحی و بازی های کودکانه، توسعه زیرساخت های خدمات دهی به شهروندان و... از جمله موارد ملموسی می باشند که در حال تحت شعاع قرار دادن فضای محیطی مرکز استان می باشند.
در کنار کمبودهایی مانند نبود پارکینگ عمومی در هسته مرکزی شهر، یکی دیگر از مهمترین نیازها، نبود مکان مشخص برای برگزاری نمایشگاههای فصلی و تخصصی بود. این مهم به دلیل اهمیت و نقش کاربردی آن به مطالبه جدی مردم و فعالان تولیدی و تجاری تبدیل شده بود.
سرگردانی شرکتهای نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاههای مختلف بهاره، شروع مدارس، ضیافت ماه مبارک رمضان و سایر نمایشگاههای تخصصی در شهر ایلام، قصه پردردی بود که نیاز به چاره اندیشی اساسی داشت.
اقدام نمایشگاه داران برای برپایی غرفهها در پیادهرو خیابان ها، استفاده از سولههای فاقد سیستم سرمایشی، گرمایشی و بهداشتی، استفاده از غرفههای چادری و غیر استاندارد در مکان های حاشیه شهر که منجر به راهبندان و ترافیک های شدید برای شهروندان می شد، نارضایتی غرفه داران و بعضا هم وارد شدن خسارت های زیاد به آنان به دلیل بارندگی در زمستان و یا فسادپذیری اقلام خوراکی در تابستان، آلودگی های بصری و محیطی حین و بعد از برگزاری نمایشگاه، تولید زباله های زیاد و ترسیم چشم انداز بسیار بد در خاطر رهگذران، از جمله عوامل موثر در ضرورت احداث مکان دائمی نمایشگاه ها در شهر ایلام بود.
خوشبختانه با تلاش و پیگیریهای جدی سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان سازمان متولی، حمایت و پشتیبانی مناسب استاندار و اعضای کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی و همچنین مشارکت خوب و هدفمند سرمایه گذاران بخش خصوصی، این خواسته در سالجاری به بار نشست و اینک شهروندان ایلامی طعم خوب دریافت خدمات مطلوب را در سایت نمایشگاه های بین المللی ایلام می چشند.
سایت دائمی نمایشگاههای بین المللی ایلام از جمله طرح های ایجادی است که تاکنون در سکوت خبری پیش رفته و تبلیغات فراوانی برای آن صورت نگرفته است. عدم برگزاری آئین بهره برداری رسمی از این پروژه با سرمایه گذاری میلیاردی، نمی تواند از اهمیت و تاثیرات فراوان آن بر فرآیند توسعه استان بکاهد.
طبق مشاهدات و گفتگو با تعدادی از غرفهداران و بازدیدکنندگان نمایشگاه "گل و گیاه" که از سوم تا هشتم شهریور در این مکان دایر بود، رضایت مندی نسبی آنها از فضای محیطی و خدمات دهی حاصل شده بود.
بر اساس اطلاعات دریافتی از سازمان صمت، سایت دائمی نمایشگاه های بین المللی ایلام در زمینی به مساحت 80 هزار متر مربع در کنار هتل زاگرس و در منطقه تفریحی چقاسبز شهر ایلام احداث شده است.
این مکان دارای 4500 متر مربع سالن نمایشگاهی، 5500 متر مربع فضای روباز و 1500 مترمربع ساختمان اداری، در آینده نقش مهمی در معرفی تولیدات صادراتی استان، معرفی پتانسیل های منطقه به تجار و بازرگانان عراقی و برگزاری نمایشگاه های فصلی و تخصصی ایفا خواهد نمود.
*مهدی کاکاخانی
نظر شما